Monday, January 28, 2008

28-01-1977


Sabah saat 10:30 civarlari:
1977 - (0-1) Ingaaaaaaa..
Burasi neresi yahu? Kim beni karanlik ve sulu olan ortamimdan disari cikartti? Tekmeledim diye mi kizdilar? Ama ben anne denen bu kadinin gobeginde gayet rahattim. Birde aramizda bir kordon vardi, onuda kestiler. Sesler bir degisti oyle olunca. Birde sirf annem yokmus, baba ve abla diye birileri daha varmis burda.
2 kilo 200 gram birseymim ben. Ismimi babam koymus. Kendisi tek kardes ama cok sevdigi bir abla varmis, onun ismiymis. Manasi "mavi, civit rengi"ymis. herhalde maviyi o yuzden seviyorum.
Annem bana kedi yavrusu muameleri yapiyor. Cay tabagi kadar kafam varmis. Ben olayin farkinda olmadigim icin duymadim ama doktor amca "bu kiz yasamayabilir, dikkatli olun" demis. Yanimdan biri gecse ruzgarindan hasta oluyorum diye annem beni belli derecede tuttugu bir odada tutmus bir sure. Kiyafetlerin icinde kayboluyormusum. Ablamin oyuncak bebegin kilotlu corabini bana giydiriyormus.
1978 - (1-2) Zorlu bir baslangic yapmisim ama hayat devam ediyor. Ha yurudum ha yurucem diyebiliriz herhalde.
1979 - (2-3) Herseye "hayir" diyesim var! (sanirim)Mayis'da erkek kardesim dogdu. Boyle kabak kafali, renkli gozlu, tombik bir bebek. Ilk ismini dedemden almis ama gobek adini ablamla ben koymusuz. Murat. Kullanmadigi icin o isimle cagrildiginda donup bakmaz. Benimde ablaminda gobek adi yok.
1980 - (3-4) Herhalde yaramazlik yapiyorumdur. Adile Nasit'in "Uykudan Once" adli programi seyrediyor olabilirim. Uc kardes birbirimizi yiyor olabiliriz. Cok kucugum nerden hatirliyim ne yaptigimi! Yukarda yazilanlari annemler anlattigi icin biliyorum. Ablam 'kappuuuuz bes liya bes liya" diye bagiriyormus. Bazen sesimizi kaydediyorlarmis.
1981 - (4-5) Ablam ilkokula gidiyor sanirim. Aramizda 3 yas var. Hala hatirlamak icin cok kucugum.
1982 - (5-6) Ben ana sinifina gidiyorum. Ogretmenimi cok seviyorum. Ara sira ablamlarin sinifina kaciyorum. Bizim mahalledekilerin hepsi burada nerdeyse.
To be continue...

8 Yorum:

zilsizzarife'nin yeri said...

Mutlu yıllar arkadaşım,iyiki doğdun iyiki varsın:)

nilly said...

Cok tesekkur ederim canim :)

Dikkat! biyo var ! said...

İYİ Kİ DOĞDUN!!!!

Bu cümleyi laf Ve adet olduğu üzere değil de "gerçekten,içimden gelerek söylemeye ve yazmaya"bayılıyorum.

Tıpkı şimdi olduğu gibi!!!!

İYİ Kİ DOĞDUN!!!!!
İYİ Kİ:))))

KUGUU said...

CANIM NILLYcgm
nerelerdesin sen?
hadi ben kayboldum ama sen de mi???:))
Guzelim yeni yasin cok kutlu cok mutlu olsun e mi???
SS
Kuguu

nilly said...

Biyocum sana mail atmistim ben di mi, tesekkur ederim yine :)

Kugucum ne biliyim iste ara sira varim ara sira yokum. Aslinda draft'ta bekleyen yazim var ama daha duzeltemedigim icin koyamiyorum. Daha dogrusu her duzeltme tesebbusunde sunu da yazayim bunu da ekliyim derken yazi uzuyorda uzuyor ve ben duzeltmeye useniyorum :)

zilsizzarife'nin yeri said...

Nilly kayboldun yinme ortalardan:)

Anonymous said...

ne güzel bir yazı olmuş bu geçmiş doğum günün kutlu olsun

nilly said...

Tesekkur ederim Yurtdisi Egitim.. Reklammisiniz gercek bir kisi mi anlamadim ama yine de tesekkurler.