Saturday, April 14, 2007

Etamin, YoutubeKolik, Sobe

Sonunda bitti. Aslinda zevkli birsey ama azicik agrili. Insanin boynu tutuluyor. Eger hangi sekli yapip yapmadiginizi not etmezseniz, renklere dkkat etmezseniz, carpilari atlarsaniz bos kalan yerleri kendi kafanizdan uydurmaniz gerekiyor ki ben oyle yaptim :) Arka tarafi bit carsisi gibi oldu. Ipler yetismez diye tutumlu olucam derken dugum bile atmaya cekindim ama bol bol iplik artti. Utu ve cerceve olayina girmeden resim cektigim icin tum izler gorunuyor malesef.

Bir daha yenisini ne zaman yaparim bilmiyorum. Maymun istahlimiyim ne. Ben alana kadar heycanlaniyorum. Aldiktan sonra hevesim biraz kaciyor sanki. Hala gecen sene aldigim tuvallerden biri bos bos odamin bir kosesinden bana bakiyor. Ilham perisi bulmak lazim. Gerci bol bol ilham var su Youtube'de. Tam bir youtubekoliklik durumu hakim su ara bende. Blog'dan sonra artik videolog takip eder oldum. Istebunlardan bazilari.

MuggleSam : Sophia ve Isabella adli iki kucuk kardesin maceralari. Cok tatlilar. Sophia ona uye olan bazi kisilerin resmini ciziyor. Bende istemistim Good Morning America'ya konu olmadan once ama simdi populetirisi daha cok artti, sanirim bizim resim isi yatti. Ama yaptigi sirin resimlerle ilham veren bu kucuk sirin sey bana pastel boya aldirtti :) Ilham, ilham gel buraya, nereye kactin yine???

K80 : Bu da 29 yasinda Hollywood California'da oturan ve video editleme isleriyle ugrasan catlak bir kiz. Ilk basta pek sarmasada kendimi butun videolarini seyretmekten alikoyamadim. Komik, catlak ve bol mimikli bir kiz.

Nalts Komik bir adam ve ailesi. Hepsini seyretmedim ama seyrettiklerim komikti.

EclecticAsylumArt Hic ketcaptan veya cikolata sosundan yapilmis portre gordunuz mu? Ya da Paint Brush programinda yapilmis bir Mona Lisa tablosu? Bu adam dehseti vahset birsey. #1'im.

Valsartdiary Bu da catlak ressam bir kiz. Ara sira uyelerine tablolarini dagitiyor.

Fasofasofas Caniniz Turk filmi seyretmek istiyorsa, ozellikle Hababam serileri, Kemal Sunal'li Sener Sen'li, Adile Nasitli filmlerle kikirdamak istiyorsaniz, buyrun burdan yakin.

Tonmaister Zeki&Metin ikilisinin kaberelerini ozlediniz mi? Reklamlar'in bolumleri burada.

Acaba bende sobe mi baslatsam. Sizin youtubeledikleriniz kim? Ik 3 veya 5 ya da kac tane isterseniz favorileriniz kimler ya da neler? Benimkiler icin suraya tiklayiniz hepicigi asagidaki bolumde gorunuyor.

Belki bizde sizinkileri youtubeleriz. Bir youtube diger youtube'e gel beraber bir youtubleyelim demis, daldan you kalmis tube oturmus, sonra editleyerek mi editlemeyerek mi karar veremeden load edelim demisler, sonra bu loadvideolari loadvideocuda loadvideo yaptirmaya gitmisler, loadvideoci loadvideolari loadvideolatmayinca youtube'e takalamislar. ebelegubele diye giderburasi :)

And sobe goes to...

Kuguboynu, Serra, SalincaktaIkiKisi ve Ibeking

Arkadaslari benim tarafimdan sobelendikleri icin tebrik ediyorum.

Ayni blog dunyasinda oldugu gibi birinin videolarini seyredince onun favorilerine, ona uye olanlara bakiyorsunuz ve boylece burada oldugu gibi takip ettiginiz kisiler cogaliyor. Malesef daha videolog yapan Turk arkadaslar bulamadim. Nedense bizimkilerin koydugu herseyde kufurler dolu dizgin ya da pek bir geyik. Tek begendigim batesmotelpro 'nun bana kitap al ve sutu seven kamyoncu videolari olmustu ama onlarda pek agar aksak ciktilar. 6 ayda br video ekliyorlar.

Yabanci filmleri seslendirmelerini komik buluyordum. Ozellikle Matrix ve Seytanin Avukati'na yaptiklari Turkce seslendirmeler komik. Ama bunlardan sona cikanlar sanki baska kelimelerimi yokmus gibi sirf kufur dolu. Messenger diliyle yazarsam A.Q'dan gecilmiyor :P

Hele birakilan yorumlar beni cildirtiyor. Video'daki hatun guzelse vay haline. Sulalesindeki tum kadinlara kadar nesibini aliyor. Veya bir yorum birakan kufur ediyor, digerleride koyun gibi pesinden kufur ediyorlar. Kim kime ne diyor belli degil. Ya da mesela video'da komik bir cumle soylenmis yorumcu bunu tekrar ediyor sanki seyredenler duymamis veya farketmemis gibi. Tamam, hosuna giden yeri belli ediyorsun belki ama 10 yorumdan 8'i de boyle olmazki. Futbol goruntulerinde de ayni hava var. Hele su komsu ulkemizle olan karsilikli satasmalar. Sanki hala savasiyorlar. Okulda okutulan tarih kitaplarinda bu kadar satasma oldugunu sanmiyorum.Olsa bile zaten hangimiz o tarih kitaplarini gercekten calistik ki. Simdikilerin yaptiklarida bu.

Simdi diyeceksiniz ki sanane yorumlardan ne okuyorsun. Seyrettigim vieolara verilen tepkileri merak ediyorum. Gecen gun dogum anini gosteren video buldum. Turkce anlatiliyor. Bizimkilerden bir yorumlar var inanilir gibi degil. Buraya bir bakin mesela. Gayet guzel bir video olmasina ragmen verilen bir iki yorumun cahilligine bakin. Eger ingilizce biliyorsaniz birde buradakilere bakin. Bu da suda hem evde hem suda dogum.

Yine saati 2.30 ettim. Seyrettiklerimi bulup burya eklicem diye yine youtube'e daldim. Ben gidip yatayim en iyisi. Hadi hepimize iyi haftalar.

14 Yorum:

Anne ve Bebisi said...

Bizim için katlandığın fedakarlıklardan ötürü minnettarlığımızı sunmaya geldim:))))))
Yani kalk o kadar türkçe yorumu oku, sinirlerine halim olaraktan hem de:P Yani yani bilemiyorum nillycim, benim gözümde en az hurriyet yorumcularının yorumlarını okumak kadar önemli bir işkencesel bir durum:)
Off burda da epey geç bir saat de, ben de o yüzden uzattıkça uzatıyorum.
Ben ne zaman vatandaşlarımın yaptığı böylesi entellektüel yaklaşımlı:P yorumları okusam önümüzdeki 1050 küsur yılda Türkiye'ye dönmeme kararı alıyorum. Ya da dönersem şöyle bi dağ başına, tv'nin, internetin ve insanın çekmediği bi dağ başına döneyim diyorum:)))
Neyse,etamin süper olmuş ellerine sağlık. (Deli işi bee:P)
Sevgiler:)))

nilly said...

Anne ve bebisi, dogum goruntuleri icin aslina sana uyari yapacaktim ama senin ne kadar hazirlikli bir anne oldugunu bildigim icin bu goruntulerin sana dokunmayacagini dusundum. Seyrettin mi? Hurriyet yorumlari icinde aynen katiliyorum :)

Anne ve Bebisi said...

hehe izledim bile ben onları:P Yani ne diyim,başa gelen çekilir:)

Ne kadar küçük doğduğunu ve annenin sana nasıl baktığını okudum:) Doktora cee ee yapmalısın bence:P Benim kardeşimi de annem 40 gün sonra doktora götürünce aa yaşıyor mu bu? tepkisi göstermiş doktor:) Maşallah cadı gibi kardeşim var:P

KUGUU said...

:)) sobeyi aldm da yazacgm GulenYuzumNıllycgm:)

Anonymous said...

Ohh bana yine eğlence çıktı sağol Nillcim.Tembel T:)

Serra said...

canim Sana surprizim var, super video ekLicem sobe doLayisiyLa, bayilcaksin ;)

~Serra

Gamzeli said...

Çok güzel olmuş, ayy elleirne sağlık :)

yalnızlar kraliçesi said...

Pek güzel olmuş kelebekler, ellerine sağlık..

gaykedi said...

interneti de kendimize benzetiyoruz tıpkı demokrasimiz gibi bir garip yer yer sefil :)

Toktamış Ateş' in bir sözü geldi aklıma "bu ülkenin iki sorunu var birtanesi cahillik diğeri fukaralık"
demişti bir açık oturum da :)

nilly said...

Kugucum, yine de saol :)

T'cim, sana ugrasabilecegin baska birseyin mailinide attim aldin mi?

Serracim, suprizin guzeldi. Esmeralda... Bu cocuklarin biraz daha sik video yapmalari lazim. Efe cok komikti ve kocakafalarin Binbirgece kliplerini pek sevimli buluyorum.

Gamzeli, tesekkur ederim. Hic olmazsa bir kere denemek lazimmis :)

Kralicem, tesekkur ederim. Bakalim bir dahaki sefere ne bulucam :)

Gaykedi, cok haklisin. Okumayayim diyorum su yorumlari ama yok dayanamiyorum.

Dun bir haberle ilgili klip izledim. Kurbaga basli bir bebek dogmus. Yorumlarin bazilari korkunctu. Neyse, oyle boyle biz yinede yuvarlanip gidiyoruz ya ben ona sasiyorum.

MeRaiL said...

Dimensions orneklerini severim..;)
Zamanla yaptikca arka taraflarida onleri gibi dikkatli olur..

nilly said...

Yorumun icin tesekkur ederim Merail. Yapmasi zevkli ama sonuca ulasmaya calismak icin 'hadi biraz daha, hadi biraz daha' diye kendi kendime gaz vermekten hem dikkatsiz yaptim hemde orami burami agrittim ama gulu seven dikenine katlanirmis degil mi :)

ibeking said...

ya nillycim bu sobe çok zor..yani benim öyle favori youtube görüntümü bırak çok fazla izlemişliğim bile yok...bu sefer beni pas geçsek haaa...

etamin süper eline sağlık

KUGUU said...

yENI YAZI iSTERIMMMMMMM:))