Monday, March 12, 2007

Renkli Gunler Postasi

Bir turlu firsat bulup birsey yazamadim cunku oldukca yogun gecti. Ancak vakit ayirabildim ama bol goruntulu bir post hazirladim.

Gecen Hafta'dan da onceki Hafta
Art gunleri

Ilk goruntuler benim is yerinde cesit cesit taktigim sac ve tokalardan bir tanesi. Kadin birsey mirsey der diye gittim tuvalette cektim. Bizim buralarda 'Family Restroom'lar var ailecek gidip iseyebileceginiz. Ne yani simdi bu cici tuvalete girmek icin ille de evlenip cocuk mu yapmam lazim. Tuvaletle basbasa kalmak istediginiz, her turlu sesi cikartmak zorunda oldugunuz zaman herkesle ortak kullandiginiz tuvaletler pek de rahatlatici olmuyor. Gerci burada o sesleri takan yok ama neyseee. Benim bu seferki amac zaten foto olayiydi.

Bizim kizlarla gecen haftadan onceki hafta dedigim zamanlarin birinde JoAnn denen el isi ile ilgili seyler satan, benim gidince kendimden gectigim o kocaman magzaya gittik. Benim ayni hafta ikinci gidisimdi. Daha once gidip kendime etamin aldim ama hala baslayamadim. Pastel boya, yapiskan harfler Gigi'nin dogumgunu karti icin lazim olan bir iki seydi ama orada adam kendini kaybediyor. Yani en azindan ben. Hangi hobiyle ugrasacagimi sasiyorum. Hepsini yapmak istiyorum, her derse katilmak istiyorum ama vakit ve nakitten dolayi uc bes seyle idare ediyorum.

Kizlarla birlikte gittigimde geleneksel resim cekme olayina girdik. Yapma cicekler arasinda papatya olduk, paskalya icin yumurta kafa olduk, St. Patrick's Day icin sapkalar giydik, kocaman harfer bulup adimizi yazdik. Resimde gorunune ters N ozellikle yapilmadi. Sevgili arkadasim Gigi'nin farketmeden o sekilde koymus ve resmi cekmisti. Ancak eve gelip resimlere bakarken farkettik.

Cicekler, bocekler, ahsap isleri, kurdaleler, cesit cesit dugmeler, kumaslar, yastiklar, yunler, stickerlar, pastel, akrilik, yagli boyalar, dikis makineleri, Burda ve diger dergi ve kaliplar, pasta susleri, etaminler, kumas boyamalar, gelin ve bebek shower'lari icin malzemeler, stampler, her turlu kagit, kalem daha neler neler... Ben en iyisi oyle biryere gidip calisayim. Enerjim artiyor onlarin arasinda.

Elif'de orgu ormeye merak salinca bende elime alip iki sira ordum. Iste Oren Bayan Nilly. Ya da Sehrazat :) Delikleri bosverin biz aldigimiz minik gullerle o kisimlari kapattik :)



Gecelim diger haberlere...

Gectigimiz Hafta Cumartesi
Gigi'nin Dogum Gunu

Gigi'yi Minnesota'ya ablasinin yanina yolladik. 2 hafta sonrada Turkiye'ye donuyor. Gitmeden once bir haftaligina bize tasindi. Aman o ne bavullar, cantalar, kutular oyle. Toplamis benim catlak arkadsim butun Amerika'yi. Bir kismi ayiklanip oraya buraya dagitilmasina, bir kismini bana havale etmesine ragmen giderken yinede bavullar cok agir geldigi icin ekstra para odemek zorunda kaldi.

Pazartesi dogumgunuydu ama biz Cumartesi gecesi, benimde dogumgunumu kutladigimiz Pasha'ya gittik. Bizim disimizda gecenlerde evlendirdigimiz Bolivya'li ve Meksikali arkadaslarda vardi. Ben Cheesecake Factory'den 6 inch'lik bir pasta ismarlamistm. Inch'leri hala gozumun onunde canlandiramadigim icin pastayi aldigimda hayal kirikligina ugramistim. Tamam kalabalik olmayacaktik ama bu da pek bir ufakmis caniiimm oldum. Bizim pasta getirdigimi gormeyen evli ciftimiz gidip bir pasta daha almislar. Gittigimizde mekan pek kalabalik degildi ve canli muzik grubu vardi. Dansozun cikip cikmama ihtimalini dusunurken ve pasta kesmekle ugrasirken mekan bir anda doluverdi. Striptiz bara gittigimizden beri aramizda striptiz geyigi yaptigimiz icin dogumgunu konseptini ona gore gelisti. Spencer denen cilgin dukkanda Strpitiz Kit'ini bulunca dayanamayip onu almistim. Icinden nasil dans edilir kartlari ve kitapcigi disinda pullar, gogus ucu yapiskan ve dans tulu cikti. Bizim kizda hmen ona uygun bir poz verdi. Kartin iceriginide ona gore yazmistik. Bu fasil bitmek uzereyken dansozumuz sahneye geldi. Ben kamerayi kaptigim gibi butun danslarini filme aldim. Buraya ekledigim video darbuka solo eslignde yaptigi ritmik dans goruntuleri. Digerleri icin buraya tiklayin.




Dansoz

Dansoz kizimizin adi Rachel George. Youtube'e videosunu ekler eklemez onun bir hayranindan yorum geldi. Sonra bende arama yaptim ve birkac videosuna rastladim. Hatta birde web sayfasi yapmis kendine. Oregon ve Seattle'da birkac yerde sahne aliyor ve ozel partilere gelip dans ediyormus. Bu ise baslamasida enteresan. Tam hatirlamiyorum ama sanirim 1999'da Cadilar Bayraminda dansoz kostumu giymeye ve 2 haftalik ders almaya karar veriyor. Sonra ritm, muzik, dans cok hosuna gdince bu derslere devam ediyor ve sonra da kendini sahnelerde buluyor. Bu videolari eklerken ve digerlerini seyrederken bir suru video ile karsilastim. Tr'de bir Didem cikmis, bence iyi de olmus. Eger youtube adresime girerseniz favorite'larim arasina Rachel Brice diye birini koydum. Kadin'in kostumeleride, dovmeleride, sectigimuzik ve yaptigi danslarda birbirinden ilginc geldi. Eger asagidaki video yetmezse onlara da tiklayin :)



Gectigimiz Hafta Pazar
Snowboard

Ben buz pateni disinda diger hicbir kayici spor yapmadim. Hep istememe ragmen kendime daha dogrusu yukseklik korkuma guvenim yoktu. Lise'deyken Uludag'a okul gezisine gitmstim ve liftlere binmekten tirsmistim ama yinede yukariya kadar cikip sicak sarap icmistim. Donus sirasinda popomu lift koltuklarina tutturamayip hafif asagiya sarkmis vaziyetteyken son duamida etmistim ama Allah Kurtardi :)

Bizim kizlar web sitesinde uygun bir paket program bulup hadi gidelim deyince oluuuuuur diyiverdim. Pakete gore oraya gitmek icin bizi otobus terminalinden alacaklar, daga goturecekler, bot ve snowboard'umuzu verecekler ve ustune 2 saatte ders vereceklerdi. Hemde toplam $59 kadar gibi uygun fiyata. Cuma aksami kislik sezon indiriminden faydalanarak kendime tulum alarak kendimi daha da iyi hissetmistim.

Cumartesi aksmi Gigi'nin dogumgunu dolayisiyla (bknz. birkac satir yukarisi) disarida oldugumuzu biliyorsunuz zaten. Ben kendimi tutamayip oynayip durmustum. Sozde gece kalmayalim, yarin erken kalkmamiz lazim diye planlasakda eve gelip yatmamiz 3'u bulmustu.

Sabah ise 6'da kalkip 6.45'de evden cikip 7.15'deki otobuse yetismemiz gerekiyordu. Buraya kadar tamam aslinda. Ama sorun print ettigim adreste idi. Adres dogru olmasina ragmen tarif abuk subuk oldugundan biz bilmedigimiz yerlerde salak salak turlar atarak 7.25'de duraga geldik ve ne otobus vardi ne de tek bir insan.

Gigi'nin onerisiyle arabayla gitmeye karar verdik. Yaklasik iki saat yol degilde beni yolda olabilcek kar durumu endishe ediyordu. Fakat hava tam bir bahar havasi olup, gunes tepeden bizleri isitirken hem ben gaza geldim hemde araba.

Kulagimizi biraz ters gostererek de olsa 'bildigin yol en kisa yoldur' lafini uygulayip daga giden 84 numarali yola ciktik. Dag bize yaklasirken hehehehehe seklinde sebek gulucukler atarken, dag gozumuzun onunde kayboldugunda yine mi yanlis yere gidiyoruz derdine dusup durmak, birilerine yol sormak, geri donusler yapmak sureti ile sonunda bizim duraklamamiz gereken yere geldik. Bir suru araba park etmis ve yolcular kayak kiyafetlerini giyiyorlardi. Bizi tepeye cikaracak otobuse bindik. Rental'lari alacagimiz yere vardigimizda saat 10:30du ve ogrendik ki bizim ders 10'da baslamis. Bizi 1'deki derse aldilar ve saate kadar pratik yapabilirsiniz dediler.

Agir ve yurumesi garip olan botlarimizi adiktan sonra snowboard'larimizi aldik ve karlarin uzerine ciktik. Millete bakarak azicik oyalandik ve ayagin board'a nasil sokulacagina dair bir iki ipucu gorduk hatta bir iki yardimsever snowboardcu arkadas yardimlarini esirgemediler.

BIR SNOWBOARD MACERASI



Sol ayaklar bagli sag ayaklar baglanmamis sekilde ve arkada bize destek olarak pati pati kaymaya basladik. Once duzluk, sonra hafif rampa yerlere ciktik. Millet vizir vizir tepelerden asagiya akarken 'helal be' bakislarimizla onlara bakip kendi halimizde pratigimize devam ettik. Bir ayaktayiz bes yerdeyiz tabi. Biz kendimizi cok dustuk zannediyorduk. Taaa ki ders baslayana kadar. Biz boyle dus kalk, resim cek, video cek derken saat 12.30'a kadar oyalandik. Hatta artik pestilimiz cikmisti bile. Biraz dinlendikten sonra ders alacaklarin bulustugu noktada hocamizi beklemee koyulduk.

Aman Allah'im biz cennete dustuk de haberimiz yok. O ne yakisikli seyler oyle. Yakisiklinin biri gidiyooo digeri geliyor. Bizde hoca begeniyoruz, ay su olmasin bu olsun diye. Bizim hocamiz mavi gozlerinde dalip gideceginiz, kar ve gunesten yanmis esmer teni ve tatli sesiyle yanimiza geldiginde biz ya da ben ve Gigi desem daha dogru olur 'of yavrum of' moduna gecmistik.

7 kisilik grubumuzu olusturduktan sonra ders alacagimiz bolume yuruduk. Hocamiz Daniel (ki gigi ona hep Steven dedi!!?) 22 senedir kayak, snowboard, sorf seklide siralanan butun kayici sporlari yaptigndan bahsetti. Sol ayaklarimizi takip paytak paytak liftlerin oraya bizi yonlendirdiginde biz en saf halimizle yok canimmm hemen bizi yukari cikartmazz diye dusunuyorduk. Yanilmisiz!

Liflerden inerken hemen pozisyon alip kayarak inin ve on tarafi bosaltin dediyse de baska biriyle ayni lifti paylasan ben, onumuzde yerlerde gulmekten kirilan Gigi ve Elif'in uzerine ciktik.

Tepenin basina geldigimizde iki ayagimizida yerlestirmemizi ve ellerimizden arkadan destek alarak kalkmamizi istedi. Pardon? Sen boyle bir gobekle ve bu kadar ham vucutla kalkabilen baska birini gordun mu? Ay kan ter icinde kaldim ama kalkamadim. Haydi yallah hop hop hop diyorum ti olmuyor. Sonunda baska bir yontem gosterdi. Otururur vaziyetteyken sol ayagini kaldirip yan tarafa dogru dusuruyorsun ve dizlerinin uzerinde kalkiyorsun. Yandan takla atmak gibi birsey. Neyse, ondan sonra hepimiz oyle kalkmaya basladik.

Agirligini parmak ucuna degil topuklarina ver diyor. Veriyorum ama ne care. Illede goguslerim one dogru cekim yapiyor. Yuvarlana yuvarlana, bir yerde bir havada, taklalar esiginde, hizli, yavas, saga cekimli,sola cekimli de olsa ilk turu tamamladigimda soluk solugaydim. Enerji filan bitmisti yani.

Ikinci turuda yapmaya kararliydim. Yakisikli prince charming hocam'da ikinci turda benimle yukari cikarken uc bes kelime laf ettik. 2,5 yasinda kayakla, 5 yasinda snowboard'la tanismis olan bu esmer bomba 27 yasinda extreme spor delisi biri olup California'lardan buralara gelmis. Ortak bir seyimizde her ikimizde Colorado'da bulunmusuz. Aman ne buyuk bir olay di mi, sanki celebrity mubarek!

Ikinci tura baslamadan once botum sol bacagim cok acittigi ve topugumu bastigimi hic hissetmedigim icin cikarip tekrar giymeye karar vermistm. Tabi digerleri yari yolu gecmislerdi. Bende kendi kendime yuvarlana kalka ikinci tura basladim ama bu seferki dususlerim sert oldu. Sol el bilegimi sert sekilde yere carptktan sonra goguslerimin uzerine ikinci bir sert dusus yaptim. Cebimdeki telefonum da beni sikistiridigindan dolayi hala gogusum agriyor. Sag tarafta ise telefonun anteni seklinde bi morugum var. En son dustugumde bu sefer sol ayagim cok yamuk bir sekilde yere carpinca ben ucuncu turdan vazgectim. Ben sona henuz(!) yaklasmisken kizlar ucuncu tur icin liften bana el sallayip kikirdiyorlardi.

Cok eglenceliydi, cok guldum, cok dustum, hala agrim olmasina ragmen yine gidip yapma isterim. Acayip kefiyliymis. Yanliz bir dahaki sefer gitmeden once ham bolgeleri acmak lazim.

Yine uzuuuuuuun uzun yazdim. 3 posta bedel oldu. Ister bir seferde okuyun ister ben bir daha ki postu yazana kadar posta posta okuyun. Zira gecen Pazartesiden beri camerami kaybettigimden dolayi uzgun ve suzgunum. Tam da movie maker bulup yuklemis ve onu cok eglenceli bulmusken cok kotu oldu ama 'seytan aldi goturdu satamadan getirdi' miriltisi esliginde bulmayi umuyorum.

Diger goruntuler icin tekrar youtube sayfama bakabilirsiniz.

5 Yorum:

Anonymous said...

*papatya gibisin beyaz ama ince değillll!rejime başla artık,gebertirim,ben başladım bak!
*tokalar nefiss,ben postiş istiyom yaaa
*wc çok güzelmişşş,sen asıl gel burda bi wcde çektir bakalım leş gibi.
*gigiyi tebrik ederim,taş gibi hatunmuş yavrum maşallah
*çocukkene leğenle,kızakla çook kaydım ama daha sınovboard,uludağ olaylarına giremedim
*düştün mü ah canımmmm,telefonda bişey varmı?telefona bişey olmadı dimi?
*Kısa kısa yaz bidaha be!Yarım saattir burdayım!
*Hiç yuutupunla falan uğraşamiyciiim valla.
T.

Anne ve Bebisi said...

Nerelerdesin huuu diye ünlemeye gelmiştim ki:)) merakımı gidermiş oldun:) Okudum okudum ama ara ara dönüp bi refresh yaparım:))
Kameranı en kısa zamanda bulursun umarım. Her şey bir yana, kayak olayı çok ucuzmuş içim gitti.

nilly said...

T.cim, *incelcem insallah. Sirlarini paylasirsan bizde uygulariz evelallah. *Wc. konusunda sunu diyim bay-bayan kullanilanlar bile kokmuyor anla artik. *Gigi'ye iletirim. * walla benimde ilk deneyim oldu ama iyi oldu. *telefon sapasaglam, sordugun icin tesekkur etti. *Ben kisa yazamiyorum napiyimm, seninkini de pek kisa sayilmaz yaniiii :) * yutup'a bakma burdakiler en iyisi zaten.

Anne ve Bebisi, iste yogunluktan ancak vakit buldum. Ah kameram ahhhhh. Bulgaristan'da oyleymis, birkac arkadasim hep oraya gidiyorlardi.

Serra said...

yorumunu aLinca hemen bi damLiim dedim. Guya icimden sonna okurum ne de olsa niLLy uzun yazmi$tir diodum ama Gigi`nin doumgunune kadar geLdim. Kuthlu muthLu oLsun.. ;)
tekrar geLcem $imdi sinava caLi$maya devam etmem Lazim.
Cok keyifLi yazioSun okumaktan skiLmiorum hic.

~Serra

Koyubeyaz said...

Sevgili Nillycim Zeynebin dogum gununu kutladigin ve iyi dileklerini bizimle paylastigin icin cok cok tesekkurler...


Sevgiler

Koyubeyaz & Zeyneb