Saturday, September 02, 2006

Frenlerim patladi, yaziya besinci vitesde devam...


Aha, bunlarda benim yeni sirinelerim. Gerci son dakikalara dogru hafiften agridi ama napalim. Dikeni seven, topuguna katlanir! Dun gecemizi anlatacaktim ama malumunuz, basibos gezen parmagim sayesinde silmistim butun postu..


Dun ben isdeyken kardesim aradi ve 'Last Thursday' denen etkinlikte oldugunu soyledi ve sonra bidir bidir laf etmeyim diye gel istersen diye bir oneride bulundu. Yorgundum gerci ama merakimdan gittim. Portland'da oyle caddelerde insan kalabaligi her dakika rastlanan bir sey degildir.

Efenim bu etkinlik her ayin son Persembesi 33. ve 20. bloklari boyunca uzanan Alberta denen sokakta olurmus. Bu mahallede 3-5 bar, cafe, pub seklinde yerler olup hippi tarzi insanlarin oturdugu mekanlardanmis. Ben 22 aydir burada olan biri olaraktan,
1. Bu hippilerin sadece Hawtorn civarinda yogunlukla oturduklarini saniyordum
2. 1 sene boyunca oturdugumuz eski evimize ne kadar yakin oldugunu gorunce hayiflandim
3.Uleyn yaz bitti biz ancak mi bulduk burayi
4. Nasil daha once bulamayiz burayi
5. Bilseydim kos kos nereye gitsem acaba diye dusunene kadar buraya gelirdim....
seklinde cir cir cir konustum gece boyunca.

Aslinda oyle cok cok cok ahim sahim bir yer degil. Demin saydigim ozellikte bir sokak var. Bu sokagin sagina soluna her bir yerine insanlar tezgah acmis birseyler satiyorlar. Bunlar incik boncuk, tabak canak, mum, mumluk, sandalet, plak, Cd, resim, poster gibi bir suru sey. Biraz tuhaf seyler yapinca Art kivamina sokulan cinsten her nevi sey var. Yiyecek satan birkac tezgahin disinda yine her bir kosede gosteri yapanlar var. Gitar, keman calanlar, ates gosterisi, Ispanyol dansi, davul tumbelek gosterisi yaparak kendilerini ve seyredenleri transa sokanlar, DJ olup cistak cistak muzik yapip milleti dans ettirtenler gibi boyle guzel bir suru sey var. Bu arada Portland Hippilik, Maruhana icimi, drug kullanimi gibi seylerde birinci sirada olan bir sehir oldugundan bazi seylere sasmamak lazim. Mesela onumdeki cocugun maruhanali sigarasini yaktiginda genzime dolan dumani ve sokaklarda maruhana yasallassin imzasi toplayan tipleri gormeyi yadirgamamak lazim. Amsterdam gibi olmasada bu tarz seylerin normal oldugu bir yer burasi.

Hazirliksiz oldugumuzdan kamera filan yoktu yanimizda. Bir dahaki sefer insallah. Umarim yagmursuz bir son eylul persembesi olurda keyifli olur. Bu arada baska bir sokaktada ilk persembe etkinligi varmis. Bu haftaki planim oraya gitmek olacak.

2 Yorum:

Anonymous said...

Gerci sabah konustuk ama bu is sana super olacak. Oncelikle ayakkabilarin cok gusel. Ikinciside boyle kokos olunca bir bayan oldugunu hatirlarsin. Is hayati seni eski Nilly yapacak :)
Sister

nilly said...

BAkalim gorucez. Daha konusmak icin erken. O kadar susden sonra, isten ayrildigimda ya tamamen unutursam kendimi??? :))))