Monday, May 25, 2009

Evcilik, Doktorculuk, Öğretmencilik

Evcilik, Doktorculuk, Öğretmencilik

Bunların dışında klasik oyunlarda vardır.

Kızların çoğunlukla oynadığı Evcilik oyununda mutlaka çay saati yapılarak komşular çaya davet edilir. Dedikodu yapılır. Erkek de oyuna katılmışsa kesinlikle anne, baba ve çocuk oluşturularak aileye dönüştürülür. Evin babası işe gider, evin annesi çocuğu okula yollar, sonra eve gelir ev işi ve yemek yapar. Çocuk okuldan, baba işten gelir. Yemek yenir ve sonra uykuya geçilir.

Doktorculuk da oyununda erkek mutlaka doktor olur kız ise hep hastadır. Bazen yerde değiştirirler. Yalnız bu oyunun bir özelliği vardır. Aslı amaç hasta doktor ilişkisi değildir. Büyümeye başlayan yavrucakların kendi bedenlerini keşfettikten sonra karşı cinsin bedenini merak ettiklerinden muayene sırasında birbirlerini incelemeleridir. Bu oyunu oynayan arkadaşlarınıza sorun. Yeterince dürüstlerse evet diyeceklerdir.

Öğretmencilik
, ilk ve ortaokul öğrencilerinin daha çok oynadığı bir oyundur. Öğretmeni ve öğrenci olmayı yeni keşfetmiş olmaktan olabilir. Kimisi çok sevdiği öğretmenini tatlı tatlı taklit ederken kimisi tam bir despot olur. Bizim oynadığımız zamanlarda hala sıra dayağı, kulak çekme, mıncıklama veya cimcikleme, saç çekme, peşinden tebeşir atma, tek ayak üzerinde ceza verme gibi şeyler hala olduğundan öğretmen olan çocuk mutlaka bunları arkadaşlarına uygulardı.

0 Yorum: