Thursday, December 21, 2006

Sac Videolari geldii Haniiiiimmmmmm

Sonunda videolari ekledim. Bendeki tokalar cok cesitli olmadigindan dolayi eldekilerle yetinin. Iki tane kelebek desenli tasli orta boy kelebek toka, 5 tane kucuk kelebek toka ve klip toka kullanarak yaptim. Bizim kamera sadece 1 dakiklik cekim yaptigindan hizli hizli yapmam gerekti. Birde ses almadigindan burada aciklama yazacagim.

Birincisinde hepimizin surekli yaptigi model olan yarim toplama sekli var. Tokalari azicik degisik takinca degisik bir gorunum saglayabiliyoruz. Ilk kelebek tokayi sagdan sac alarak sola dogru getiriyoruz, ikincisinide biraz asagidan veya yukaridan soldan saga dogru takiyoruz. Digerinde yarim topladigimiz saci ikiye ayirip caprazliyoruz ve klip tokayi her zaman uyguladigimiz sekil yerine asagidan yukariya dogru takiyoruz. Iste bu kadar basit. Belkide yapanlariniz vardir. Kucucuk bir degisiklikle yeni bir gorunum sagliyoruz. Bu modeli tarak seklindeki genis tokalarlada yapabilirisiniz. Malzeme eksikligimi mazur gorunuz efemmm.

Ikinci videoda sip sakindan bir French Twist modeli yapmaya calistim. Asagidan toplayacakmis gibi sacinizi alin ve yukariya dogru dondurmeye baslayin. Tepeye kadar ulastiginizda elinizle destek yaparak kalan diger saclarinizi bu twistin icine yerlestirin. Isterseniz disarida bir miktar sac birakabilirsiniz tabi. Ben yine stick denen su iki bacaktan veya genis taraktan olmadigi icin kelebek mandallari kullanarak yaptim. Eger stickiniz veya taraginiz (sitede 2032-2033 kodlular bizim en cok kullandiklarimiz)varsa once ust kisimdan az bir miktarda saci alarak basiniza dogru dik olarak itin. Basinizi hissettiginizde ic tarafa dogru dondurerek twistin arkasina yerlestirin. Biz genellikle kisa ve telli olan (Tiffany) saci ekliyoruz tepeye. Soyle azicik cevirip yerlestirdiginizde cok guzel bir sekil oluyor. 2002 kodlu kucuk taraklarlada suslediniz mi iste size mis gibi gece topuzu. Eger Tr'de bulabilirseniz bu tur sac eklemelerinden bence alin. Kuafore tonlarca para bayilip saatlerinizi orada gecirmekten kurtulacaksiniz.


Ucuncu video uzun veya cok gur saclari olanlarin rahat twsit yapabilmesi icin. Bu sefer sacinizi en tepeden toplayacakmis gibi yukarida tutun. Birkac kere dondurdukten sonra asagiya dogru bolluk verin. Sonra o bolgeye sacinizin geri kalanini yerlestirin. Stick, tarak veya klip kullanabilirrsiniz. Benim klip cok kucuk oldugundan bir turlu sacimi tutmadi o yuzden boyle kolum havada kaldi :)


Dorduncu klip adini bir turlu ogrenemedigim topuz sekli. Sacinizi ensenize yakin toplayin. Ama ne cok bol olsun vende cok siki. Sonra hafif asagiya cekerek veya alttan parmaginizla hafif cekerek bolluk verin. Yukaridaki kismi hafif ceikiye ayirarak tum saclarinizi ortaya toparlayin. Ikiye cok acmayin yoksa saclara ortadan asagiya dokulur. Gerci o sekilde yaparsanizda guzel bir model oluyor. Ben 1 dakikaya sigdirmak icin cok acale yaptigimdan tepede biraz sac kaldi. Olusan bu cep gorunumlu sacin iki tarafini ortaya dogru getirip klip tokayla tutturun. Buyuk tokaniz varsa cok guzel gorunum oluyor. Tarak varsa yine iki tarafi birbirine dogru yaklastirip tarafin her iki tarafindan bir miktar sac alarak cep ile basinizin araasina yerlestirin. Yanlardan yukariya dogru minik kelebekler takabilirsiniz. Biz bunu aslinda kucuk taraklarla yapiyoruz. (Sitede 2002, 2019 kodlu olaniyla.)

Umarim yardimci olabilmis ve aklina degisik fikirler getirtebilmisimdir. Kadin fotograf bile cektirilmesine izin vermediginden dolayi oradan birsey gosteremiyorum. Sizlerinde bildigi degisik modeller varsa banada gosterin. Bende yeni modeller denerim musterilere ve kendime :)

17 Yorum:

Anonymous said...

oo kuaför hanım bu ne güzellik:) Ben en çok son modeli beğendim. Hepsi güzel tabii:)

Koyubeyaz said...

Ellerine saglik artik googleda yada yahooda sac videosu diye kim arastirsa kendini burda bulup bilgilenecek... dunya capinda bile olabilirsin ve bencede devam etmelisin... ben cok begendim...

nilly said...

Anne ve bebisi, tesekkur ederim canim. Bende son modeli begeniyorum. Dedigim malzemelerle olsa daha da guzel oluyor.

Koyubeyazcim, bunan sonra Frrench twisit benden sorulur diyebilirmiyim yani :) Yok ya benimkiler en basidi. Millet ne saclar yapiyor.

yalnızlar kraliçesi said...

saçlar güzel olunca modeller de güzel olmuş, çok beğendim.

ne kadar doğal ve içten bir anlatımın var sevgili nilly..

sen çok yaşa e mi!

Serra said...

oo baya ayrintiLi biLgi vermi$siniz, eLLerinize sagLik. yakinda kuafor acin siz artik yaf. ;)

~Serra

gazel vakti said...

Saçlarım o kadar kısaydıki daha yeni toplanmaya başladı mayısata erkek gibi kestirmiştim.daha yeni toka kullanmaya başladım.Benimde saçlarım sık ve kalın telliydi döküle döküle bişey kalmadı.Nasıl heves ettim değişik toplama şekillerine.En çok en son modeli beğendim.Uzar uzamaz en çok o modeli yapıcam.Özlemişim topuz yapmayı.

Anonymous said...

valla ne diyeyim bayıldım..
saçlarda güzel olunca nefis duruyor..

zeyno said...

Nillycim, yorumunu okudum, teşekkür ederim:) İyi ki tanımışım seni ben:)

Anonymous said...

Canım ellerine sağlık, çook teşekkür ederiz:) Bende en çok son modeli beğendim:)) Köpeğin labrador mu merak ettim, çok şirin gözüküyooor..

nilly said...

Kralicem tesekkur ederim. Anlatir gibi yazmaya calisiyorum. Ne kadar tekrar kontrol etsemde bazen harfler yer degistirmis ve carpik cumlelerim oluyor. Onun icinde dilimiz surcerse affola diyeyim :)

Serracim,keske kioskun orada cekim yapabilsem. Rengarenk tokalar birlikte her sacda guzelduruyor.

Gzelcim bende kac senedir ilk defa bu kadar uzatabildim. Bende ozenip dururum ama sacima mutlaka bir zarar verdigimden gidip kestiririm :) Birde benimkiler dalgali aslinda. Saolsun masalar :)

anonymous, tesekkurler.

Zeynocum, umarim kisa zamanda tekrar yazilarinla keyiflendirirsin bizleri.

Cadicim, son model herkesin favorisi oluyor. O yuzden hep o modeli gostermeye calisiyorum. Kopek labrador. Bu aralar bizie sinir mi oluyor nedir. Cekmeceleri azicik acik gormesin veya yerde coraplarimiz olsun hemen agzina alip kemiriyor. Nasil bu huyundan vazgeciriecegiz bilmiyorum :)

Asortik Krep said...

Gösterdiğin modeller çok güzel ama benim saçlarım iri iri dalgalı..Şimdi arkayı böyle toplasam bile önlere şekil veremiyorum birde dalgalı saçlar için model gösterirmisin ?

nilly said...

Asortikcim, dalgalilarda bu modelleri uyguluyoruz, oluyor. Onler icin 2002 kodlu dedigim kucuk taraklarla duzeltiyoruz. Ama onlar bende olmadigi icin gosteremiyorum. Siteden resim bulursam eklerim buraya. Onun disinda kucuk kelebek tokalarin varsa onlarla sekil yapabilirsin. 5 tane minik yetiyor. Her iki taraftan kucuk tutam alip tokalarla ortya dogru getirip tuttur. Her iki tarafta ikiser tane. Sonra ortada kalan bolgeye son kucuk kelebegi takacaksin yanlardan aldiklarini hafifce birlestirerek. Gozunde nasil canlaniyor bilmiyorum ama yapabilirsem onu da koyarim bir ara.

Anonymous said...

Palyanço'nun da labradoru vardı, çok seviyorduk keratayı ama dediğin gibi o da heryeri kemiriyordu:)) Bide söylemeyi unutmuşum gözlerin aynı gwyneth paltrow'a benziyor, çok hoş:)

zilsizzarife'nin yeri said...

Çok güzel ve şeker olmuş.Çok hoşuma gitti doğrusu:)

Serra said...

nereLerdesiin, yeni yaziLar bekLioruus ;)

~Serra

ibeking said...

saç maç bahane ben bakınca arkadaşımı özlemişim diye farkettim bbböööğğğğüüüüüüüüü

nilly said...

Cadicim, bizimki kardesimin arabasini yedi, kol kenarliklarindan vitese kadar dusun yani :) Bu arada gercekten gozelrim benziyor mu ona :)

Zilsiz zarifecim, aslinda butun malzemeler olsa daha da guzel oluyor. Sondaki haris benim gosterdiklerim hemen hemen hepimizin yaptigi modeller.

Serracim yazdim bak hemde upuzun :)

Ah be Ibekingcim, bende cok ozledim. Hele ablan ablami ziyaret ettiginde resim cekilmisler, onu gorunce icim bir tuhaf oldu. Bu arada senden de halaaa resim bekliyorum bilmem hatirliyor musun :)