Wednesday, January 24, 2007

Ben Kisa Kesemiyorum

Sac ve makyaj adami ne kadar cok degistiriyor. Benim normalde saclarim kivircik. Aslinda cocukken bu kadar kivircik olmamasina ragmen buyudukce kivrilmaya basladi. Ters etki yapsin diye de o kadar fon cekerdim ama banamisin demedi :) Ablamin saci ise kivircikti simdi neredeyse duzlesti. Ne is anlamadim gitti.


Biliyorsunuz ben mall'da takma sac ve tokalarla ilgili is yapiyorum. Hafta ici cok bos olabliyor ve vakit bir turlu gecmiyor. Iste o zamanlar ben bizim takma saclari deneyip duruyorum.

Gecenlerde ise yeni baslayan Koreli arkadas beni hem guldurup hemde sinir etmisti. Ben kadina saclari anlatirken kahkul gosterme hatasina dusmustum. Kadin kahkulu takar takmaz benimle olan baglantisini kopartmisti. Ben bilgi vermeye calisiyorum o ise surekli ayna karsina gecip kahkulleriyle oynayip 'oh, so cute' deyip duruyordu. Hallerine gulsemde bir turlu beni dinlemedigi icin kiziyordum. O gun o kahkulleri satin aldi. Zaten ise basladigindan beri birseyler alip druyor. Bende sen para kazanmaya geldin harcamaya degil, nasil olsa hergun burada takacaksin bunlari diyordum.

Gelelim Persembe gunune. O gun yine mall'da bir hareket yok. Daralmanin son asamalarindayken ben yine sac deneyim bari dedim. Helena dedigimiz bir sac modeli var. Daha cok saclari az olan hanimlar, yaslilar, saci cok kisa olupda ille birsey denemek isteyenlere taktigim yarim peruk bir model. Yarim oldugundan on tarafta kendi saciniz gorunuyor. Eger sizin sac renginiz yoksa ve baska renk denediysem mutlaka kahkul takiyorum onlere. Birde sac bandi. O modeli taktigim herkes pek sirin gorunuyor. Ve bende onu denedim.

Ilk resim fon cekilmis halim. Zaten kivirciktan pek hoslanmiyorum. En azindan saclarim iyi bir uzunluga gelene kadar fon cekmeye devam. Mor kazakli olan kahkulleri denedikten sonra dayanamayip kendime satin aldigimda. Kivircik sacli olup kahkul kestirmek demek hergun fon cekmeniz demek oldugundan hic kestirmek istemezdim. Bu takm akahkul o yuzden tam bana gore Iki cit cit, hazirsin :) Oteki kadinla dalga gecerken ben satin aldim kahkulleri! Persembeden beri cikartmiyorum dersem yeridir. Kut sacli gibi olan ise Helena ve Kahkul denemem.
Bu aralar degisik seyler yapalim dedik ve uygulamaya basladik. Degisik dediysem oyle cok degisik degil normalde ama hep kahve icmeye giden bizler icin degisik oluyor. Yine ayni caddede bulunan cafe bar'a gidip bilardo oynamaya basladik. Hani su yuz karasi bowlingten sonra kardesimi yendigim yer. Kizlardan biri ben bilmiyorum o kadar denemsine ragmen ilk oynumuzdan itibaren acemi sansini gosterip kardesimle iyi bir ekip oldular.

Gectigimiz Cuma aksami, Portland City Grill denen yere sonunda gittik. Geldim geleli gitmek isteyipde bir turlu firsat yaratip gidemedigim yerdir burasi. Downtown'da pembe gokdelenin en ust kati olan bu yerde manzara cok guzel. Tepeden downtown buyuk gorunuyormus meger :)

Cumartesi aksami ise benim eski calistigim mall'a gittik. Tr'den 5 hafta once gelmis olan yeni au-pair arkadas sehre uzak yerde oturdugundan oralarda hic birsey yok deyip kendini alisveris olayina atmak istemisti. Bizde ondan ayrildiktan sonra buz pateni yapma plani kuruyorduk. Ilk geldigimde 1 kere yapmis olan ben, iki sene boyunca her Allah'in gunu kayanlari seyredip bakarken ne kadar kolay oldugunu dusunmeye baslamistim. Halka acik saatlerde dusenleri seyretmek keyifliydi. 2 yasindan yaslilara varincaya kadar dersler vardi. Kucuklere bakip 'ulen su bidik bile ne guzel kayiyor' derken, yaslilari gorup 'ulen su teyze kadar olamiyorsun' diyerek pek bir soylenmisimdir kendi kendime.

Cocuklugumda Korukent'te bowling salonu yerine kocaman buz pisti vardi ve bizim eve yakin olmasindan dolayi surekli giderdik. O zamanlar korkmadan kayardim. En son kafa ustu dustugumde uzun bir sure kaymamistim :)

Televizyonda ne zaman buz pateni yarismalari gorsem seyrederdim. Evdekilere bikkinlik gelinceye kadar! Denver'da yasarken ismi su anda degismis olan 'Champion On Ice' programini seyretmeye gitmistim. Tv'de gordugum unlu buz patencilerin showlarini canli canli izleyecegimi hic dusunmemistim ama oradaydim iste. Yaklasik 2 saalik super bir showu heycanla izlemistim.

Portland'da ise burun buruna oldugum buz pistinde sadece 1 kere kaymistim. Hani elinizin alitnda olunca kiymetini bilmezsiniz ya, o misal iste. Neyseki gectigimiz Cumartesi bir kez daha buzun ustune cikma cesareti gosterdim(k). Diger arkadasimda eskiden surekli kayarmis, ta ki dusen bir arkadasinin ayakkabisinin keskin kismi bu arkadasimin bacagina girip boydan boya yarana kadar. Hepimizin uzun sure sonra ilk deneyimi olacagindan hepimizde biraz heycan vardi. Ben bir turlu ayakkabiyi baglayamadim. Yok cok siki, yok cok gevsek... Bir muddet sonra zaten bilekler uyusmaya, parmaklar hissedilmemeye baslaniyor. Hem uzun sure yapmamanin etkisi, hem ham vucut, hem baglamayi iyi becerememek, hem dusmemek icin kasmak unsurlari bir araya gelince sonuc bu oluyor tabi. son 10 dakika kala arkadasim bagladi. Meger topuk bolumunun oldugu kisim daha siki yukari bilege dogru olan kisim biraz gevsek olursa daha iyi olurmus. Piste cikar cikmaz degisikligi farketmistim. Eh, biraz gec oldu ama temiz oldu. Cunkuuuuu, ilk turu attiktan sonra sag bilegimin iyice gevsedigini fark etmemle kendimi yerde bulmam bir oldu. Dugum bir anda gevseyip beni yere dusurdu. Ellerim biraz sizlasada cok guldum kendime. Olayi canli cani seyreden oteki arkadasim da vardi :) Bagciklari yapan arkadasim ise ozur dileyip durdu. Bense hatirladikca gulmeye devam ettim. Iki seksen derler ya aynen oyle uctum :)

Bu arada Tr'de baslayan unlulerin buz yarismasini ablamdan duyunca web sitesinden baktim. Burada da oyle bir yarisma var ama ben denk gelemedigimden seyredemiyorum. Bizim unlulerin boyle seyler deneyecigini tahmin etmezdim. Yani sasirttilar beni. Asena'in Ingilizce sarki soyledigini Youtube'de goruncede sasirmistim.

Pazar gunu ise Bolivyali bir kiz arkadasimizin nikahina gittik. Geldiginden beri birlikte oldugu Meksikali erkek arkadasi ile alelacele evlenmeye karar verdiler. Evet, cok acele oldu. Bir haftada karar verdiler. Gigi davetiye isini ustlenince bende engiiiiin photoshop bilgimle ona yardimci oldum ama bir tek kelime yuzunden degitirmemiz gereken davetiye ile bir turlu hasir nesir olamayinca nikahdan sadece 1 gun evvel hazirlanmis olan davetiye nikah hatirasi gibi birsey oldu.

Evde kiyilacak nikah icin nikah memuru saat 2'de gelmisti ama bizim gelin hala hazir degildi. Kiz tarafi olarak bir tek biz vardik cunku kizin ailesi kendi ulkesinde. Cocugun 2 ablasi LA'den gelmisler. Cocuklarla birlikte yaklasik 15-20 kisilik bir grup olduk. 4'u Turk, gerisi Meksikali.

O kadar acele bir evlilikki gelin hazir degil, nedime (bizim arkadas) sampanya bardaklarini evde unutmus, ne fotograf makinasinda ne video kamerada sarj var, damat saskin ordek misali oradan oraya kosturuyor...

Neyse, arkadasim cevat kelle olarak sarji olan bir kamera ile cekim yapmaya bende bizim makineyle fotografciliga soyundum. Nikah memurunun tekrar ettirdigi sozler sirasinda duygulasan gelin ve damatin gozleri sulaninca benim gozler dururu mu? Durmaz... Aglak, sulu zirlak bir torenden sonra resim faslina girdik biz tabi. Bu arada kizin ayakkabisinin altina isimlerimiz yazmayi ihmal etmedik. Elde baska olmayinca kursun kalemle yazdik ama zaten yerler haliydi. Tukenmez kalem kullansak hic sansimiz olmazdi.

Tabi meksikali bir dugunde Turk olarak (yazilari yazan bizim nedime olan arkadas Gigi) gelinin ayagini havaya kaldirip ayakkabisini altina birseyler yazinca digerleri ne yaptiginizi merak eder. Ilk silinen isim ilk gelin olacak kisidir diye bir aciklama yapinca, meksikali kizlarda teker teker isimlerini yazmaya basladilar :)

Yemek olarak cok dogal olaraktan fasulye yemegi disinda kuzu eti, uzumlu, brokoli ve bacon'li salata, patates, peynir ve zeytinden yapilmis bir salata cesiti, domatesli pilava benzeyen bir pilav, sogan ve salsa soslariyla olusan bir menu vardi. Tabi ben picky biri olaraktan sadece fasulye, patates ve pilavdan gidikladim. Bizim yemeklerin ustune yemek tanimiyorum. Birde Italyan olabilir. Bu arada ben yine sac yapiyorum gordugunuz uzere.

O kadar latin muzigi calip kimse dans etmeyince bize geldiler. Bari bir romantico muziko koyunda geln ve damat dans etsin dedik. Onar dans ettikten sonra ortaya bir kutu koydular. Oraya para atan gelin veya damatla dans edebiliyordu. O turda bittikten sonra pasta kesildi.

Burada pastalarda pasta degil. Ici hicbirseysiz kek ve krema. Burada yedigim hic bir pastane urununu begenmedim. Buraya bir Turk pastanesi acmak lazim. Bir Rus ve Fransizlarinki bir seye benziyor o kadar.

Konuyu saptirmayayim. Biz yemek fasliydi, resim fasliydi derken dans faslina bir turlu gecmeen bu arkadaslara gicik olmaya basladik. Ulen ne bicim Latinosunuz, yok mu bir salsa diye soylenip durdum ben. Gelin beni kaldirdi ve iki pops salla, uc tur don seklinde merenge yaptik. Bizim yanimizda darbuka CDsi vardi. Gelinimiz seviyor gobek atmayi diye yanimiza almistik. Onu koydurttuk. Boylece az bucukda olsa senlendirdik ortaligi. bir iki tanesini kaldirmayi basardiysakda 2. parcadan sonra pes ettik.

Baktik ki baska birsey olacagi yok hadi biz kacalim dedik. Yolun uzerinde Arabian Breeze denen arap lokantasina gittik. Yemek icin gittiyseniz oturduktan kisa bir sure sonra ortaya pide gibi ekmek ve zeytinyagi sosu geliyor. Kafta Kebab, Sish kebab gibi seyler var. Cocugunu ismi Turk birseyi animsatiyor. Sobiyet tatlisi bile var yani. Cumartesi aksamlari dansoz bile cikiyor. Ben hic seyredemedim henuz ama Gigi iyi dans ettigini soyledi.

Bu sefer amacimiz ust katina cikip nargile icmekti. Cay var, Turk kahvesi var, tavla var. Pideiz gelince aciktigimizi hissedip bir de mercimek corbasi icelim dedik ama boyyyyykkk, o ne bicim corbaydi oyle. Acayip bir baharat atmislar birde sarimsak koymuslar. Ben icemedim. Turk kahvesi iki buyuk cezveyle geldi ama fincanlarin icler acisi bir hali vardi. Garson fincanimiz kalmadi, ama bir daha bakayim deyince fincandan baska hersey benzeyen kabi degistirdik.

Mekan cok soguktu, bir garson her birseye yetismeye calisiyordu. Daha once alt katina bir kac kere yemek yedigimi zaman hic boyle bir seyle karsilasmamistik. Saniyoruz ki el degistirmis cunku hic birsey umdugumuz gubu degildi.

Bu arada ben Gigiye biraz giciklik yaptim. Tavla oynarken yer degistirmek istedi ben ise yok ben burayi isittim, yok kalkamam simdi, yok b.k, yok pusur deyip kalkmadim yerimden. O da karsida oturan arkadasimin yerini degistirtti. Niye oyle bir uyuzluk vardi ustumde bilmiyorum. Gerci biz Gigiyle birbirimize hep takiliriz ama o gun abarttim biraz. Sorry Gigi.

Off ya bende yazmayip yazmayip sonra da yazmaya doyamiyorum. Bu sefer quiz filan yok :) Hadi simdilik byeeeeeee.

16 Yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

kahküller cok güzel

zilsizzarife'nin yeri said...

Nilly saçalrına bayıldım doğrusu:)
Bende istiyorum yaaa...
Ayrıca düğünde eminim çok keyifli geçmiştir.Merak ettim hepinizina dı silindi mi:)

Koyubeyaz said...

1. Gene coşmuşun :)

2. Saçlarina bayildim ve burda cok pahali ordada oyemi diye sormak istiyorum.

3. Seni okurken dizi film izliyormusum gibi oluyor. O kadar cok seyi ayni anda bahsedip yaziyorsunki. bayiliyorum o ayri.

4. Buz pateni ahhh ahhh ve ahhh diyorum... Bende yapardim bir zamanlar.

5. Bu kadar ara vermeeeee....

yalnızlar kraliçesi said...

Canım Nilim. Saçlar pek hoş, kahküller çok yakışmış. Yazıların çok içten, sıcacık. Sen hep yaz olur mu?

Serra said...

dokturmu$sun canim yine. bi soLukta okudum, ne kadar cok $ey yapmi$siniz oLe! :) egLenmenize sefindim. ozeLLikLe 1 haftada pLanLanmi$ nikaha da ayri bi koptum, noLdu piqiiii. siLinmi$ mi isimLeriniz. ;p
ben normaLde oLe ek sac fLn sefmem, gordukLerimi de begenmezdim ama seninki cok tathLi oLmu$ ya, ne kadar dei$ik bi hava vermi$. cikarmamakta hakLisin, cunku cok yaki$mi$; ma$aLLah! ;)
nargiLe fLn dedin canim cekti. Ya burda ben bikere icmi$tim ama hic turkiedekilere benzemio ki, hatta hic zevk aLmami$tim zoraKi arkLarLa bitirmi$tik. :) Neyse..
yazmioSun yazmioSun, bi yazioSun inSan okuyup bitirmeden rahat edemio :)
buz pateni kiSmini da oLe bi annathmi$sin ki, iLk ba$ta denemek iStedim sonna arkinin ba$ina geLeni duyunCa tirstim. Korkuorum ben buz uStunde kaymaktan ya, naSi cesaret edebiLiosun :) ben mi cok ceSaretsizim acaba? deniemem biLe sanirim ;p
Neyse $imdiLik bu kadar yetSin, baya uzun yazdim. ParmakLarim koptu, hehe :p
opuorum cnm Seni,
ii bak kendine.. ;)

~Serra

nilly said...

aqua, tesekkur ederim. Sana da yollayayim :)

... E. oldugunu dusunuyorum, birsey belirtmemissin. Dugun degisikti desek daha yerinde olur. Kimbilir kizin nasil hayalleri vardi ama nasil oldu. Isimlerimizin silinip silinmedigini henuz ogrenemedim.

Koyubeyazcim
1. Valla costum yine,
2. Kahkul $19.99. Oradaki fiyatlar nedir bilmiyorum.
3. O kadar uzun sure yazmiyorum ki bazen, hepsi birikiyor. Bazen resimlerle de ugraisyirosam epey bir vakit aliyor yani.
4.Keske surekli yapsam da su patenciler gibi kasilmadan kayabilsem :)
5. Umarim :)

Yanlizlar Kralicesi, ovguleriniz, guzel sozleriniz icin tesekkur ederim. Yuzunuze bir parca mutluluk yansitabiliyorsam ne mutlu bana :)

Serracim, bu ara yapiyoruz birseyler aman nazar degmesin. Bazen tembellik coktu mu fena cokuyor. Kurtulmasi da vakit aliyor. Bende sac mac dusunmezdim onceden ama burada calismaya baslayali ne kadar cok bayanin onemsedigini gorunce bende bir tuhaflk varmis diyerek bende az biraz olsun ilgilenmeye basladim :) Gerci takma saci calisirken takmak zorunda oldugum icin ektradan almak istemiyorum. Hem sac rengimi degistiriyorum surekli hemde zaten hergun takiyorum ve gun sonunda cikartmak 'oh beeee' seklinde bir rahatlik veriryor. Ama kahkul gibi yfak tefek seyler okey. Zaten ben kendi sacimi kestirmek istemedigim icin iyioldu. Sizin orada da vardir mutlaka. Nerdeydin sen tam olarak, bakiyim hangi mall'da var. Gidip dene cok eglenceli oluyor. Buz pateninide bir kere dene. Iki kere dusmekten birsey olmaz, hem gulmek yaninda bedava :) Sonunda dusmeseydim belki o kadar keyif almazdim. Yazilarin uzunlugu ise dedigin gibi yazmayip yazmayip birden yzainca boyle cosuyorum. Baksana yorum cevabim bile bir post kadar uzun olud :) Optum seni, iyi ders calismalar.

Anonymous said...

baciim su dugunden bikac resim koysan diyorum bakalim nasilmis
bu arada sac cok yakismis bayildim stil olmus

-E

yalnızlar kraliçesi said...

bloğuma uğrarsan sobelendin, bekliyorum.

Anonymous said...

Nilly'cim cok sanslisin--tam bizlik bir yerde calisiyorsun--keske yakin olsaydik emin ol bir numarali musterin olurdum ;) kahkul cok yakismis bu arada, pek begendim..Paten maceralariniz da cok hos--

CaDı said...

Evet saçlar süpper olmuş şeker Nilly:) Günlerinin dolu dolu geçmesi ne hoş, benim yerime de eğlen bol bol;)

zilsizzarife'nin yeri said...

Nilly o ..... neden çıkıyo anlamıyorum ama doğru tahmin ben zarifeyim:)

Serra said...

dogumgunun kutLu oLsun caniiiiim :)

~Serra

nilly said...

Bacim E. sana en kisa zamanda resim yollamaya calisicam.

Kralicem sobelemissin beni. en kisa zamanda sobemi yerine geitiricem.

Banucum, benim gibi saciyla ilgisiz biri bile bu kadar cosuyorsa, saciyla ilgilenleri hayal edemiyorum :) Belki bir gun yolunuz buralara duse. Hem baharda burlara cok guzel oluyor.

Cadicim, bu aralar neseli gunler gecirdik. Hepimizin bunyesine iyi geldi :)

Zarifecim, bazen username veya passwordu bir turlu kabul etmiyor. Eger Betaya gectiysen once kendi sayfana sign in yaparsan bir daha sormuyor.

Tesekkurler Serracim. Ben bu yeni Betaya daha yeni yeni alisiyorum. Postu yazdiktan sonra yorum kismini otomatik olarak ayarliyor. O yuzden ayarlarini degistirmeyi unutuyorum her seferinde :)

Anne ve Bebisi said...

Okurken yoruldum:) Aman nazar değmesin:)
Saçlarını güle güle kullan.

Anonymous said...

merhabalar kahkul cok guzel almak isterim nerelerde satılıyor bilgi verirseniz sevinirim bloguma beklerim edatanrikulu.blogcu.com

nilly said...

Merhaba Eda, senin sayfana pek renkliymis. Yararli bilgiler var.

Beim kullandigim kahkuller SOHO firmasinin. Internetten alisveri yapabiliyorsun ama Tr'ye gonderiyorlarmi bilmiyorum. Bir dene istersen.

www.sohoforme.com