Tuesday, August 19, 2008

Goofy Aski

Gecen ay biri uc yasinda biri alti aylik iki ufaklik cocuga bakmam gerekiyordu. Daha once iki kere seyretmis oldugum Ice Age 2'yi ayni gun pespese iki kere daha seyretmek zorunda kalmistim.


Buyuk cocuk 'agaiiiiin' diye bagirmaya baslamisti. Benim 'bu kadar yeter' demelerim yeterli gelmeyince cocuk mizmizlanmaya basladi. Bende degisik birseyler bulmak umuduyla DVD'nin extra kisimlarini actim. Sid adli Sloth karakterinin yaraticisi onu nasil cizdigini gosteriyordu.






O kadar kolay oldugunu gorunce sasirdim. Adam once bir oval cizdi. Iki ucuna goz olacak sekilde yuvarlak ekledi. Sonra bowling pinlerinin seklinide bedenini, kollarini ve bacaklarini cizmek icin kullandi. Sonra bunlara ucgen tirnaklar ekledi.

Aaa, ne kadar kolaymis sevinciyle cocugun cizim tahtasinda pratige girismistim. Cocuk cizebildigimi gorunce cok heycanlanip bana bir suru sey cizdirmeye baslamisti. Agac cizsene, araba cizsene vesaire...


Bugun yine oyle cizip boyamak istegiyle dolup tastim. Bir arkadasimda kaliyorum su anda. Onunda ilkokula giden iki erkek cocugu ve 2.5 yasinda bir kizi var. Kiz bugun oglen uykusuna yatmadigi icin erkenden sizdi. Bende yemekten sonra ortanca olandan boya kalemi veya pastel getirmesini istedim.

Sid'i cizmeye basladigimda ne yapiyorsun diye ikiside yanima geldi. Sonra onlarda hemen kalem ve kagit getirdiler ve ben nasil cizildigini gosterirken benimle birlikte yapmaya basladilar.

Sonra ben ilk yaptigim Sid'in gobegine onlarin bana hitap ettigi sekilde 'nugus' yazdim.



Sonra uyuyan guzelimiz Elmo'yu cok sevdigi icin ona bir Elmo cizdim. Ona da 'Nelmo' dedim :)





Sid karakterini uyuyan guzelimize uyarlamaya karar verdim. Kiz oldugu icin pembe yaptim. Uzerinde Mini ve Mickey Mouse karakterleri olan resimli bir cocuk bezi cizdim. Bir eline sut biberonu, diger eline de bazen memeeeee memeeee, bazende binky, binky diye tutturdugu emzigi cizdim.


Yeni yeni kelimeleri bir araya getirip kucuk cumleler kurdugu icin cok seker oluyor. Adi Melisa ama kendine Sasa diyor. Tabi bizde :) Ah bir fistik deyisini duysaniz bayilirsiniz. Bisstik diyor. Gozluk istediginde de gozlik diyor beni eritiyor.

Ben ona yeni alinan pembe terlikleri ve ayagindaki pembis ojeleri yaparken abisi bezinin altina malum seyleri karaliyiverdi :)

Elmo'dan sonra favori karakteri Shrek. Benim Shrek biraz feminen oldu gerci. Az daha ugrassam Fiona olucakmis :)






Bu arada ortanca kardes benim Sasa'dan esinlenerek kuzeni Shaun (a.k.a. yani as known as : NaNa) icin bir Sloth cizmeye karar verdi.




Onunda elinden binky, dotunden bezi, gozunden yasi, dilinden surpriseee eksik olmadigi icin ortaya boyle birsey cikti.

Benim yaptiklarimdan esinlenip devam ettirmesi cok hosuma gitti.



Bu sefer abi-kardes bana sevdikleri karakterlerin DVD'lerini getirmeye basladilar. Dis hatlariyla Mario ve L, Dark Link, Toy Story'den Buzz karakterlerini cizmeye calistim. Onlarda kendi eklemelerini yaptilar.

Bende onlar ellerindekileri boyarlarken Donkey'i denemeye karar verdim.

Shrek'i pek benzetemedim ama Donkey fena olmadi bence :) Ortaokulda Ozgur adinda resim konusunda cok yetenekli bir arkadasim vardi. bana Donald Duck cizmeyi gostermisti.



Cocuklarla bu tur seylerle ugrasirken hemen onu cizerim. Tanidiklari bir karakter olunca ilgileri daha cok artiyor. Gerci o gunden bugune hic gelistiremedim. Hep ayni seyi ciziyorum :)




Birde hep Goofy'i cizmek istemisimdir. Genelde insanlar daha normal birseyler isterler mesela doga resmi filan yapabilmeyi ister ben ise Goofy cizmek.


Cocuklarda film arsivi o kadar geniski, Goofy'li bir resim bulmak hic zor olmadi. Elimde cize cize alistigi icin daha kolay ve duzgun cizebildim. Ortaya bu cikti:



Bugunun puslu, bulutlu ve yagmurlu havasinda o kadar bunalmistim ki aksaminda bunlari cocuklarla yapinca cok eglendim ve gunun bunaltisi gecti gitti. Ozellikle cocuklu olan arkadaslara tavsiye ederim. Dort dortluk olmak zorunda degil. Sadece deneyin.

Tv'siz veya saatlerce Wi-fi, X-box gibi oyunlarin oynanmadigi, veya can sIkintisindan birbiriyle didisen kardeslerin oyalanmasi icin guzel bir aktivite. Hele de okullarin acilmasina az bir sure kalmisken...

8 Yorum:

Demet said...

Harikasin canim ya, yetenegin de varmis ne guzel, calissan her birini cizersin. Senden bir de Nemo rica edelim ;)

funda said...

Valla süper bi anne adayı işte :) biz çizgi filmleri de geçtik ve geçen gün kaldırım serçesini bir gün içinde tam 3 defa izledik :))
ama çzimler harika ellerine sağlık, hem onları hem kendini eylendirmişsin belli oluyor..

Anne ve Bebisi said...

Bence bu alana el etmalisin Nillycim. Harika cizmissin:) Eline saglik.

nilly said...

Demet Nemo'yu hatirlattigin iyi oldu. Onu niye dusunemedim aksam :)

Funda, bakalim ben cocuk yapasiya kadar hala boyle hvesim olacak mi :) Kaldirim sercesini ben bilmiyorum. Merak ettim.

Esra, tesekkur ederim. MK'nin sevdigi karakter var mi?

Ebruli said...

En güzel "Goofy" karekterini çizmişsin. Gerçekten çok güzel olmuş. Diğerlerine de bu özeni gösterseydin hepsi harika olacakmış...

nilly said...

Ebruli, evet goofy'e daha cok ozendim. Brde digerlerini yaparken cocuklar surekli bana sunu ciz, ana bunu ciz dedikleri icin ugrasmamistim :)

yalnızlar kraliçesi said...

çizgin güzel, geliştirebilirsin kendini..

nilly said...

Tesekkurler Kralicem. Aslinda cizmeyede boyamayada merakliyim ama uzun sure yapmayip tekrar baslayinca tekrar elini alistirmak icin ugrasmak gerekiyor. Birde o ilham gitti mi gelmek bilmiyor :)