Thursday, March 29, 2007

Sobelerim ve My Muveeeee

Cok tembellik ettim su sobe olayinda. Daha birinci sobemi yazamadan ikinci sobede geldi. Ilk sobeyi sanirim birkac kisi yapmisti. Olmazsa olmazlar:

1. El kremi: ellerimi kremlemezsem kendimi bir tuhaf hissediyorum. Elim islandiktan sonra mutlaka surmeliyim. O yuzden odamda bas ucumda, banyoda ve cantamda mutlaka bulunur.

2. Dudak Nemlendirici: Son bir kac senedir yatmadan once mutaka dudak nemlendirici suruyorum.

3. Torpu: cantamda mutlaka bir tane bulunur cunku tirnagim cabuk kirilir ve kirildiginda ben onu duzeltmeden rahat edemem. Eski bir tirnak yiyici olarak dislerim kasinir yani. O yuzden mutlaka yanimda olmali.

4. Sac kopugu: Ben kucukken saclarim daha duzdu. Ablamin ise kivircik. Simdi benimkiler kiviriciklasmaya basladi, onunkiler duzlesmeye. Eger fon cekmeyeceksem kopuk surmeliyim yoksa bonus kafa olarak dolasabilirim.

5. Terlik: Ayaklarim o terliklerin icinde olmazsa rahat edemiyorum :)

6. Bilgisayar ve tabi ki internet: Onlarsiz eksik gibi oluyorum.

7. Saat: Zamani bilsem nolacak gerci diycem ama hic farketmeden 30 sene gecirmisim su hayatta...

8. Kitap: Benim butun aliskanliklarim yatmadan oncekilere denk geliyor sanki. Oyle kafayi yastiga koyupda uyuyabilenlerden degilim ben. Ille birsey okumam lazim. Kitabim yoksa, bulmaca filan cozerim, o yoksa okudugum dergileri tekrar karistiririm, o da yoksa bir kagit bir kalem ciziktiririm, o da yoksa telefonumdan santranc oynarim, o da yoksa, iste o zaman koyun sayarim :)

9. Uc kulhuvallah bir elham: Uyumadan once bu sirayi tamamlamazsam uykudan bayilana kadar beynimin icinde donup duruyorlar. Hani bazen dikkat kesilince akliniza 10 tane baska sey gelir de bir turlu yapacaginiz isi tamamlayamazsiniz. Iste oyle oluyor :) Birde lisedeki sari seker arkadasimin ogrettigi bir dua vardi onu okurum. "Yattim Allah kaldir beni, nur icinde daldir beni, can bedenden ayrilinca, imanimla gonder beni"

10. Sezonluk Dizi: Illede bir diziye takilmam lazim. Merak icinde bir sonraki haftayi beklemek, nolcak acaba diyip kafandan senaryolar yazmak. Su andaki dizilerime gelince, internetten Binbirgece'yi seyrediyorum. ABC kanalinda Desparate House Wives, Brothers and Sisters, Ugly Betty, Grey's Anatomy ve yeni baslayan Octber Roads. Sanmayin ki hepsini gunu gunune izliyorum. Bizim turk kanallarini da gectiler zaten, boyuna tekrar veriyorlar ve ben genelde TVde verildiginde kacirdigimdan dolayi internetten seyrediyorum. O yuzden ne zaman yapacak birsey bulamazsam onlari seyrediyorum.

Diger sobe markalarla ilgiliydi sanirim. Valla benim hic marka duskunlugum olmadigindan bu sobeyi pek yapamayacagim. Ben saglam ve ekonomik olsun diyenlerdenim.

Makyajda genelde hatunlar dikkat ederler, ben sevdigim renkleri ararim, orta sekerli bir marka benim icin okeydir. Kiyafet konusunda cimriligim tutar. Coooook begenirsem belki kiyar paraya alirim ama isime verilen paraya aciyorum. Yoksa begendigim markaya cok para verip bir tane almaktansa, benzerini bulup iki tane almayi tercih ederim. Hem ayni seyleri giymekten sikiliyorum hem de ben iyi bakamam kiyafete ve ayakkabiya. Pek bir dikkatsizim bu konuda. Ayrica zaten bir cogu MADE IN CHINA degil mi ? :)

Ben kova burcuyum oyle duz mantik calismaz benim kafam. Soyle dusunur genelde: Ben simdi su cantaya $200 vericem , bu parayi kazanmak icin afedersiniz bir yerim catlayacak, verirken ellerim titreyecek ama bunu kazanan firmanin sahibi gidip en luks yerlerde benim, senin, onun parasiyla catir catir keyif yaparken, Cindeki isciler aylik maaslari kadar bile olmayacak kadar degerli bir canta icin saatlerini verecekler ama uc kurus para kazanacaklar. O firma sahiperi birkac ay sonra sezon degistirerek o cantanin tam zittini moda yapacaklar ve o canta dolabin dip kosesinde tekrar modasi gelsin diye bekleyecek. Biliyorsunuzdur, moda her 10 yilda bir kendini tekrarlar. Ama orasini burasina degisiklik yaparak.

Belki takir takir herseye harcayacak cok param olsa bende dusunmeden alirim. Geliriniz arttikca harcamalariniz cogalir derler ya, ama umarim o kadar rahat harcayacak param oldugunda aklima o kucuk Cinli insanlar gelir. Cunku ben marka giyinen genclige ozenmis/ozenlestirilmis, cebi bos (ve bu yuzden buyuk olasilikla karnida bos) ve dolaysiyla kafasi da bos gezen genclikten hoslanmadigima karar verdim.

Benden ancak bu kadar marka sobesi cikar Kralicem. Biliyorum sadece makyaj ve kiyafet olayi degil yedigimiz, ictigimiz, kullandigimiz herseyi kapsiyor. Ama bu sobe sayesinde ara ara kafami kurcalayan bu markaciliga olan dusuncemi yazmis oldum.

Simdi de benim calistigim yere bir suru para akitan kadinlarin neler aldiklarini gorelim.

11 Yorum:

eho said...

tam bir kova burcu:) ama haklısın made in china'lara para dokmek niye:)el kremsiz bende gezemem..tırnagım kırılırsa aman allahım yürüyemem ellerimi yumruk yapar acamam bile:)

Anonymous said...

Gelde el kremi derdime bi çare bul Nillycim:(T.

KUGUU said...

NILLYcgm seni en bi guzel sac aksesuarlari mankeni sectim canim:)

nilly said...

Ehocum, di mi ya. O kirigi duzeleten kadar aklim orda kalir, eger torpum yoksa tirnagim mahvolmus demektir.

T.cim, sende mi burutus :)

Kugucum, saol canim. Saclarini yaptigim bazi musterilerde beni evlerine goturmek istiyorlar, halbuki bilmiyorlar ki ben kendi sacimi dogru durust yapamam.

yalnızlar kraliçesi said...

İşte tipik bir kova kadını, tıpkı ben, çünkü kovayım, 7 şubat..

Teşekkürler nilly ciim

mayonez said...

ben 21 ocak kovayım bende..evet ya evet evet tam benim düşündüklerim, kelimelere dökemiyordum marka almanın saçmalığını..benim için triko yumuşacıksa, penye kaliteliyse kumaş iyiyse model güzelse bitmiştir. sezon sonunda o 100 ytl olan kazaklar trikolar bluzlar 10 ytl oluyor işte o zaman mayonez gidip alıyor:))bende bilindik bir markanın finansçısıyım, mağazalarla falanda ilgileniyorum, gömlek etek kaban pantolon elbise hepsinin maliyetini biliyorum ve inanınki tüm markalar aynı yerlerden kumaşlarını alıyor piyasada kaçtane iyi kumaşçı varki..maliyetleri 10 15 20 en fazla..

Gamzeli said...

Mevlid kandilin Mübarek Olsun Canım...

sevgilerimle

nilly said...

Mayonezim, bende tekstilde calismistim, hatta tekstil okudum. O yuzden bana da almak cok koyuyordu. Hem onlari dikebilecegini biliyorsun hemde maliyetlinin ne kadar az oldugunu biliyorsun. Biz maliyet hesaplayip gerekli kar'i koyduktan sonra patorunu carrrt dye fiyati degistirip uzerine birkac kat daha kar koyduguna kac kere sahit olmustum. O yuzden kiyamiyorum ben onlara o kadar para vermeye.

Gamzelim, tesekkurler, senin vebutun arkadaslarin kandili mubarek olsun.

zeyno said...

Ben de bir kova burcuyum ve seni çok iyi anlıyorum:))

Anonymous said...

nilly.. you are so cute!! *^^*
I'm Debby~
you look different much better at the viedo ^^

nilly said...

Thanks Debby,
Hey girl..do you mean, I look ugly in person? :P