Wednesday, March 19, 2008

Eski Plaklar

Oyle bir yer kesfettim ki tek kelimeyele super! Az once Gaykedi'nin sayfasindaydim. 17 Mart tarihli yazisinda cok onemli bir konudan bahsediyordu. Ben o onemli konu arasinda Nurhan Damcioglu ismine rastlayinca ister istemez youtube'de ava ciktim.


Eski Turk Filmlerindeki muzikleri hani hep cok severiz ya, iste OZBAYASAR diye biri ozlemimizi yok etmek icin bircok kisinin plaklarini youtube'e yuklemis. Resimlerle ve kliplerle renklendirmis.

Nurhan Damcioglu ile birlikte Fusun Onal, Senay, Yesim, Yeliz, Esmeray gibi isimleri buldum. Hatta sarkilari bilipde kimin soyledigini bilmediklerimi buldum.

Muzikler size hangi Turk filmlerini hatirlatiyor? Bu eski sarkilarin sozleri bile daha anlamli gelmiyor mu size de?

Tabi yorumlara bakmadan edemedim. Bazi genc arkadaslar bu kisileri yenilerle kiyaslamislar.

'Ayy, ne kadar kotu bir ses, iyk ne bicim soyluyor, bilmem kim (yeni sarkicilardan) daha iyi soyluyor' gibi yorumlar var.

Simdikilerin sesleri kimbilir kac tane teknolojik suzgecten geciyor. Konserlerde duydugunuz sesle, CD'den duydugunuz sesler ayni mi? Gerci konser sirasinda bile bin bir turlu hileleri vardir, ozel mikrafonlar filan.. Benim karga sesim bile o aletlerden gectikten sonra bulbul gibi olur.

Yoksa bende su jenerasyon arasindaki ucuramami yaklastim? Daha dun ben buyuklerimin yaptigi seyleri elestirirken, begenmezken, bugun benden kucuklerin elestirlerini duyup bazen ne kadar sacmaladiklarini dusunuyorum.

Sanirim Tugce Baran'i yazisindaki gibi yogurt kaplari biriktirme surecine girmis bulunmaktayim.

Umarim Youtube'unuz acilir ve bu guzel sarkilari dinleyebilirsiniz. Siz yine de link'i bir yere not edin. Resimde sadece bayanlar oldu. Napiyim en cok bayanlari dinlemisim ben :)

Daha fazlasi icin asagidaki siteleride ziyaret edebilirsiniz.

Olmaz boyle sey
Diskotek diskografi sitesi
hayatforum
Sekiz Kitap

Bu da TRT'de yayinlanmis reklamlardan bir demet. Muzikler ise yine sizi Turk Filmlerine goturecek.

Iki kere tiklarsaniz youtube sayfasi acilacak. Yanda cikan videolarida es gecmeyin derim.


4 Yorum:

etki alanı said...

Sevgili nilly,
Biz bu çağın müziği ile büyüdük..Hala dinlediğimde çok zevk alırım..Eskilerden bahsedince,sanki benim geçmişimmiş gibi gelir..Anahtar kelime gibi..
Sadece TRT'nin olduğu tek kanallı bir TV neslinin seyircileriyiz..
Nostalji yaşattınız..
TüTü

nilly said...

Sevgili Tutu,

Bende ucundan yakalidim o donemlerin. Bugun Youtube'de buldugumdan beri onlari dinliyorum. Daha bir cogunu da buldum klipten klibe atlarken. Aksamim cok kyifli gecti bu yuzden. Sizede o keyifi verdiysem ne guzel :)

zilsizzarife'nin yeri said...

Nillycim,
Ne güzel anlatmışsın.Buarada sobeledim seni.Haberin ola:)

nilly said...

Tamam zilsizzarifecim. En kisa zamanda yapicam.