Saturday, August 02, 2008

Dim Tis Tak Modlardayim

Actigim sayfalarin cogunda, bloglarda, gazetelerde, Tv kanallarinda her yerde yaz eglenceleri, tatil goruntuleri var.

Bu da bana dim tis muzikleri hatirlatiyor. Yandaki cistak ondan yani. Ilk 60 saniyesi pek birseye benzemesede geri kalani guzel. Dinlerken yerimde duramiyorum. Simdi Roger Sanchez'in 'Here we again'i caliyor ve benim parmaklarim o ritimle yaziyor :)

Aklimdan ise eglendigimiz mekanlar, yasadigimiz anlar, yaptigimiz manyakliklar filan geciyor. Deminden beri mekan isimleri yaziyor ve sonra yazmaktan vazgecip siliyorum. En iyisi aklima gelen bir iki hatirayi yazayim.

Daha once Balik arkadasim Steph ile ilgili bir yazi yazmistim. Onunla ve diger 2 arkadasimizla birlikte bir Marmaris - Bodrum gezisi yapmistik.



Ilk duragimiz Marmaris'di. Agustos 15'den once oldugunu hatirliyorum cunku o tarihte Bodrum'a gecmistik. Marmaris inanilmaz sicakdi. Tuttugumuz odada air-condition yoktu. Hatta Steph sivrisinekleri hesaba katmayip balkonda uyumustu.

Tekne gezisi sirasinda Almanya'da yasayan bir Turk gay ciftle tanisip tatilin geri kalanini birlikte gecirmistik. Gittigimiz barlarin isimlerini hatirlamiyorum ama hepsi birbirinden eglenceliydi. Isik oyunlari ve cilgin danscilar cok etkileyiciydi.

Bodrum'da ise barlar sokaginda girip cikmadigimiz bar kalmamisti. Bir tanesinin arka tarafi deniz kenarina aciliyordu. Birbirimizi denize itmistik. 6 kisiden sadece 1 kisi kuru kalmayi basarmisti. Steph'le ben madem bu kadar islandik bari denize girelim tam olsun diyerek atlamistik suya. Eh, atlamisken yuzdukde :)

Ileride suyun uzerinde duran duba gibi bir platforma ciktik. Oraya cikmamizla nerden geldigini farketmedigimiz sarhos bir adam motorla etrafimizda dolanmaya basladi. O bizim yanimizdan ayrilana kadar suya inmeye cesaret edememistik bizi de ezip gecmesin diye.

Sirilsiklam bir halde waffle'ciya gidip afiyetle yedik. Ben ve Steph bizim devre mulk'de kalacagimiz icin digerlerinden ayrilip minibuse binmistik. Sabahin 5'i filandi sanirim. Sadece iki kisi icin kalkmayacagi icin birazda bekletmisti. Hem ickiliyiz, hem yorgunuz hem de islagiz be sofor amca hadi git.. yok gitmez. Steph onumdeki koltukda uyuklamaya baslamisti. Benimde kafam sallaniyor. Nerdeyse uymak uzereyken varmistik. Yoksa donup bir Bodrum havasi daha alabilirdik.

Yukarda anlattigim tatilin diger uyelerinden olan Bildircin'la yaptigimiz diger tatillerden birinde Avsa adasindaydik. Bar sonrasi yapilan diger icme aktiviteleri, sabah pocasi tikinmalari, hamakda sallanma, nargile icme gibi bilimum diger seyleride yaptiktan sonra artik sabah isiklari belirince odamiza gitmistik.

Simdi uyursak aksama kadar kalkmayiz ve deniz, kum, gunes kismini kaciririz dusuncesiyle bikinilerimizi giyip, havlularimizi kaptigimiz gibi kendimizi sahile atmistik. Uyursak burda uyuyalim, bari yanariz diye!

Karga'nin daha kahvaltisini etmedigi bir saat oldugunu dusunursek, henuz kumlarin sicak olmadigini ve yuzustu yattigimiz icin karnimizin agridigini soylememe gerek var mi acaba?

Sahilde ne kadar uyunurki zaten. Bildircin ara ara dalmisti ama ben uyuyamamis ve gunu o sekilde gecirmistim. Avsa'da sahilde uyuklamak, konaklamak pek garipsenmiyor. Ozellikle uyku tulumu ile gelip o sekilde kalanlar bile var.

Geceden kalma oldugumuz ve o saatte sahile inerken makyaj temizlemek aklimiza gelmedigi icin denize ilk girdigimizde butun rimellerimiz akmisti ve denizin ortasinda gulme krizine girmistik. Yani 2002 yazinda orada olup denizde gozleri rakun gibi olmus iki manyak gorduyseniz o bizdik :)

Oh bekeyfim geldi valla. Resimlere bak bak icim gidiyordu. Bende boyle anlatarak tekrar yasamis gibi oldum. Yarin bahce sularken kendimide hortumun altina soktum mu denize girmis gibi olurum hehehe :)

Tatil yapan herkese keyfini cikarin diyorum.

4 Yorum:

gaykedi said...

haklısın her taraf tatil yazısından geçilmiyor, tatil deyince benim aklıma ilk önce hep 80'li yıllarda ailecek gittiğimiz gemlik'teki çadır kampı ve çam kokuları gelir ve tabi sincaplar.

o tatillerden aldığım zevki çok daha lüks başka hiç bir tatilden almadım.

nilly said...

Gaykedi bende bu siralar kendimi fazla durulmus, fazla akinlesmis hissediyorum ve sanirim o yuzden hep en hareketli gunlerim aklima geliyor. Bir daha oyle deli dumrul hallerime donermiyim bende bilmiyorum. Cok uzak geliyor artik ama belli olmaz. Birlikte vakit gecirdigin insanlara gore degisiyor bazen tutumunda. Benim Bildiricinla yapmiyacagim sey yok herhalde :)

Ebruli said...

11 Eylül 2001'de ben de Marmaris deydim. Orada bir hafta kaldıktan sonra Bodrum'a geçmiştik. Bana da 2001 yazı malesef ki; Amerika'da yaşanan o kötü günü hatırlatıyor...

Steph said...

oh be Nilly Nilly ne güzel tatildi o :))) belki sen dönersin o çılgın günlerine (hemde çok yakında :))) ama benim için hem dinlendirici hem gece eğlencesi olan bir tatil o kadar çooooooook uzak gözüküyo ki! Arwen Hanım'ın sayesınde :)))