Monday, August 21, 2006

Unuttugum Haftasonlari Keyifleri




Uzun ama cok uzun bir zaman sonra ILK defa Cumartesi ve Pazar gunumu Cumartesi-Pazar olarak gecirdim.




Burada Saturday-Sunday Market'i kuruluyor. Bizim Ortakoy'deki pazar misali bircok kisi tezgahlarini kuruyor. Incik boncuktan, sepete, sapka, atkidan, Asya ve Afrika urunlerine, yemek icmekten, kose baslarinda muzik yapip, gosteri yapana kadar her cesit atraksiyonun oldugu bir yer. Ben Cumartesi ve Pazar gunleri calistigim icin herzaman gitme sansim bulunmuyor.

Bu haftayi firsat bilerek resimde gordugunuz kafasindan ok saplanmis arkadasimla orada bulustuk. Hem ziyaret hem gezinti amacliydi gidisimiz. 5 haftadir benim kardesimde Turkiye'den getirdigi mumluklar, yastik kiliflari, nazarliklar, kaselerle orada yerini almis bulunmakta. Arkadasim kendine nazarlikli kupe, bilezik ve cep telefonundan sallananlardan aldi. Artik bu kadar nazardan sonra nazar degmez herhalde diyerek heryerine takistirmis oldu.

Sagda solda gezinirken cok enteresan seylerle karsilastik. Benim topu topu 3. gidisim olmasina ragmen her seferinde ayni tezgaha ugrarim. Catal-bicak-kasik tezgahi. Ama bunlar yemeklik degil seyirlik. Burada catal- bicak ve kasiktan yapilmis kolye uclari, pecetelikler, gozlukler, resimde gordugunuz kafaya takilan saka bantlari, kartvizitlikler ve daha bilimum bu tarz yaraticilik ornegi seyler var. Ruzgarliklar, money clipsler, yuzukler, kupeler... yok YOK.Cok basarililar bu konuda. Bu pazarin en meshur, en yogun ve en cok satis yapan tezgahi burasi. Bizim cektigimiz resimlerde detaylar gorunmuyor. Ama onlarin web sitesinde asagidaki katalog kismina tikladiginizda resimlerini net bir sekilde gorebilirsiniz.
http://www.spoonman.com

Burasi artislerin bol oldugu bir eyalet oldugu icin cok fazla sanatsal sey var. Ressamlar, karikaturistler, karakalem sizi hemen ciziverenler... bu sefer kucuk yuz heykelinizi yapan bir sanatci vardi. 10 dakika karsinda oturursaniz yuzunuzun heykelini alabilirsiniz. Buna benzer diger bir tezgahda ise Asyali bir bayan yuzunuzun maskesini cikartiyordu. Kina ile tatoo yapanlar... otantik bir yer hazirlayip size masaj yapanlar...18 yas ustu icin uyari yazisi bulunan bir diger tezgahda maruhana icmeniz icin ufleme camdan pot satanlar... renkli taslardan kedi takilari yapanlar ve bir dolu sey. Hic birsey satin almama ragmen orada bulunmaktan buyuk keyfi aldim.


Bugun, dun gorustugum arkadasim bize geldi. Havanin guzelliginden faydalanip gunes havuz olayina girecektik. Havuza gidene kadar once bir yemek ayarlayalim aksam icin dedik. Bir yandan tencerede sogan kavururken diger yandan Turk kahvemizi pisirdik. Kahvelerimizi Serdar Ortac esliginde ictikten sonra 'firinda sebze kebabi' isimli basamel ve kasar soslu, kiymali kabak ve patlican yemegi hazirligimizi tamamladik. Sezen Aksu esliginde fallarimiza baktiktan sonra havuza indik. Orada vidi vidi konusup eski erkek arkadaslardan bahsettikten sonra eve geri donup 5 cayimizi ictik. Bu sirada firina aksam yemegimizi atarak hazirligin son asamasina geldik. Bir yandan bulgur pilavimizi pisiriken bir yandan salatamizi hazirladik. Yag-limon soslu salata yiyecegimizi ogrenen arkadasimin dudaklari kulaklarina gitti. Cunku dressingli salata yemekten fenalik gelmis. Burada salata sosu bol bir tek yag-limonlusu yok. Cranberryli, uzumlu, cevizli gibi tatli ve tuzlu karisimi bir suru salata cesidi ve sosu olmasina ragmen yag-limon ikilisinin verdigi tadi veren yok iste.

Yemegimizi afiyetle yedikten sonra tam Turk usulu bir gun gecirmis oldugumuz icin mutlu ve huzurlu Pazar aksamimizi sonlandirmis olduk. Aslinda daha karpuz yiyeceeeegdik ama arkadasim babysitter'lik yerine dogsitter'lik gorevi ustlendigi icin eve gitmek zorunda kaldi.

5 Yorum:

ibeking said...

süzgeçli olana bayıldım benn

nilly said...

Cok cici seyler vardi ya. Adamlara ayip olmasin diye ancak bu kadarini takip cikarabildim :)

Anonymous said...

Nillycim bence fare halinde harika. Ayrica bir haftasonunuda calismadan gecirebilmissin cok sukur.
Sister

Anonymous said...

MINNOS UM SEN BENDEN COK UZAK DUSTUN...BU ARADA ORTAKOY PAZAR MUHABBETINE DE BAYILDIM DOGRUSU...C U IN 2 WEEKS... MUCKSSSSSSSSSSSSSS

nilly said...

Minnosum saka maka 19 gun kaldi. Icip icip sarhos olup iyice sacmalayacagizda di mi? Gelmem yoksa :P