Sunday, March 23, 2008

Sobe/Mim

Iki tane sobe/mim'im var.

Ilki facebook'da bulduguma cok sevindigim liseden arkadasim Demet'in Cocuk istismari ve cocukluktan hatirladigim bir sarki ile ilgili sobe/mim'i.
..........................1.......................
Bu aralar bircok blogda rastladigim bir konu. O yuzden ben ayni seyleri yazmayacagim. Internetten bulup koseye koydugum resim bana sunu yazdirdi.



Cocuk Istismari VikiPedi'de boyle anlatiliyor.
.
.
Ilk Sobe'nin ikinci bolumu
.
Cocuklugumdan hatirladigim sarkilar bir tane degil birkac tane.
.
Cocuk sarkisi olarak en sevdigim degil ama en cok soyledigim sarki Kus Sesleri'dir. Kus sesleri ovalara yayilir, insan buna hayran olur bayilirla ablami bayiltma kivamina getirmisligim vardir. O kadar cok soyluyordumki sinir oluyordu.
.
Cocuklugumdan hatirladigim sarkilara gelince...
.
Zeki Muren'in arim balim petegim sarkisini cok severdim.
.
Bu da hem soyleyip en oynadiklarimdan :
.
ooo oooo ooo ooh mastika mastika
ooo oooo ooooooh sigarasi malbora
alayim kizima bir kutu boya
boyasin kendini boydaaan boyaaa
.
Birde surekli kafamdan gecen su sozler vardi:
.
zeytin gozlum sana meylim nedendirrrrr... hem kimin soyledigini hemde sarkinin baska hic bir yerini bilmiyorum :)
Sobelenenler : Zeynep, Serra

.........................2..................................
Ikinci sobem ise Zilsiz Zarife'den. Alfabedeki harflerin aklima getirdikleri ile ilgili.
Okuyacaginiz uzere bol bol yemek geliyor aklima. Aslinda bunun yemek yenilen mekanlar versiyonu yapmak istemistim bir ara ben. Bu da onunla karisik birsey oldu. Birde su anda ac oldugumdan ipin ucunu kacirmis bulunmaktayim.

a- a ayli ala ulali amburleyli ab ub. (Bu da bana artik fiii tarihinde kalmis Ayvalik gezimizi hatirlatiyor) asmali konak, akrilik boya, Akmerkez, anzavur pasajinda gecirilen saatler, Arnavutkoy, AKM, Taksim'deki Andon barin katlari

b-bora (yegenim), 1. levent'teki eski bulvar pastanesinin pideleri, bebege yapilan yuruyusler, bebek parki, bebekte kiralan kayikla bogazda kurek sallamak ve guneslenmek, bilardo, boya, besiktas, balik pazari, aksesuarcilar, besiktas pazari, kadikoy-uskudar tekneleri, tansas cafe, falci bacilar, mavi kart doldurma, besiktas kultur merkezinde seyredilenler oyunlar, (ortaokulda ilk kez okul kirip 2'si bir arada film seyretmek (ikinci filmde sevismeler baslayinca sinemadan kacmistik (: ) bacardi-cola, Bodrum Gumbet'te ilk kez ictigim alevli B52,

c-ceylanim cadim. Omur sultanin kizi. (bknz: henuz anlatmadim hihihi), Etiler'deki Casita'da ogle yemeginde yenilen mantilar

ç- cinarcik, cekirdek citlamak, castara castara Huysuz Virjin, Taksim Cinaralti geceleri, Levent, Calikusu sokaktaki mekanlar.

d- denize girmek, denize bakmak, denizi koklamak, denizi ozlemek, dost (eski kopegimiz)

e- etiler- ucaksavar- rumelihisarustu parkina kadar yapilan yuruyusler, lise zamanlarim, venus pastanesinin karamelli dondurmasi, mado'da oturup piyasa seyretmek, arabayla ilk defa arkadas gezdirme talimleri, unluler camiyasi, ex sevgilimin ismi

f- fistik agaci, uskudar.. universite zamanimizda arkadasimin yurdunun orada ekmek arasi kizarmis patates yapan yer

g- anneme ingilizce alfabeyi ogretirken hatirlamak icin Gorkemin ciiiisiiii demesi, bir banka calisanlarina yapilan bitmeyen egitim sinavlari.

ğ- annemin kardesime alfabeyi ogretirken cikarttigi sesler

h-Hala manti Taksim subesinde beklenilen kuyruk, hatira defterlerim, Levent Hangover'da verilen partiler. Eskiden Levent'te unlulerin fotograflarinin duvarlarini susledigi bir cafe vardi. World Class diyesim geliyor ismine ama cok uzun zaman oldu. Iste onun sahiplerinin (baba ve ogullari) actigi bir bardi Hangover. Bu kardeslerden Emin'le birlikte bir suru parti duzenlemistik. Cadilar bayrami, Pop Quiz Nights... Sonra orayi kapatip ust katini cafe-restorant yaptilar ve bu sefer oglen yemekleri mekanimiz oldu. Hala acikmi bilmyiorum ama mercimek corbalari cok guzel oluyordu. Kardeslerden birinin hanimi yapiyordu.

ı- issiz adaya goturulecek uc sey anketleri, istaka

i- istanbul.

j- jile (ortaokuldaki formamiz) jipon (eskiden etek iclerine giyilen etek icleri).

k-kizlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar diye seslenen liseden catlak arkadasim, kizlaaaar lafini seymeyen liseden ogretmenim, liseden sonra alinan kilolar...

l- 1.levent (25 senem) leeeemaaajjjjjuuuunnn ama bildiginiz gibi degil. Leblebi lahmacun! Ay basinda yemek kartlarimiz dolu oldugunda oglen yemegine ilk gidilecek yerlerimiz vardi. Birisi Set kebap'di. Genelde ayni garson bize bakardi ve ben her seferinde findik lahmacun yerine leblebi lahmacun istedigimden adam gulerek buyrun leblebi lahmacununuz derdi.

m-marmaris'den Leyla. Levent'teki Marmaris bufenin meshur tatli tostu. Wafel tarzinda birsey. Bildiginiz tost ekmegine nutella veya findik ezmesi veya ikisi birden surulur, icine muz veya cilek parcalari konur, tost makinasinda kizartilir. ihhhihhhihhhh diyerek yenilir.

n-nilly. (1998'den beri ismimi soyleyemeyen yabanci is arkadaslarimin beni cagiris sekli. Bu sifat oyle bir ustume yapismitirki ailem dahil herkes bana nilly demeye baslamistir. Yabancilar Nilly, Turkler Nili olarak yazarlar. Ilk yabancilar kullanmaya basladigi icin ben Nilly olarak devam ediyorum) Namli kebabin iskenderi ve kunefesi.

o-ortakoy sefalari, firinda patates, mercan bufe midye tavasi, pazar gunu tezgahlari, okey, cay, sabahlara kadar deli gibi eglenilen Joy gece klubu, Sis Bar, calistigim zaman Milli Egitim'den evrak almaya gittigimde yaptigim sabah kahvesi keyifleri, tekne turu, tuvalet sirasi.

ö- omur sultan (cok sevdigim bir ablam)

p- pizza express'de yenilen oglen yemeklerinde pizza cesitleri denemeleri, sarap denemeleri, (tabi yine kartlar doluyken, tum isyerindekiler cok gitmeye baslayinca %30 indirim almaya baslamistik) Ve oranin harika Suflesi. Orada yapilan hosgeldin partileri, icilen ickiler, kiyak kafalar, partiler, Alex.

r-rumeli hisarustundeki (malesef kapatilan) gece gezmeleri sonrasi gidilen durumculer ve wafelci, yine oglen tatillerine taksiye atlayarak gidilen Rumeli hisari ve teknede yenilen balik ekmek sonrasi cay bahcesinde bogaza karsi icilen caylar ve ise yetisme telasi.

s-sezen aksu, Safari-portakal, Sumer Tilmac'in sahip oldugu Levent'teki Sumer Baba 'da yenilen sahane soslu kofteler, enfes kabak tatlisi ve kendi elleriyle ikram ettigi Turk kahvesiyle sonlanan oglen yemekleri. O kadar tatli bir adam ki.. Her zaman masaniza gelir hatirinizi sorar, tatli tatli kucuk muhabettler acar, bazen ailecek ordadirlar. Sherlock'da ki cadilar gunu partisi. Salsa dersleri.

ş- sebnem (ablamin arkadasiydi, ben caldim, bende kardesime kaptiricam diye korkuyorum, aileden biri, sulalede bilmeyen yoktur, bayramlarda kendi akrabalarindan kacmak icin bizim akrabalari dolasirdi. Hani hayatinizda en cilgin, en salakca, en olmadik seyleri yaptiginiz biri vardir ya iste o. Bakisla anlasirsiniz, neye guldugunuzu bir siz bilirsiniz o yuzden icmeden atilan kahkahalarinizi sarhos diye algilayanlar olur, her halti birlikte yersiniz... Iki zit karakterin bulustugu garip bir anlasma. Karni yarik'in icini ben disini o yer mesela. O bildircin, ben balkabagi.

t- tutugum (bknz cinarcik gunleri)

u-Ulus Pazari, oglen kargasalari, durumcu sirasi, ulus parkina yapilan yuruyusler, hizimizi alamadan sahile kadar inmeler.

ü- utu yapmak (sIkici bir sey. Buraya geldim geleli cooook az yaptigim birsey. Kurutucular saolsun. Kesinlikle her eve lazim. Kiyin paraya ve alin. Utu'ye harcadiginiz zamani baska seye harcayin!

v-vodka portakal (screwdriver), vodka redbull, birde eski moda olan elbiselere konan vatka :), Vivi.

y-yilmaz bufe'nin sosis tabagi.

z-zeytin gozlummm sana meglimmm nedendiiiiiirrrrrr.

Aslinda liste daha cok uzar ama cok uzun yaziyormusum, babam oyle dedi :)) daha da uzaticam ama oyle cok yeme icme olayina girdim ki karnim iyice acikti :)

Bu yaziyi yazarken ne kadar cok mekana girip ciktigimi, ne kadar cok gezdigimi hatirladim. Simdiki halim pek bir itici geldi :(

Sobelenenler : Demet, Kuguboynu

7 Yorum:

Demet said...

Tesekkürler Nilly'cim :) Ikinci sobe de cok eglenceli olmus. Ben de calismaya baslayayim, görevimi yerine getirmek üzere :)

Dikkat! biyo var ! said...

Uleyn allaaan amerikalısı.Ben marmariste neden görmedim hatta yemedim o tosttan yaaaaa.hemde nutelllaıııııı nihahhahhaaaa

zilsizzarife'nin yeri said...

Nilly'cim ilk sobedeki şarkılar bana kendi çocukluğumu,sokakta oynarkenki halimi anımsattı ayrıca diğer sobedede her bir harfe ne çok anlam yüklemişsin hoşuma gitti okurken:)

nilly said...

Aslinda daha da ekleyecektim ama yeterince abarttigimdan dolayi durdum :)))

Dikkat! biyo var ! said...

Heee
Benden korktuğun için mi mim/sobe arasına sıkışıp kaldın hahhahhaaa

Mim yok,mim yok.
Sobe var!
Alla allaaaaa

nilly said...

Biyocum o tost Marmaris'de degil, Levent'teki Marmaris Bufe'de. O yuzden gormedin sen onu ;)

Bende Mim olarak sevmedim. Bende sobe jenerasyounundanim :)) Ama Demet arkadasim ilk defa sobelenmis. Yani o mim'lenmis, beni de mim'lemis. Ondan yanii oyle yaptim :)

Youtube'de bu olaya tag'lenmek diyorlar. Herhalde oradan duyup ceviren birisi tarafindan Mim olarak cevrildi ve kullanilmaya baslandi.

Bence sobe daha sevimli :)

Serra said...

sobeyi daha yeni okuabiLdim cnm kusuruma bakma oLur mu.. eer yeni bi poSt girerSem hemn kar$iLigini vericem, optum kocaman!! ;)

~Serra