Friday, November 03, 2006

Cadilar Bayrami

Bu ara bayramlarla pek bir hasir nesirim. Ramazan bayrami, Cumhuriyet Bayrami, Cadilar Bayrami... Ban hergun bayram mi ne acaba? :)

Gectigimiz Sali aksami Cadilar bayramiydi. Benim calistigim mall geleneksel seker dagitmanin bizim mall'da olmayacagina dair duyuru yollamisti ama minikler oyle birseyi dinlemediler tabi. Allah'tan bazi magazalarda kulak asmamiski gelen cocuklar elleri bos donmediler. Trick or Treat diyerek kapi kapi gezip seker topladilar. Nasil olduysa benim patronicede 2 poset seker almis. Yanliz giderken diyecegini dedi ve cusss be yaaa dedirtti kendine cunku cocuklu musterilerimize ver dedi. Cadilar bayrami gibi bir gunde zaten cogu cocugunun etkinlige katilmasi icin geliyor, alisverise degil. Dusundugum gibide oldu zaten, hic kimse gelmedi.

Cocuklar saat 3 gibi gelmeye basladilar o sirin kostumlerinin icinde. Hepsini opesim geldi. Bende sekerleri azar azar cikarip teker teker vermeye basladim. Daha oncedeki mall'da yaptigim gozlemlerimden dolayi tecrubeliyim. Yanimdaki magazdaki kiz 4-5 buyuk paketten sonra markete gidip tekrar almisti. Avuc avuc verirsen yarim saatte butun sekerler bitiyor Cocuklar sanirim o seker kaplarinin seslerini duymaya programlanmislar. Aninda yaninda bitiveriyorlar. Saat 5-7 arasi en kalabalik andi fakat cocuklar erken gelmeye basladigi icin Disney store dahil cogu magazada seker kalmamisti. Bende sekerleri dagittigim icin memnundum cunku ancak musterim saat 8-9 arasi geldi. Ustelik cocuksuz!


Gelelim Sali gununden onceki Cumartesi gecesine. Tersden oldu biraz ama oyle gerekti iste. Buyukler bu bayrami haftasonundan kutlamaya baslarlar. Nitekim o gecede Cumartesi gecesi olur, butun barlarin onunde uzun kuyruklar olur, icerisi tiklim tiklim olur, sokaklar kostumlu insanlarla doludur. Bizim kizlardan birinin arkadasi gelmisti haftasonu icin Sanfrancisco'dan. Bir haftadir arkadasim diyordu bara gidicez hepberaber sende mutlaka gel diye.Yaw dedim, ben aksam 9'a kadar ayakta calisicam, sonrasinda ayakta durmaya halim kalmayacak, kostum bile ayarlamadim, almazlar beni iceri, ben muzigi duyunca dayanamam birde oynarim, sonra ayaklarinda hic derman kalmaz, yarinda erken kalkicaz bidi bidibidi bididiii konustum durdum en sonunda yelkenleri suya indirdim.

Zaten cok uzun zamandan beri bir yere gitmemistim, hemde ertesi gunu calismayacaktim cunku Mimicim kahvaltiya cagirmisti. Ustumu degistirip, makyaj yapmak icin eve geldim. Kostumum yok bari makyaji abartiyim diyerekten oyle abartmisimki iki kere silip yeniden yaptim cunku gozlerim dayak yemis gibi mosmor olmustu. Son yaptigimda cok guzel olmadi gerci ama hem saatin oldukca ilerlemesinden hemde nasil olsa cadilar bayrami, herkes abuk makyajli olacak zaten ne ugrasiyorsun diyerek makyaj kismini tamamladim. Kizlar bana cadi saci ve pelerin gibi birseyler getirecekti ama ustume giydigim seye sal baglarken bir arda kafamda takiliverdi ve cingene havasi yaratti. Oh be dedim, takayim kupelerimi, sakira kemerimi cingeneyle korsan karisimi birsey olayim bari diyerek ciktim evden.

Saat 11 filandi tabi ben hazrilanip cikana kadar. O saate kadar hala birsey yemedigimden basimin iyice zonklamasiyla yolda birseyler alip arabada tikintim. Downtown'a varip barlar kismina daldim ve hayret edici bir sekilde 2 turdan sonra yer buldum bara 3-4 blok ileride. Normalde nerdeyse bir yarim saat donerim cunku yer bulmak icin. Gittigimde kizlar Dj'le bar arasi bir yerde tepe bulmuslar ve uzerinde oynuyorlardi. Tabi boyle yuksek yerler olunca oraya cikmak isteyen cok oluyor. E, biz hepimiz Turk kizi olarak siyasetcilerimizden ogrenmisiz 'koltugunu bos birakma kaparlar, yapis yapisabildigin kadar' mantigiyla birakmadik yerimizi. Yer actik ama inmedik zirvemizden :) Bazilari kostumleriyle gercekten iyi ugrasmislar. Kimileri cok yaratici, kimileri ayniydi. Bizim diger Turk arkadasi bulduk. Korsan kiligindaydi ve Pirates of Carrabian'daki Jonny Deep'e pek bir benzemisti. Bardaki cogu kiz kucucuk etekli, bol gogus dekolteli giyinmislerdi. Sanki normalde hic giymiyorlar ya!!! Bir grup kiz tutturmustu yerimizi alabilmek icin. Bir ara aciyip yer actik, merak ettik napcaklar bu kadar diye. Her zaman yaptiklari gibi kiz kiza seksi dans ve duvara yuzlerini donup popo sallama. Kenardaki bodyguard begenirse hemen DJ kabinin icine girip danslarini herkese icra ediyorlardi. Allah'im hep ayni terane, hep ayni dans. Bunlar dogustan striptizci dogmuslar. Saatlerinde geri alinmasiyla vakit uzamis oldu. Sanki butun gun ayakta olan ben degilmisim gibi hic oturmadan dans ettim. Kizlarim ise birer birer pes etmeyebaslamislardi :) Oradan cikinca kahvemizide icip iki kizi bizim eve attim :) Ertesi gun tekrar bulusup kahvaltiya gidecekdik ne de olsa. Boylece sadece diger iki kizi almamiz gerekiyordu ve boylece bir yarim saat daha uyuyabilirdik.
Kahvaltimiz 4- 4'lukdu. Ozlemisiz hep beraber soyle peynirli zeytinli Turk usulu kahvalti etmeyi. Saatlerce oturulup muhabbet edilip bardak bardak cay icilen Pazar kahvaltilari... Iste aynen ondan yaptik. SF'den gelen kizi havaalina biraktiktan sonra her zaman gittigimiz kahveciye gittik. Evin ici bize Taksim'deki mekanlari hatirlatiyor. Yazin actiklari kocaman bahcesiyle ise cok daha hos bir hal aliyor. Bu kis bir bolumun ustunu kapatip isitici yerlestirmisler. Galiba ben bunu anlatmistim Canon Beach yazimda. Neyse iste, oraya gidip kahvemizi ictik, isindik, kikirdedik, sonrada herkes evine cufcufladi.

O gunden beri bana fotograf yollayacaklar diye bekledigimden dolayi post yazmayi erteliyordum. Zaten ondan beridir de hayatimda enteresan birsey olmadi. Yani simdilik benden bu kadar diyorum :)


10 Yorum:

Anonymous said...

burdada cadılar bayramı kutlanmasını talep ediyorum :P

Anonymous said...

Dogru walla sana hergun bayram :) Ne de olsa sen hala bizim evin kücük deli kizisin.

Balli kücük kavunda seni gorunce tepki verdi "eyvahh benim teyzem gercekten deliii""

Birde oldun olasi eglenmeyi en cok seven ve herseye usenip bu ise asla usenmeyen birisin. Yerinde olsaydim coktan uyumayi tercih etmistim. Buradaki cadilar bayrami partisinde de kostumlerin fena sayilmazdi. Ama seneye daha yaratici olmani bekliyorum :P

Sister

Anonymous said...

nilguncum fotolari ust uste yapistirma yahu, hic bise gorunmuyo.
E

kedi said...

Hahhaahaaa
Cadılar Bayramın kutlu olsun Nillyciim.
Tam sana göre eğlence olmuş dimi deli kız ;P

CaDı said...

Yaaa benim bayramım gelmiş geçmiş ben farkında değilim! Gerçi bana her gün bayram:)) Ve de canım çekti şöyle hafta sonu arkadaşları kandırıp bi yerlere gitmeli dimi?

nilly said...

Nescim, universiteler genelde partiler yapiyorlar, ya da dil okullai. Onlari takip et :)

Sisterim, pek bir usendim kostum olayina. Gerci canim istiyordu soyle degisik virseyler yapmak ama iyi bir kostum icin iyi para harcaman lazim. Valla bir gecelik sey icin kiyamadim. Henuz yolda olan balli kavunum seker yegenim icinde kostum almak istiyoruuuumm. Ya birde kopekler icin kostumler yapiyorlar oyle sekerler ki!

E.cim, istersen sana mail atarim sonra birkac tanesini. Buraya hepsini tek tek koyarsam cok oluyor.

Biyocum, sen eksiktin ama. Kimbilir senden ne cevherler cikardi :)

Cadi hakketten, senin bayraminda sen kutlamazsan olur mu yaaa. Bu sene gecti ama gelecek senen iyi takip et.

Asortik Krep said...

Bir önceki komşumun eşi ingilizdi..Bizde hiç Cadılar Bayramı görmemiş İstanbullular olarak bir sabah 2 küçük şeytanla cadılar bayramını kutlamıştık..Tek kötü tarafı evde çocuklara verecek şeker yoktu ve sabahın o saatinde bornozla kapıyı açmak zorunda kalışımdı..Artık onlar mı bayram yaptı yoksa ben mi bilmiyorum :)
Cadılar Bayramınız kutlu olsunnnnn

Anonymous said...

herhalde kostum giymeyen ve bayramda disari cikmayan bir tek ben kaldim:)) ama napiyimmm odevim vardii:((

hersey super olmus, bize de cocuklar geldi seker dagittim, ablaliktan teyzelige terfi ettim sanirim:)))

xoxo

mayonez said...

firmadan arkadaşım maria cadılar bayramına gelen günde çıkan kabak tatlısını yemedi:))

nilly said...

Asortik Krepcim, bende ilk olarak Tr'de kutlamistim. Dil okulunda calistigimdan yabanci ogretmen ve ogrencimiz coktu ve parti hazirlamistik. Cok eglenmistik. Hatta abartip basina bile haber vermistik. Bir iki fotoyla gazetelere haber olmustuk. Yolda kostumlu tipler goren arabalar durup bize bakiyordu :)

Banucum, bende hic evde durup kapimizi calacak kucuklere seker verme mevkine erisemedim cunku onlarin dolandigi saatlerde hep calisiyordum :((

Mayonez, herhalde kabaktan ocu cikacak diye yiyemedi Maria o kabagi :)))Mall'da adamin biri dev bir kabagin uc tarafinada cok detayli uc yuz oymustu. Malesef fotosunu cekmek kismet olmadi, ama cok basariliydi.