Tuesday, October 27, 2009

Sarı Yapraklı Gönlüm

Kadın milleti değil mi, sıkıldığı zaman ille bir şeyleri değiştirir. Ya gider saçına değişiklik yapar ya da evdeki eşyaların şeklini. Bende bir kadın olduğumdan blogumun arka planını değiştirdim. Değiştirdim değiştirmesine ama bakalım ne sıklıkla yazacağım!

Kafamdan geçen çok şey var. Malesef bir çoğu şikayet, beğenmemezlik, isyan ve herşeye gıcık olma durumları vesaire.

29 Ekim'de Türkiye'ye döneli bir sene olacak. Bu koskoca bir senede koskoca bir hiç yaptım. Biraz önce saydıklarımda hayatımda bu sıklıkta değilken artık bir yığın şeklinde.

Artık haberleri seyretmek bile ızdırap geliyor. Bir maç sonrası bile normal davranışlarda bulunamayan bir toplumun içerisinde yaşarken tanıdığım insanların 'alıştın mı bari' sorularına ' bu düzensizliğe alışmak isteyen kim' diye cevap verdiğimde 'ama alışman lazım, burası böyle, sende bunu kabulleneceksin' diye cevap verdiklerinde neden değişemediğimizi daha çok anlıyorum fakat kabul etmek istemiyorum.

Haftasonu eklerinden birinde Nasa'da görev yapmış bir bilim insanımızın 18 ayda aldığı 133 red cevabıda beni şaşırtmamalı aslında ama elimde değil. Neden böyle koşullarda yaşamak zorunda olduğumuzun hesabını kimselere soramıyoruz?

Bunun yanı sıra en cahilden saydığımız adam bile 'abercrombie' ya da bazılarının deyimiyle 'aborombi' lerden haberdar olup sahip olmaya çalışması bana çok garip geliyor. Kenar mahalle delikanlıları diye tabir edilen gençlerin aynı tip kestirdikleri saç traşlarıyla modayı takip ettikleri anlaşılsa da ağızlarını açtıklarıda ağızlarından dökülenlerin sadece küfür olmasıda bana bir deyimi değişik yorumlatıyor; saçı yapılı, aklı kıt...

Ben mükemmel değilim. Kendimi abartmıyorum gözümde. Ama sokağa adım attığım andan itibaren öyle gariplikler ve tezatlıklarla karşılaşıyorum ki işte o zaman isyanım başlıyor herkese ve herşeye. İşte bu yüzdendir suskunluğum çünkü çok şikayetim var hayata.

Sayfamı sonbahar yapraklarıyla donattım fakat öyle bir şehirde yaşıyoruz ki doğru dürüst ağaç olmadığı için sonbaharın o muhteşem renkli yaprak festivalini bile doyasıya yaşayamıyoruz.

Al sana bir şikayet daha...

2 Yorum:

Anne ve Bebisi said...

:(
Sikayet etmemek mumkun mu? ABD'ye geri donmeyi dusunmuyor musun?

nilly said...

Esra'cım, şgerçekten şikayet etmeden olmuyor galiba :) ABD'e dönmek isterim tabiki ama şu ana şartlar müsait değil malesef :(