Tuesday, April 08, 2008

Blossom

Bu minik sincapcik resmen durup bana poz verdi.
Bahara merhaba yazisi yazacagimi sezdi herhalde hemen malzemeyi sundu :)


Asortik Krep bir sure once balkonlarla ilgili bir post yazmisti. Benim ona yazdigim yoruma verdigi cevapda bizim buralari cekip bahceleri gostermemi onermisti.

Buranin bahari cok guzel oluyor. Heryer cicekle dolar. Vizir vizir islek otoyol kenarlari bile dolup tasar. Bol yagisli bir yer oldugu icinde her yer yemyesildir. Gulleri meshurdur ve Rose City diye anilir. Her sene festival yapilir ve local'larin yetistiridigi guller yarisir. Zamani geldiginde onunla ilgili fotolarda eklerim.

Bu senede Subat'in sonu gunluk guneslik gecti. Tomurcuklar portledi ve guzel ciceklere donustu. Baslikta yazdigim 'blossom' bahara gecisle acmaya baslayan ciceklere, ozellikle meyve veren agalarda acan ciceklere deniyor. Beyaz ve pembe agirlikli oluyor. bazi caddelerde yol boyunca var ve sanki baharda agaclarin uzerine kar yagmis izlenimi veriyor.

Sokaklarda, parklarda insanlar cogaldi. Herkesin keyfi daha bir yerinde gibiydi.

Tabi ki bu boyle devam etmedi...




Mart ayi da her zaman yaptigi gibi kazma kurek yaktirdi. Yagmur, dolu, sulu karla gecen gunlerimiz oldu. Cicekler buzustu, insanlar suzuldu, hapsiriklar cogaldi...

Ancak...

gecen hafta hava tekrar bahara dondu. Bende bu sefer kamerami alip goruntu topladim. Ayni bolgedeki birkac sokagi dolasmistim. Buradaki bir sokakda koca koca evler var. Milyon $'lik diye aniliyorlar. Sadece 2-3 blok yurudum. Ozellikle bu evlerin oldugu sokakda haldur huldur bir calisma vardi. Her bahceden gelen cim bicme makinasi sesleri sokagi burumustu. En az 2 kisilik ekiplerle bir suru bahce elemani hummali bir calisma icindeydi. Bahara tam anlamiyla hazir olmak isteyen bu kocaman evlerin sahipleri sanki gizli bir yaris icindeydiler. Nerdeyse iki evden birinde vardi bu calismalardan.



Etrafta o kadar adam olunca rahat rahat evlerin resimlerini cekemedim tabiki. Ama cekebildiklerimi ekledim.

Ve son olarak ufak detaylar...

Salincak, cardak, saksi, giris kubbeleri ( ne deniyorsa artik onlara), lamba, fici ve en ilginci ise bowling toplari!





Bugun yine yagmur ve dolu agirlikli bir hava yasadik. Persembe'den sonra gunes isitmaya devam edecekmis.

Gunesiniz bol olsun!

6 Yorum:

Demet said...

cok güzel görüntüler nilly bakmaya doyamadim, hamburg'da da bahari subat sonu mart basi yasadik tam anlamiyla. sonrasinda senin de dedigin gibi yagmurdu, kasirgaydi, doluydu derken agaclarda cicek kalmadi :(
neyseki topraga yakin bitkiler hala rengarenk :)

Anne ve Bebisi said...

Nillycim, cok guzel fotolar:)Insanin ici aciliyor baktikca:))

Bir de, asagidaki 1 nisan sakani okudum da... Korkulur senden valla:) Ama cok cok guzel bir sakaymis, ben de okurken cok eglendim:) Aklina saglik;))

nilly said...

Demet sizin oranin goruntuleride cok guzeldi. Havalar duzelince sende bol bol foto cekip koy. Ozellikle kursa giderken yurudugun yerin resmini :)

Esra senin resimlere bakinca benimde icim aciliyor. Sizin oralarda bol yesillikli. Birde senin MK, o da yuzumde gulucukler actirtiyor :)O sakada benim yaptigim ilk ve en ciddi sakadir :)

KUGUU said...

Bahari da seni de seviyorum guzel NILLYcgm:))

Demet said...

nilly'm bisey sormam lazim ya, oralarda sincaplarin rengi hep boyle mi? buradakiler tarcin rengi de. Merak ettim.

nilly said...

Tarcina yakin bir renkteler genelde. Bu fazla bir gri gibiydi. Kuyruguda bir tuhafti bunun. Belki cok yasli veya cok genctir. Boyle pz verenleri yakarsam cekerim daha, karsilastiriz ;)