Wednesday, August 02, 2006

Bugun Ne Yaptim


Bugun oldukca gec bir saatte uyandim. Cunku aksam blog'umu zenginlestiriyim diye ugrasirken saatin farkina varmayip baya bir gec yatmisim. Saati soylemeye utaniyorum ama gokyuzunun renginin degismeye basladigi bir saatti diyebilirim.Beni uyurken seyreden kimse olmadigi gibi uyandigimda da yanimda bekleyen kimse yoktu.



Kardesim kopegini yikiyordu uyandigimda. Bende onun benim icin biraktigi kahveyi fincanima koyup tostuda tost makinasina atmistim. Tam tembel tembel kahvalti etmeye hazirlanirken kardesim kopek kili temizligine yani dolayisiyla ev temizligine baslayinca bos durmak olmaz dedim.





Bende daginiklik toparlamaya ve elektirige cekmeye yardimci oldum.







Yikanacak camasirim yoktu. Pazar aksami o isimi halletmistim. Kardesimin yikadigi camasirlar ise makinaya beyaz girmis ama pamuk seker kivaminda pembe cikmis. O da muziplik yapip butun pembeleri gecirmis uzerine. Pembe atlet, pembe boxer, pembe coraplar.. birde benim pembe tuglu seyi kulaginin arkasina takmis kiritarak geldi yanima. Tarzimi degistirdim sekerim diyerek pozlar atti. Bu isten ben karli ciktim. Pembe coraplar ve esofman ustu benim oldu.




Havanin bulutlu olmasindan dolayi guneslenme planlarim suya dusmus olarak internette oyalanmaya calistim. Tatil planlarimin rezervasyonlarini yaptim iyi geldi. Gidip geliyim anlatirim. Zaten daha cooook var. Zaten bunun icinde cooook beklemistim.






Baktim bugun enteresan bir sey olmuyor, yapacak birsey, gidecek bir yer aklima gelmiyor, bulutlar dagilmiyor...









Bende duldulume atlayip bizim evin oradaki Mall'a gittim. Hazir tatil plani yapmisim, hazir mayolar, bikiniler, tikiniler falanlar filanlar indirime girmisler... giyip giyip cikarayim dedim. Nerden baksaniz 30 tane seyi denedikten sonra (hatta karar veremeyip bazilarini ucer kere denedikten sonra) iki ust ve bir alt aldim. Az $ tutunca almak lazim dedim. Tekini alamayacagim fiyata ucunu aldim.

Baktim ki her bolumde indirim var ve benim posette hala bosluklar var, alisverise, denemeye devam dedim. Begendigim pantolonlar meger buradaymis diyerek, ben diyim 20 siz deyin 30 pantalonda orada denedim. Birazda jean deneyim diyerek 3-5 tanede ondan giydim cikarttim. Sonra top'lari gorunce onlardan da deneyeyim dedim. En son kabine girdigimde 'magazamiz 15 dakika sonra kapanacaktir, lutfen son islemleriniz icin kasalara buyrun' gibilerinden bir anons yapiliyordu. Ama...ama..., ben daha karar veremedim ki hangisini alacagima. Hem ne zaman saat 9 oldu. Ben evden cikip bu magazaya girdigimde saat 5'di!



Cusss di mi? Yazarken abartiyorum ya, alisverisde de abartiyorum. Ya hangi akilli insan 4 saatini ayni magazada gecirir? Bu magaza bizim Beymen, Carsi gibi kocaman olanlardan olunca geciriyorsun iste. Bunun ustune insanin yapacak baska bir eglencesi olmayinca vakitte parada harcayacak yer buluyor.

5 Yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

ben de alısverıs de saatlerı gecırır yıne farketmem!!!! :)

nilly said...

Ben bu ozeligimi bir arkadasim sayesinde fark ettim. Yoksa haberim yoktu :) Bu arkadas bir magazaya girdigimde aramisti ve saatler sonra tekrar aradiginda hala ayni yerdeydim. Ve sonraki birkac seferde ayni arkadas beni ayni sekilde bulunca anladim ki ben bir magazadan kolay cikamiyorum :)

Bunun en buyuk nedeni ise yasim ilerledikce cabuk karar verme yetenegimide kaybetmem.

Demet said...

demek ki bu zaman zaman herkese oluyormus:) bazen bir kitapcida, bazen bir giyim magazasinda bir bakiyorum 2 saat gecmis, sonra kendime inanamiyorum :)

nilly said...

Ben hala yapiyorum oyle. Napiyim ama, o kadar uzun sure bakmamis oluyorum ki bazen, o yuzden girdim mi cikamiyorum ;)

Unknown said...

Blogunuzu gercekten begendim yorum atmadan cikmayayim dedim ben bile erkek oldugum halde bazen alisveris cilginliginin ortasinda kalabiliyorum -tabi 4 saat degil len 4 saat kalınır mı :) daha cok boyle bi saat bi bucuk saat falan diyelim

Ama bu yaptığımin cok yanlis oldugunu ogrendigimden beri eski kiyafetlerimi iyice eskimeden atmaz eger illa yenisini alicam dersem de bu kiyafetleri bagislarim

Bu bilinci kazanmama da bi youtube videosu vesile oldu hatta link bulabilirsem koyayim buraya. Neyse bugünlük bu kadar kamu spotu yeter ;D

İyi bloglamalar

Bahsettigim 20 dakikalik ama su gibi akan video https://www.youtube.com/watch?v=kz0h6VA4I-o