Monday, March 02, 2009

Kurdeşen Güncellemesi

Geçen Cumartesi gününe kadar bir gün kabarma bir gün azalma seyrinde devam eden sevgili kurdeşenim Cumartesi sabahı sinsi bir yaklaşımda bulundu.

Kuzenlerle aylık yaptığımız Cumartesi kahvaltılarından birini bizim sitede oturan kuzenimde gerçekleştirmek üzere bütün kızlar toplaşmıştık. Evden çıkarken dudağımın içinde bir hareket hissettmiştim fakat 'yara oldu herhalde' diye saf bir düşünceye girmiştim.

Kahvaltı ve çay faslı bittikten bir süre sonra kahve ve tatlı kısmına gelen annem dudağımın şişmeye başladığını söyleyince bir 'ooooof ya yine mi' çekmiştim.

Zaten o yetmiyormuş gibi birde nezle-grip arası birşey olmuşum. İkisi bir arada hiç çekilmiyor.
Birde dolu dolu bir haftasonu programım vardı. Onu birazdan anlatacağım.

Neyse dudağım şişdikçe farkettimki F.t.h Ür.k'e benzemeye başladım. Önce sağdan sonra soldan şişmeye başladı ve sanki botox yaptırmışım gibi bir görüntü ortaya çıktı.

Capitol'de arkadaşlarımla buluşmak üzere saat 3 gibi onlardan ayrıldım. Capitol'e vardığımda arkadaşlardan bir tanesi 'nasılım' sorusuna aynı benim biraz önce belirttiğim yakıştırmayı yaptı. Eğer orada dudağı şiş, yüzü yamulmuş bir şekilde olduğu halde aldırış etmeden oturan birini gördüyseniz o bendim ve o gördüğünüz botox değildi :) Orada biraz takıldıktan sonra o arkadaşımın evine gittik.

Ben biraz daha indiğini zannederken aynada gördüğüm görüntüde bana bir şaş geldi. (hani kal geldi diye bir laf türemiş ya benimkide şaşkınlık verisyonu) F.Ü.'i 3 kat sollamışım. Üst dudağım o kadar şişmişki neredeyse alt dudağım görünmüyor.

Babam beni yoldan aldığında en iyisi biz bir hastaneye uğrayalım dedi. Acildeki doktor kullandığım ilaç ve iğneleri duyunca 'zaten en baba ilaçları vermiş doktorunuz ama malesef bu kurdeşen böyle oluyor' dedi. 6 haftaya kadar sürüyormus. Daha uzun sürene kronik diyorlar ve sürekli bir ilaç kullanımı oluyormuş.

Bu seferde kolumdan direkt damarıma iğne yedim. Kortizonlu bir iğne olduğundan önce midemi koruyacak bir ilaç verdi. Yarım saat oralarda oyalandık. Biraz düzelme olduğunu görünce bir başka ilacıda onlar reçeteme yazıp yolladılar.

Dudağımın şişliği ertesi gün ancak tamamıyle indi. İlaçları kullanmaya devam ediyorum. Farkedilir derecede azaldı. Ya artık süresi dolduğundan azaldı, yada ilaçlar ancak etkisini gösterdi. Bunada şükür. Daha ciddi bir rahatsızlık yerine bunu çekmeye razıyım ben.

2 Yorum:

Anne ve Bebisi said...

Nillycim, nazara mi geldin noldu ya? :( Cok gecmis olsun.

nilly said...

Teşekkür ederim Esracım. Nazar değilde gerçekten stres ve sıkıntıdan oldu bu bence. Ama atması uzun sürüyor işte böyle.