Saturday, February 16, 2008

Ilkokul Bir


1983 - (6-7) Ilkokula basladim. Erkenden okul yasamina girdim. Okul evimize yakin sayilir. Daha kucuk oldugumuz icin annem bizi ve mahalleden bir iki cocugu okula vosvosuyla goturup getiriyor.



Fasulye ve cubuk denen seylerle oynuyoruz. Resim filan yapiyoruz. Kagitlarin uzerinde cesitli sekiller var. Onlarin uzerinden geciyoruz. Eglenceli bir sinif yani. Cikarttigimiz sesler nasil yaziliyormus onu ogreniyoruz. Buna okuma - yazma deniyormus. Birde odev diye birsey var. Ogretmen defterimize bir sekil ciziyor. Butun sayfaya ayni sekli cizip getirmemizi istiyor.



Ali diye bir cocuk girdi hayatimiza. Cirkin ama sempatik diyebilecegimiz birsey. Aliecek hepsi cok siska. Sanirim pek yemek yemiyorlar. O yuzden biz cocuklar aramizda ona copadamin oglu Cin Ali diyoruz. Surekli babasinin attigi toplari tutmaya calisiyor. Ogretmenimiz bazen sinifca “Ali kos, Ali topu tut” diye bagirmamizi istiyor bazen. Sanirim Ali babasini duymuyorda o yuzden bir bagiriyoruz. Ali’nin bir de Suna diye kiz arkadasi var. Top tutmadigi zamanlar onunla ilgileniyor.

Onlarin konusmalarini hece fisleri denen seylerle cozduk. Buna da okumayi sokmek deniyormus. Siniftaki herkes okumaya baslayina ogretmenimiz bize kurdele takti. Anne ve babalarimizi 'veli' diye caigiriyorlar. Onlar kurdelelerimizi gorsunler, sevinsinler ve bizi daha cok sevsinler diye onlara gosteri yaptik. Kikiki kokoko gulu gulu ku vak vak diye bir sarkida tavuk dansi yaptik. Minik kot etek giymemiz gerekiyormus ve annem bana babamin eski bir pantolonun pacasindan etek dikdi. O kadar minikim yani.

Bol bol cocuk sarkilari ogreniyoruz.


`Iki Inatci Keci
`Kirmizi Balik Kac Kac
`Kucuk Kurbaga
`Ali Babanin Cifligi
`Bak Postaci Geliyor
`Mini Mini Bir Kus gibi bir suru sarki.
Burnumda beslenme cantasini actigimda gelen o tanidik koku, dilimde bir kucucuk aslancik varmis sarkisi ile birinci sinifi bitiriyorum.

3 Yorum:

KUGUU said...

"... pantalon pacasindan etek... o kadar minikim yani..." bayildim ben buna Guzel NILLYcgm... 62 den tavsan cizmeyi unutmustum. harika olmus... opuldun fistik.

nilly said...

Saol Kugucum. Simdi nerdeeeee o pantalon pacasindan etege sigmak... 62'de son anda aklima geldi :)

Ilkokul kismi bitti. Hergun bir sinif koyacagim :)

zilsizzarife'nin yeri said...

niilycim hüzünlendim valla,
nasıl güzel yazmışsın:)