Saturday, February 23, 2008

Ilkokul Dort

1986 - (9-10) Artik 4. sinifa gidiyorum. Derslerimiz daha cok ve daha zor olmaya basladi. Malesef once ders, sonra oyun cumlelerini daha cok duyuyoruz. Annem surekli odevleriniz bitti mi diye soruyor.

Bizim okulun orada bir cami var. Bazen cenaze oluyor ve sokaklari kapatiyorlar cunku askerler orada yuruyus yapiyorlar. Bazen bizde durup onlara bakiyoruz.



Zeki Alasya ve Metin Akpinar’i bazen okulun diger kapisinin oradan gecerken goruyoruz. Sanirim Zeki Alasya okulun ilerinde bir yerlerde oturuyormus. Gecerlerken bazen el salliyorlar.


Okul onu saticilari diye gugil amcada resim ararken bunu buldum. Koymadan edemedim)
Okulun kapisinin onunde seker, kagit helva satan amcalar oluyor. Bizde artik harclik aldigimizdan bazen onlardan seker aliyoruz. Aslinda annem almamizi istemiyor ama biz cocuguz ya o yuzden her seyi isteriz, isteriz, isteriz ve isteriz...

Hava soguk ve yagmurluysa tenefuslerde bahceye cikamiyoruz. Icerde olunca top oynayamiyoruz, kosamiyoruz, birbirimizi kovalayamiyoruz. Bazen disariya kacma plani yapiyoruz ama kapilari kitlediklerinden cikamiyoruz.

Hava guzelse bahcede olmak cok zevkli. Beden dersimiz varsa ogretmenimiz bazen bizi okulun arkasindaki parka goturuyor. Hatta bir iki kere piknik yapmistik.

Ben Payam diye bir kizi cok seviyorum. O, Deniz ve Pinar’la arkadas. Pinar benim Payam’la arkadas olmami istemiyor o yuzden bende onunla arkadas olmak istemiyorum. Pinar sut diye icimden dalga geciyorum.


Iste Michael! Gorenlerin, yerini bilenlerin insaniyet namina bana bildirmeleri rica olunur. Hicbirimiz su anda ne yaptigini nerde oldugnu bilmedigimiz gibi, birimiz ( ya da birkacimizda olabilir) ona asikmis! :)))

Bizim sinifta bir de Michael diye yabanci bir ogrenci var. {Facebook’da bircok ilkokul arkadasimla karsilastim ve hala onun sirrini cozebilmis degiliz. Niye yabanci, niye bizim siniftaydi, nereliydi, annesi mi babasi mi yoksa ikisi birden mi yabanciydi…}

Karsimiza Nuran teyzeler tasindi. Hatirlatma: Dedem videosunda dedeme kek getiren kadin. Yandaki videolar kisminda var ve daha fazlasida terbiyelenmek uzere dinlenmeye birakildi. Kizi Yasemin'le ayni yastayiz. Biz cok iyi anlasiyoruz. Alt katimizda da Ozlem diye bir arkadasim var. Bazen apartman boslugunda ki yerde camlari acip ordan konusuyoruz. Yasemin Sait Sokmen'de baleye gidiyor. Dersten sonra gelip banada ogretiyor. Ayaklarim duvara dayali olarak amuda kalkmayi ogretti. Kendi kendimize bir gosteri hazirladik. O bana bale mayolarindan birini verdi. Piliye ve donus filan birseyler yapiyoruz.




Bazen evin oradaki parka gidip oynuyoruz. Genellikle biraz yukarimizda olan apartmanin kocaman on bahcesinde oyunuyoruz. Aslinda oradada klinik ve eczane var diye pek istemiyorlar oynamamizi ama bizim pek dinledigimiz soyelenemez :) Bizim sokak biraz unluler gecidi gibiydi. Halaorada mi oturuyor bilmiyorum ama Selcuk Ural otururdu bu apartmanda. Ara sira da Hakan Ural'i gorurduk. O apartmanda biri daha oturuyordu ama kimdi unuttum. Eski kadin ses sanatcilarindan biriydi sanki ama kimdi... Yine ismini bilmedigim bir bestecide otururmus. Bir ara bizim sokakta Hu-Av'da oturmus ama ben onu hatirlamiyorum o zamani. Ayol bir ben unlu degilmisimmmm. Dahada var ama onlari sirasi gelince anlatacagim.

Bizim apartmanda oturan bizim yaslarda iki tane erkek arkadasimizda (E ve S) bize katilyor. Bir tanesi (E) Yasemin'den hoslaniyor. Aslinda ikiside birbirinden hoslaniyor ve bu yuzden artik cok konusmuyorlar. Uzaktan uzaga siritiyorlar sadece. Artik neredeyse hic konusmuyorlar. Bizde digeriyle yani S ile ikisine kikirdayip duruyoruz :) Mahalleden baska arkadaslarimizlada oynuyoruz. Neler oynadigimiz konusunda baska bir posta sakliyorum. 2004'de defterime yazmistim. Bir gun o kadar sayfayi usenmezde bilgisayara aktarirsam yayinlayacagim.

Yazlar yine Cinarcik'da geciyor. Muhtemelen kumdan denizalti yaptigim zamanlardir. Ara sira iskeleye askeri gemi ve denizalti yanasirdi. Bende sahilde kumlarla onu yapardim. Eger kum plajdaysak uc kardes ayri ayri cukur acar, sonra onlari birlestirerek koskocaman yapar ve sonrada icinde girip evcilik oynardik :)

Bizimkiler bu hatununkiler gibi degil daha derindi :))

Gerci liseden itibaren irilesen * "O O " icin guneslenirken bende bu sekilde denemeler yapmadim desem yalan olur!
*O O nun acilimi:
##
@####@
%d^l^p%
% ~ %
-- --
\ O O /
/ \ / \
~` `~
( v )

\ /

/\

~' '~

3 Yorum:

Dikkat! biyo var ! said...

Hahhaaaaaa memelere çukur açtın mı len gerçektennnnn:)))
Ben bile açmadım ondan mı yamuldular da üzerlerine basarak yürüyom lan şimdik!
Alemde ne akıllı hatunlar var bea!

İlkokul anıların beni de eskiye götürdü.Tabii sen ilkokuldayken ben lisedeydim.Abla deme çakarım!

nilly said...

Valla actim be Biyocum.. Oyle derin derin degil ama soyle yumrukla bir oyuyordum o kisimlari :)) Kesinlikle daha rahat gunesleniliyor. Simdi gunes yataklari cikti kotu oldu. Onlara da bir cozum yapmalari lazim, soyle esnek filan yapsalar memeye denk gelen yerleri hahahahahaha :)))

Bu hayatimin ozetleri seklinde defterime yazmistim daha once. Dogumgunu bahanesini kullanarak eklemeye basladim. Simdi daha da fazla sey hatirladigimdan defterdekiyle ayni olmuyor ama cok zevkli bunlari hatirlamak.

Benim en iyi anlastigim kisiler genellikle benden buyuker olmustur. Kucuklerde vardir. Yastilarim pek nadirdir :)))

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.