Tuesday, July 03, 2007

Yazlik Sinema, Makyaj, Sac

Bir Pazar aksamiiiiii, rastladim sizeeeeeee..

Nostalji Patlamasina Devam...

Pazar aksami, ayni Cumartesi aksami ve bu aksam yaptigim gibi Cekirdek-Kola-Youtube'den Turk Film'i uclusune takildim. Havada guzel olduguncan balkon kapisi acikti. Dolayisiyla acik hava sinemasi gibi birsey oldu hehehehe.

Cumartesi Zeki-Metin kaberesinden Yasaklar'i seyrettim. Dun aksam Tarik Akan, Hale Soygazi, Halit Akcatepe a.k.a Guduk Necmi (hehehe bakin unutmadim bu sefer, yorumlardan da kopya cekmedim), Kemal Sunal, Adile Nasit, Minur Ozkul.. yani her zamanki super kadro esliginde Oh Olsun seyrettim. O yetmedi ustune birde Zeki-Metinden Aslan Bacanak seyrettim. Bu aksam yine Zeki-Metin'in "Bana Bes Milyoncuk Borc Versene' filmini seyrediyordum ki bir arkadas gelince ara verdim.



Dun aksam youtube'de bir adres daha kesfettim. Kizin biri kullandigi urunleri gostererek sac ve makyaj cesitleri gosteriyor. Cok da sirin bir kiz. Curling Iron'li, puffy'li sac cesitleri, smoky eye make-up'lar.. Goz makyajinda kullandigi teknik benim sevdigim ve uyguladigim teknikden. Yani teknik dediysek ozel bir takim teknikler degil, bir suru desigik fari karistirarak smooth golgeler yapmasindan bahsediyorum. Cunku bende en az uc far rengi kullanirim. Ama onun gibi bir ordu fircam yok. Iki tanecik oyle ucuzundan fircaylada gayet guzel oluyor yani :) Yanliz su yeni eyeliner cekme metodunu hic denedim. Onu yaptigi fircadan bulmam lazim. Cok kolaymis gibi gorunuyor ama tabi kiz suslu, citir cerez bir suzi (suzi: Tr'deyken Avustralya'li ve YeniZelanda'li iki arkadasimla suslu, puslu kizlar icin kullandigimiz lakap) oldugundan eli alismis tabi. Cirrrt diye cekiveriyor.

Bu klipleri gorunce Banu -Salincakta Iki Kisi- aklima geldi. Banus ya, hadi tekrar ac sayfani, ozledik seni.

PurseBuzz ismini kullanan kizin youtube sayfasindaki videolari izlemek icin BURAYA, blog sayfasi icin SURAYA, myspace sayfasi icin ORAYA tiklayiniz. O da yetmezse tercih ettigi urunleri gormek icin birde burdan yakin.


Birde Sexy Arabic Eyes diye bir video var ki gozlerin her biri tablo gibi... Ona da bakmayi ihmal etmeyin.


Bu seferde ben guzellik seyleri seyettiriyim dedim. Seyrederseniz dusuncelerinizi soyleyin, nasil buldugunuzu merak ediyorum.

YoutubeKolik Nilly
Bu arada bir puzzle daha yapip bitirdim. Bu 500 parcalik ve ayni kesimli sekiller olmasina ragmen cok daha zorladi cunku 3-D'ydi. Hani su saga sola cevirince goruntu degistiren tirtikli seyler vardir ya, iki - uc resim filan gorursunuz evirip cevirince, ne denir onalara bir fikrim yok. Gerci bu tek resimdi ama evirip cevirince golgeler ve renkler degisiyordu. Koydugum parcalar yerine oturmus gibi gorunsede baska bir bakis acisindan bakinca yanlis oluyordu. Yani digerine gore daha cok ugrastirdi. Resimlerden pek anlasilmiyor o goruntu ama guzel oldu yaawww :P
PuzzleKolik Nilly... aslinda....NoMore PuzzleKolik ama Sirt Agrili Nilly

10 Yorum:

Anonymous said...

*YOutube kraliçemiz Nilly!
Sen olmasan böyle orjinal şeyleri göremeyeceğiz.
*Yayılmışın,pizza,kola,mısırla film seyredip sonra ağlaşma kilo kilo diye.
*Hem ulan bana da yapsana şu arka planlardanDuvara yapışmış bi kedi postaladın bana hadi yallah.Yada nasıl yapıldığını öğrette bende deneyim.Alla allaa.
*Eski Türk filmlerinin tadı birşeyde yok valla,süperler.
Biyo

Sanem said...

Nilly ;) Bu aralar ben de filmlere takilmaya basladim, ama daha cok izleyemediklerime, iste dondurmam gaymak, Maskeli besler Irak, ve daha yeni bir cok Turk filmine. Bir adres vereyim bak sana, istemedigin kadar da eski filmleri de seyretme sansin var, ve hatta belki de sen burayi biliyorsundur bile, lakin bizim gibi yurtdisinda yasayanlarin cogunun abone oldugu bir site :)
www.diziizle.net

nilly said...

Biyocum, orayi buyutmekte ustume yoktur yani. Arka plani myspace'e konulmak uzere hazirlanmis bir sitede bulup kullandim. Ama yardimci olan diger sayfada okuduguma gore kendi istedigin bir photoyu photobucket gibi bir yere yukleyip kullanabiliyormussun. O biraz fazla ugrastiran birsey ama. Daha fazla vaktim oldugunda onunla ilgili bir post yazarim, onlarin web sitelerini yazarim.

Sanemcim, cok enteresan, senin yorumunu okumadan once bir arkadas gelmisti ve o da ayni siteyi soyledi. Sonra yorumlara bakarken hala bizdeydi. Dedim bak bir arkadasda ayni seyi yazmis. Kalp kalbe karsidir diyesim geldi :)))))) Ilk firsatta hemen girip bakicam.

KUGUU said...

Evet evet sen tam bir youtubekoliksin tatlim.

Bu arada ben de 1000lik bir puzzle imi tekrar denemek icin ortaya cikarttim ama simdilikde orada kaldi:))

Sanem said...

Bana malum olmuştur o an canım, insanlar benden bu yüzden tırsar hatta, ne düşündüğümü hissetmiyorsun di mi Sanem diye soranlar var etrafımda ;P

Dondurmam Gaymak komikti, memlekete gitti geldim sayesinde.
Sevgiler.

Anonymous said...

Nilly şu sayfandaki sayaçta visit,vis.today,pages,pag.today tam anlamları ne ve visit today ile pages today arasındaki sayı farkı nedir?Nereden kaynaklanıyor o fark?
Vis.today tıklayıp çıkan kiş sayısı,pag.today girip adam gibi okuyan kişi sayısı mı demek?Biyo

nilly said...

Kugucum, puzzle'in hayirli olsun. Bitirince bir fotosunu koyarsin di mi..bitir ama oyle sallama haftalarca :)

Sanem yeni sinema filmleride var mi, ben onlarida cok merak ediyorum.

Biyocum zor bir soru oldu unku bende onu cozmeye calisiyorum. Ama anladigim kadariyla soyle seyettiriyor..

Pages dedigi yer ben counter kullanmaya basladigimdan beri kac kisi click yapmis.
Page today'de bugun kac kisi click yapmis.
Visit'de sayfami ziyaret edenlerin toplami yani beni gercekten okuyan kisiler. Bunun disinda birsey ararken tesaduf beni tiklamis ama hemen gitmemis, tikladiktan sonra durmus, okumus, orasina burasina bakmis.
Visit today ise visit'in aynisi olup sadece bugun kac kisinin ziyaret ettigini gosteriyor.

Yani bu durumda senin dusundugunun tam tersi. Page today sadece tiklayip giden, visit today ziyaret edip okuyan kisi sayisi.

Mesela ana sayfasina girdigin zaman sayfanda kalip avaraj sure okunma zamaninida gorebiliyorsun.(Avarage visit lenght)Bazen cok kisa bir sure gosteriyor, o zaman anlaki sadece bakip cikmislar. Biraz uzunsa durup okumuslar.

Mesela bu summary'de olan bir kisim. Serra arkadasim gelmis
23.18de, 23.35'e kadar kalmis. cunku tarih ayni saat'de pespese devam ediyor. Yani benim anladigim oyle. SERRA, okuyorsan burayi ve boyle yaptiysan soylede gercekden boyle mi degil mi anlayalim :)))

23:18:17, Jul 5 -> 1 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/
23:18:27, Jul 5 -> 2 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/
23:29:20, Jul 5 -> 3 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/
23:35:03, Jul 5 -> 4 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/

Sonra Serra belki bir ara kapatmis ve sonradan tekrar acmis.

23:52:16, Jul 5 -> 1 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/

Sonra bir daha kapatip acmis. Ya da hep ordaydi ama gun degistigi icin yeni bir baslik altinda gostermis. Ya da okumak icin degilde muzik dinlemek icin acmis ve sayfami acik birakmis :)))

01:15:46, Jul 6 -> 1 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/
01:16:27, Jul 6 -> 2 http://nilly-anlatiyor.blogspot.com/

Valla benim cozebildigim boyle. Baska sekildeyse bende bilmiyorum.

Cozen baska arkadaslar varsa bize anlatsinlar. Forum'larina girip baktim ama bu konulari anlatan bir baslik goremedim.

Anonymous said...

Araştırmacı gazeteci en blogerım Nillym bea!Sağol,ne güzel upuzuuuun yazıvermişsin."Valla bende bilmiyom Biyo" diye geçiştirmediğin için alnından öperim cinim benim.Ben mesela seni kaç kere tıktıklayıp çıktım,cevap vermişsin mi diye;P
Heee Serraa söyle kız,gerçekten öyle mi yaptın ha?
Nillynin teorilerini çürütme bak ;)

nilly said...

Biyocum, birseyi cozene kadar illa onunla ugrasicam. Bazen daral geliyor birakiyorum ama bir sure sonra tekrar aklima gelince yine takiliyorum. Mesela Pembegazete'de su yorum kismini hala cozup duzeltemedim beni gicik ediyor. Ama yanlis birsey yapip toptan silmiyeyim diye cokda karistiramiyorum :)Ben bilgisayari da oyle ogrendim. Word, Excell, Power Point hatta az bucuk Accsess.. Photosop'u mesela incigina cincigna tiklayip denemistim :)))

Serra said...

ay hatirLamiorum vaLLa. Cok mu acip kapami$im? Bazen expLorer hata verio (yeni surumu kuLLaniorum, irench bi$i) o yuSden girdigim bLogLari okuamadan kapanio tekrar girmek zorunda kaLiorum. oLe oLmu$ da oLabiLir, ya da uzun kaLmi$imdir. Ya$landim ben, hafiza kaLmadi. :)

~Serra