Sunday, August 03, 2008

Ruya Tabiri / Maddeli Yazi

1. Club Nilly baslikli ve bol animasyonlu postumu degistirerek bu sekle sokuyorum. Ilerde link bozulmasi veya sayfa acimini yavaslatmasin diye. Sizde benimle o moda girdiyseniz ne ala.

2. Modum yavasladi.

3. Modumun yavaslamasi hava durumundaki artan sicaktan dolayi.

4. Alerji zimpirtisi bugun yine cosma gosterdi. Sanirim benim sicaga veya gunese karsi alerjim var. :@ (sicagida guneside seven buzulmus nilly surati)

5. Bu Angels parcasi dun aksam markete giderken arabada caliyordu. Sarki bitesiye kadar arabada oturup dinledim. Beni anlatamayacagim bir havaya sokuyor her seferinde. Boyle var bir iki parcam. Sozleriyle alakali olmasa bile muzigiyle ve bana hatirlattirdiklari ile beni kitliyorlar.

6. Dun hamartaligim ustumdeydi. Iki tepsi un kurabiyesi, bir patates salatasi, bir kisir ve bugun firina atmak uzere bir tepsi kiymali, bir tepside patatesli-kiymali borek yaptim. Tr'deki tatillerinden donecek olan kalabalik bir aile icindi bu hazirlik. Kirk yilin basinda yaparim boyle seyler. Genelde bir yerlerde tarife bakar ama ortaya karisik kafadan atma yaparim. Valla elime saglik. Kendim diye demiyorum ama ben olsam kendimi birine alirdim. eheuhuehe.

7. Tabi o kadar soganli seyle ugrastiktan sonra birde mutfak temizledim. Banyo yapip yattigimda karnim agriyordu. O kadar deterjan ve sogan karisimi koku midemi bozdu.

8. Maddeli yazmak garip oluyor yahu. Ille bir sayiya tamamliyim diye icgudusel baski yapiyorum kendime. Halbu(si) bitti yazacak seyim.

9. Bak geldi simdi aklima birsey daha. Aksamustu sekerleme yaparken ruyamda surekli birilerinden odunc aldigim icki bardaklarinin kirildigini gordum. Kiran bende degilim ama kirilip duruyordu. Icinde icki oldugunu biliyorum ama ictigimi hic gormedim. Acaba nedir nedir nedir...


kadehKadeh görmek hayra, evliliğe ve çocuğa yorulur. İçki dolu kadeh hayırsız, zevk düşkünü bir çocuğa işaret eder. Su dolu kadehten su içmek çocuk sahibi olmak demektir.

içki Rüyada şerbet, şurup gibi alkolsüz içkiler genel olarak hayra yorumlanır. Ancak alkollü içkiler iyiye yorulmazlar.

ödünçBir şeyi ödünç vermek, bir yoksula yardıma işaret eder. Ödünç, tövbeye işaret eder. Yoksul kişiler için zenginliğe yorumlanır. Ödünç para istediğini görmek hastalık veya şiddete yorumlanır. (odunc aldim,vermedim, o zaman ne?)

bardakDolu bardak iyi haber anlamına gelir. Bardak güven vermemeye veya bir yardımcı anlamına gelir. Boş bardak, iyi giden evliliğinizin bozulacağı ve çok sıkıntı çekeceğinize işarettir. Bardak kırmak, ev içinden birinin ölümüne işarettir. (ben kirmadiysam peki?)

Ayrica bu bardaklarin kirildigi yer onlari odunc aldigim kisilerin bana kalmak icin verdikleri bahce katinda buyuk bir odaydi. Etrafda yanan mumlar, saksilar ve kitaplar bulunuyordu. Ben odayi kendime gore dizayn etmeyi dusunuyordum. O sirada eski ve buyuk bir radyo gorup onu acarak muzik dinledim.

odaRüyada oda görmek giriştiğiniz işte, zor da mutluluğa ve başarıya ulaşacağınıza yorumlanır.

mumMum tutmak veya yakmak bekar erkek için güzel bir kızla evliliğe; bekar bir kadın için iyi biriyle evliliğe ve çocuğa yorumlanır. Eğer rüyayı gören gurbette ise yurduna dönmeye işarettir. Yoksul biri için para kazanmaya; tüccar için ise fazla para kazanmaya ve kârının artmasına; memur ise işinde yükselmeye yorumlanır. Çevrenizdeki insanlara güvenebileceğinizi ve uğraştığınız her işte başarılı olacağınızı işaret eder. Mumu üfleyerek söndürmek, bir yakınınızın ölümü demektir.

bahçeRüyada bahçe görmek, çok güzel, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir döneme girildiğini, emellerin yerine geleceğini belirtir. Bahçeye ağaç dikmek, rahat ve huzur içinde geçireceğiniz bir ömre işarettir. Bahçe sulamak, bahçeyi kazdığınızı görmek ise:geçim sıkıntısına düşeceğiniz anlamına gelir.

kitapRüyada kitap görmek, güce kavuşacağına ve yükseleceğine yorumlanır. Orta yaşlı erkekler için kitap görmek değişik bir tecrübeye girişileceğine işaret eder. Genç kadınlar içinse bu rüya iş yaşamında başarıya ve yükselişe işarettir. Daha yaşlı kadınlar için rahatlık ve huzurlu bir geleceğe yorumlanır

radyo Her çeşit medya, iletişim ve haberleşme araçları dünyevi ilgi ve alakalara, olup bitenlere gereğinden fazla kafa yormaya delalet eder. Rüyada radyo haber almak şeklinde belirtilir.Çalan bir radyo acele bir haberdir haber alınacağını işaret eder. Kapatılmış bir radyo, belli bir zaman geçtikten sonra alınacak anlamındadır. Haberdir. Rüyada radyo görmek, uzaktan bir haber alacaginiza ve bu haberle sevineceginize isarettir. Radyodan müzik dinlemek ise, çok sevdiginiz bir arkadas veya sevgili ile geçireceginiz mutlu günleri ve bazen de hiç sebepsiz duyacaginiz üzüntüyü gösterir. Bir baska rivayete görede: Rüyada radyo görmek, duyulmasi istenilmeyen bir haberin yayilmasina ve olumsuz islerin meydana gelmesine isarettir. Rüyada radyo haber olarak yorumlanır. Çalan bir radyo acele haberdir. Kapatılmış bir radyo, bir süre sonra gelecek haberdir.

Bu aciklamalarla bu ruyayi yorumlayabilecek biri var mi?

Aciklamalar Ruyatr sitesinden alinmistir.

8 Yorum:

funda said...

dım tıs tak madlara bizi de kattın ya harikasınnnnnn :)))

zilsizzarife'nin yeri said...

Nilly,süper atraksiyonlu bir post olmuş,çok sevdim ben:)

nilly said...

Funda ve Zilsiz Zarife, o zaman sizide dans etmek icin sahneye davet ediyorum :)

Demet said...

Nilly'm ya neden bu yazini simdi goruyorum? Sasirdim. Reader'im mi atladi yoksa ben mi? :)
Ozlemisim senin uzun yazilarini. Yine yaz :)

Demet said...

Bu arada sarki nefis de bunalim yapiyor azicik, sozlerini anlamadim ama nedense 'OZLENEN SEYLER'i animsatiyor insana. Ama gulumseten degil, yoklugunu hissettiren tarzda olanlari...

Anonymous said...

canım benim bu şarkı gerçekden çok güzel defalarca dinledim . senin de dedigin gibi çok uzaklara götürüyor insanı . takipcinim burda haberin olsun tabii demetinde .yazılarınızı bekliyorum

sibel

nilly said...

Demet bu postu gorememenin sebebi eski su bol animeli olani silip uzerine yadigimdan dolayi olabilir.

Bu arada sozlere baktimda hepsi yokmus. Bakiyim tamamini bulabilecekmiyim biryerlerde.

Sibelim hosgeldin canim. Bu aralar fazla birsey yazmiyorum. Demet bos birakmiyor, bol bol onu okuruz :)

Ebruli said...

Nillyciğim; çok sık rüye gören biri olarak hala rüya yorumlama yeteneğini kazanamadım. Üzgünüm...