Monday, May 25, 2009

Lastik Atlama

Lastik Atlama

Bu oyun bildiğimiz klasik lastik oyunu. Yine don lastiğiyle oynanır. Sanırım don lastiği sadece biz oyun oynayalım diye yapılmış :)

Uzunca bir lastiğin iki ucu bağlanır. İçine iki kişi girer. Karşılıklı olacak şekilde dururlar. Bacaklar omuz genişliği kadar açık tutulur ve lastik bilek seviyesine indirilir. Bu birlerdir.

Yarışmacı oyuncu iki kişi arsında açılmış bu lastikle oyununu oynar. Lastik oyunu her geçen yıl farklı şekillere büründüğünden kurallar değişebilir. Kimisinde lastiğe değmeden belli bir sayıda üzerinden atlanırdı, kimisinde üzerine basılarak oynanırdı.

Eğer yarışmacı birleri doğru yaptıysa diğer seviyelere geçerdi. Lastiğin içindeki iki kişi lastiği bedenleri üzerine seviye seviye yukarı kaldırmalarıyla ve bir sonraki oyuna geçilirdi.

Diz ve bilek arası ikiler, diz üçler, baldırlar dörtler, bel beşler, göğüs altı altılar, koltuk altı yediler gibi seviyelere pek hırslı arkadaşlarımız boyun, kafa seviyesi gibi seviyeler ekleyerek sekizler ve dokuzlar oluşturmuşlardır.

Bazen erkeklerde katılsa bile çoğunlukla kızların oynadığı bir oyundur. En çok ilkokul çağında oynanır. Ortaokulda biraz daha devam ettirilir ama sonlarına doğu artık büyümenin (!) verdiği olgunlukla başka oyunlara yönlenilirdi. Çok sevilen bir oyundur. Yaşınız bu oyun için geçmişse bile sizin gibi hevesli birkaç arkadaşınızı kafalayıp apartmanınızın kuytu bahçelerinde bir süre daha devam ettirebilirdiniz.

0 Yorum: