Thursday, April 17, 2008

Cok Fonksiyonlu Tablo

Tabloya gecmeden once bu aksam bizim ordaki local markete gittigimde gordugum baska birseyi daha ekliyorum. Bir onceki yazida bahsettigim marka, dondurulmus urunlerinde de bizim memleketin urunlerini kullanmis. Bu seferki pilav. Bir ara alip deneyecegim.




Gelelim diger konuya. Sonunda iki hafta once Pazar gunu yaptigim tablolarimin gunduz vakti resmini cekebildim. Aksam kotu cikiyordu. Gerci bunu da aceleye getirdim ama neyseeeee.




Daha once malzemeleri gostermistim, bu da ortaya cikan. Uzerinde cok dusunmeme ragmen sonunda en basit olani yaptim. Aslinda her iki tabloda 2'ser tane olmak uzere untalari yapistirdim ama pek belli olmuyor. (Ilk resimde ust siradakiler) 4 rengi yuvarlak ve dairede ve zeminlerde her sekilde kullandim.



Asarken cok fonksyonlu kullanabilirim:

  • Buyuk resimdeki gibi katli
  • Kucuk resim gibi yanyana
  • veya resmi yok ama su anda asili oldugu haliyle alti ustlu kullanabiliyorum.
  • Karsilikli duvarlarda
  • Ayri ayri mekanlarda
  • Ayrica cevire cevire farkli renkleri yanyana getirebilirim.

Ben yapmayacagim ama fikir vermek icin biraz daha eklemelerle degisik fonksiyonlar dusunursek:

  • Kucuk suntalardan biraz daha alip yine farkli renklerde boyayip etrafina yayabilirim ve bos bir duvari bu sekilde doldurabilinir
  • Kucuk ayna, tablo, kucuk ayna, tablo kombinasyonu olabilir, hatta ayni sekil kestirilirse tablodaki yerlere yerlestirilebilinir
  • Sekil uzerleri simli boyalarla boyanabilinir
  • Sekil uzerlerine kuru cicek yapistirilabilinir vesaire vesaire.
E, basligin hakkini verebilmis miyim? :p

Kafamdan aslinda cok daha fazlasi geciyor. Ilham mi ziyarete geldi nedir. gozumun onunde degisik degisik projeler ucusuyor :)

Yarin Denver'dan Minnos ve minik minnos ziyarete geliyorlar. Kac gundur facebook'dan count down yapiyoruz :) Denver zamanimda benim ikinci evimdi, ikinci ailemdi. O kadar cok onlardaydim ki, bazen sIkildiysaniz soyleyin daha az geliyim, baska yere gidiyim filan diyordum. En son Las Vegas tatilinde beraberdik. Bu sene hemen hemen ayni kisilerle yine gidildi ama ben katilamamistim.

Malesef hava istedigimiz gibi guzel olmayacak. gri, soguk ve yagmurlu gececek ama biz yine de bol cene calmali bir hafta sonu gecirmeyi planliyoruz. Bir aralar cogumuzun dalga gectigi ama bir sure sonra dilimize dolanan bir replikle nokta koyacagim:

'Havalar nasil olursa olsun, sizin havaniz guzel olsun'

4 Yorum:

Demet said...

Cok güzel olmus canim, ellerine saglik. Fistik yesil,turkuaz ve kahve uyumu da super :)

Anonymous said...

Süper bebek pilavı gözüm görmedi :) ellerine sağlık

yalnızlar kraliçesi said...

Ellerine sağlık nilly im..

nilly said...

Tesekkurler arkadaslar. Biraz gec oldu ama biliyorunuz mesguldum :)