Sunday, September 16, 2007

Ogretmenden Odev

Bir blogger arakadaş beni kokularla ilgili sobelemisti. Unutup gitmeden yazayim dedim. Nachizane koku koleskiyonum(!) asagida gormus oldugunuz kokulardan ibarettir. Minik siseler Bvlgari'nin cesitlerinden ibaret olup sorun bakalim daha hic kullanmismiyimdir. Arkadasim vermisti ama unutuyorum kullamayi.

Benim esas sevdigim D&P yazan sisede sakli. Aslinda doldurma sise. Bu ablamin kokusuydu. Buraya gelirken almistim. Herkes bu kokuyu surdugumde cok begeniyor. Burberry ama onun nesi bilmiyorum. Bilsem orginaline gidip bakicam ama hep unuyorum hangisiydi. Doldurma sise olsada orginal siselerden cok daha fazla uzerimde kaldigini soylemeliyim. Gerceginin bu kadar kalici olacagini sanmiyorum yani. Bitmesin diye az kullanmaya (calismama) ragmen uzun sure dayandi. Gecen Eylul kardesim Tr'den donerken 2 sise yollamisti ablam. Biri bitti bu da ikincisiydi. Ablasiiiii, bak sise yariya indi, bilmem anlatabiliyor muyum :)Digerlerinde ise ilk defa sansim yaver gitti. Burada buyuk magazalar kapaniyorsa acayip indirimler oluyor. Bize yakin Drug Store'lardan biri kapaniyordu, bende ucuza ne bulurum diye bakniyordum. Tester siselerini koymuslar bir tezgaha, uzerlerindeki etiketler $1 ile $4 arasindaydi. Nasiiii yani oldum, saka sandim, yanlislik yapmislar sandim. Hemen bu siselerin arasinda kalan en iyilerini sectim. Bir tek Burberry $3 dolardi, digerleri ise $1!! Mary-kateandashley, Amirage ve Rimmel. Boylece 4 yeni parfumum oldu. Hemde hepsi agzina kadar doluydu. Tam parfumum yok, ne alsam diye dusunurken ilk defa boyle bir sans guldu yuzume. O yuzden bir sure parfum almama gerek kalmadi.



Aslinda ben Yoshi Yamamato'nun ilk cikarttigi parfumu cok seviyordum. Cesitleri cikinca ilkini bulamaz oldum. Onu ne zaman sursem yolda birileri durdurup soruyordu ne surdunuz diye. Burada da ona hic rastlayamadim. Kalici kullandigim parfumum yoktur. Iste hangisini tanimadigim insanlar cok sormussa bir sure ona takilirim, sonra bir baskasini denerim.

Uzun olan sise ise Victoria's Secret'in Love Spell esansli body splash'i. Banyo sonrasi kullaniyorum ama biraz agir kokusu oldugundan cok fazlada kullanmiyorum. Kullanmadigim halde neden yaridan asagiya inmis olmasinin sebebi ise banyoya oda parfumu niyetiyle kullanmam :))))

Bir ara kullandigim Jean Paul G. ile ilgilide salak bir anim vardir. Yeni tanistigimiz birileriyle otururken cocuk "Jean Paul'"mu diye sorup dururken ben tam bir "sagir duymaz uydrur" seklinde "ne Jambonu?" deyip duruyordum :)

Kokularla ilgili diger salak anim ise uni. yillarimda olmustu. International bir ogrenci vardi baska bolumde ama sureki ayni kantine giderdik. Cocukla tanismisligimiz yok yani. Oturdugumuz masanin yanindan gecerken parfumunu cok begendim. O biraz ileride arkadaslariyla birlikte bir masaya oturdu. Bende "afedersiniz parfunuzun adi ne cok begendim" dedim. O da "bana kendi ismini soyleyip, sizin adiniz ne bende sizi begendim" demez mi! ^^
Erkek parfumlerine bayilirim. Surene gore durum degisiyor ve bazilari cok cezbedici oluyor. Bu kokulari yapan adamlar isi biliyorlar yani. Tam love spell durumlari ;) Halbuki boyle guzel koksalar... Su youtube klibini bir dinleyin. Cok komik, sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim.
Orrtmenim, odevimi yaptim, simdi tenefuse cikip arkadaslarimla oynayabilir miyim?

15 Yorum:

kedi said...

Eferim yavrum otur 100.
Börberilerimiz aynıymış,kopyacıı ;P
Burbery klasik o.Bilgi mahiyetinde.
Maşallah indirimde talan etmişsin.
Teşekkür ederim katıldığın için canikom örtmenin yir senii.

Bora ve Annesi said...

Mesaj alindi. Benimki de bitmisti zaten. Bu arada Weekend'i kullaniyoruz. Insallah unutmazsin:)

nilly said...

Biyocum orrrtmenim, tesekkur ederim 100 icin :) Marketten aldigim klasikdi de ablaminkini bilmiyordum, saolsun o da yorum atip yazmis zaten :)

Bora'nin annesi canimin ici ablam, mesaji cok onemseme, daha bir suru bitirebilecegim parfum var simdilik, acelem yok yani :) Ben mall'a gidip su weekend'e bakayim onumuzdeki weekend'de :)

GFK said...

Bir sorummm varrrrr. Bu D&p'ler kalıcı mı?Hayır ödevini öyle güzel yapmışsın ki, bilir kişi moduna sokarak seni sormak istedim:)

nilly said...

BkBy, ben sadece ablamin verdigini kullandim. Digerlerini bilmiyorum ama bu kullandigim cok kalici. Hani bzilari cok alkol kokar falan ya, bu hic oyle degil. Bence cok iyi.

zilsizzarife'nin yeri said...

Kokular süper yaaa:)

etki alanı said...

Bende de yıllardır kullandığımız kokuların boş şişeleri kolleksiyon halinde bir köşeyi süsler haldeler.
Şu an kızımla burbery weekend kullanıyoruz.
sanırım bir klup üyeliği oluşuyor.
Tütü

nilly said...

Zilsizim, bosalan market saolsun yoksa benim ayni anda bu kadar parfumum olmaz :)

Etki alanimi desem Tutu'mu bilemedim ama dedigin gibi klup gibi oldu hakikatten :)

zilsizzarife'nin yeri said...

Nillycim şifreli yayına geçiyorum beni oklumaya devam etmek istersen sanada davetiye yollamak isterim.zilsizzarife@gmail.com çok öptüm:)

Anonymous said...

merhaba nilly hanım ben d&p ile ilgili bikgi ararken sizin siteyi buldum parfümünü alıcaktım parfümeriye gittim ama 384 çeşit içinden kolayca seçilmiyor ve tabi seçemedim rica etsem şişeyi atmamışsanız en basitinden üstündeki kodu söylermisiniz yada tepeden görünecek şekilde bir fotoğraf eklermisiniz sobenin içinde resimde kod var fakat anlaşılmıyor ben 18 yaşındayım şimdiye kadar 2 kez parfüm alma girişimim oldu fakat ikiside berbattı daha çok deodoranda benziyordu ben pek sevmedim
sevgiler

nilly said...

Merhaba Melike, bendeki sisenin kodu B6. Umarim bulursun ve begenirsin. Ben diger kokularini hic kullanmadim ama bu parfumu Tr'deykende burdaykende ne zaman sursem herkes cok begeniyor. Ilk kokladiginda veya surdugunde keskin gibi gelebilir ama her parfumde oldugu gibi bir 5 dakika bekle gercek kokuyu almak icin. Gelismelerden beni haber et olur mu :)

Anonymous said...

nilly hanım tekrar merhaba B6 kodu burberry weekend eğer sizde orjinalini almak istiyorsanız sitesindeki kodlardan öyle olduğu anlaşılıyor söz veriyorum alır almaz sizi haberdar edicem
sevgiler

nilly said...

Tesekkurler Melike. Ablamda yazmis hangisi oldugunu, insallah parfum baktigim zaman weekend oldugunu unutmazsam koklayacagim :)

Anonymous said...

ben mesajı çektim ve nisan başında tatile gettim orda almak kısmet oldu ben çok beğendim b6 kodlu parfümü ama başka parfümler de dendedim çünkü kuzenimle bereber gitmiştik o da kenzo leopar aldı hafif bir parfüm almak istiyordu ama kafası öyle bir karıştıki onu seçti eve geldiğimizde aslında seninki daha hafif dedi benim kafam karıştı tercih yaparken diyede pişman oldu çok teşekkürler önerin ve yardımın için hiç kafam karışmadan aldım

nilly said...

Tekrar merhaba Melike. Yardimci olabildigime sevindim. Bendekilerde artik bitti. Benimde yeni bir seyler bakmam lazim :)