Sunday, November 23, 2008

+90 7/24 Hareketli

Uzun zamandir vakit ayirip yazamadim. Istanbul'a 24 saatin yetmedigini unutmusum. Aslinda o kadar dolu dolu program olupda onlari yetistirmek degilde, yollarda harcanan vakitten baska birsey yapmaya firsat ve enerji kalmamasindan kaynaklaniyor.

Gelmeden bir sure once fazla haber okumamaya gayret ediyordum cunku her gordugum, duydugum sey moralimi bozuyordu. Donmek istemeyisimin en buyuk sebeplerinden biriydi bu bizim memletin bitmek bilmeyen halleri. Donus mecburilesince oradaki yasantimdan kendimi sogutmaya ve buraya daha ilimli bakmaya calismistim. Sanirim o yuzden beklentim biraz daha olumluydu. Ama memlekette olumlu pek birsey kalmamis. Ustunede bir kriz ortami yaratilmis. Bazi uyaniklar bunu firsat bilip abartmislar. Isten cikartmalar mi dersin, zaten kus gibi olan maaslarin kus boku kadar kalmasi mi dersin, kuculmeye gitmeler mi dersin... Sanki baska hic bir yol yokmus gibi. Bunlarin uzerine bir de Armagan diye bilinen kisinin gobek deilikli kriz partisi davetiye videosunu gordum. O da bu krize inanmamis :)

Ama kaldirim taslari kriz mriz dinlemiyor. Sok, tak calismalarina devam. Gerci bizde sokme isi hizlida, takma isi biraz yavas. Yaya yolun ortasindan yurumus, her yer camura bulanmis umurlarinda degil.

Hele su Obama sevincini abartan medyaya cok guldum. Adam sanki burada secim kazanmis. Aslinda dusundum de, sanirim medya hakli bir sevinc gosterisi yapmis. Ne de olsa bizide onlar yonetiyor!

Aslinda ben bunlardan degil guzel seylerden bahsedeyim diyerek girmistim ama konu sapti. Neyse o da bir sonraki yaziya.

10 Yorum:

Demet said...

Ah be güzelim, eskiden bulundugun yerde de elbet olumsuz bir sürü sey vardi. Sen bazilarini görmek istememe lüksünü kullaniyordun, bazilarina da seni direkt ilgilendirmiyor diye ilgisiz kalma hakkini devreye sokuyordun. 'Yabancisi' oldugun bir memlekette cogu sey dokunmaz insana, cünkü sana 'giren/cikan' yoktur pek. Ama is kendi memleketine gelince her sey daha bir büyük görünür gözüne.

Ha tabi bazi yerlerde hayat cok daha kolaydir, kendi ülkemizle kiyasi yapilmaz biliyorum... :)))

dedigin gibi türkiyede kriz ben dogdum, büyüdüm, yaslaniyorum hep var ve olmaya devam edecek, ve birileri bunu bahane etmeye devam edecek.
Bosver sen simdilik gündemi, kaldirimlari, calismadigin günlerin tadini cikar, Istanbulun tadini cikar. Ic huzurunu kaybetmemek icin güzellikleri görmek icin kodla kendini bir süre. Yilbasindan önce bi ugrayacagim oralara ;) Görüsecegiz canim, öperim cok!

nilly said...

Demetcim, bilmedigimiz icin yasantimizdaki tuhafliklarin, duzelmeyecekmis gibi gorunen seylerin bize normal geldigini ancak baska bir yerde yasayinca anliyorsun zaten. Ondan sonrada cok garip geliyor tabi. Imkansiz degil ama cok calismak ve cabalamak lazim. En basit seylerin bile halledilemedigini gormek cok koyuyor adama.

Insallah yakinda gorusuruzde karilikli kahve icerken memleket meselelerini cekistiririz :)))

ugur parildak said...

ben sadece new soul a bayildigimi belirtmek istedim.. süper

zilsizzarife'nin yeri said...

Nillycim,
Zamanla alışıcaksın yine buraya.Herşey çok normal gelmeye başlayacak nasılsa:)Görüşelim biara:)

nilly said...

Selam Azuth, diger parcalarida hos. Senin sayfana baktim biraz. Ek$i tercumedeki tip'ler guzelmis.

Zarifecim, alisicamda hic icimdn alismak gelmiyor. Herkes alistikca bak hale gelmisiz. Uzuluyorum valla. Bende bir ara gorusmeyi isterim.

Ebruli said...

Evet ya. Senin ayak uydurman biraz zor olacak. Amerika'dan sonra hic de kolay degil. Keske orada kalabilseydin. Donme nedenini de bilmiyorum. Aciklamak istemedin. En kisa zamanda vatanina, istanbul'a alisman dilegiyle. Hoscakal Nilly...

yalnızlar kraliçesi said...

ülke bıraktığın gibi, hatta daha da kötüye giderek yerinde duruyor nillimm.. iyi alışmalar sana..

yalnızlar kraliçesi said...

iyi bayramlar nillyimmm..

zilsizzarife'nin yeri said...

Ama Nilly sen geldin geleli pek yazmıyorsun.Yeni yazılar bekliyoruz ona göre:)

nilly said...

Ebruli ve Yanlizlar Kralicesi,

Size ancak yaziyorum. Yorumlariniz icin tesekkurler.


Zilsiz Zarifem,bak seni duymus gibi yazmisim :)