Wednesday, December 06, 2006

Misafir, Oksuruk, Leeehmaaacun, cok uzun cok uzun...

Son zamanlarda pek hasir ve nesir olamadim blogumla. Sonunda yazacak cok seyle geri dondum. Bursali arkadasim bir haftadir bizde kaliyordu. Cocuklarina baktigi aile is degistirme nedeniyle Minesota'ya tasindi. Ve benim Bursalima bir hafta izin verdiler. O da bizimle gecirdi bu haftasini.

Gecen hafta Cumartesi gelmisti. Pazar gunu calismadigimdan dolayi birlikte birseyler yapabildik. Kardesiminde katildigi hediye fuarina gittik beraber. Gerci bizim Tuyapta duzenlenenlerin yaninda bu hic birseydi.

Bizim sattigimiz tokalardan satan biryer gorunce orada epeyce bir vakit gecridik. Sonunda kadinlarin niye bizim kiosktan ayrilmadigini anladim :) Taslar arasindaki kalite nedeyile buradakiler ucuzdu. Bende Bursalimin sacina tokalari takip cikarirken calisan kiz onada bir iki numara ogretmemi isteyince French Twist stilini gosterdim. Her French dedigimde icim sizliyor olsada... Yani bildigimiz topuz burada Updo veya French twist diye geciyor. Kirk yillik patates kizarmasi French Fries, bildigimiz ekmek Italian veya French bread, sevgili donerimiz ise Greek Gyros (bunun telafuzunu hic kimse bilmiyor, giros, cayros, ciros... kim ne tuttursa yani. Gerci 'yuro' yerine 'avro' gibi abuk bir telafuzdan sonra ben Gyro'ya laf etmek istemiyorum!), tum kebab cesitlerimiz Lubnan, Iran, Arap mutfaklarinda olup Kafta Kebab, pilaf ve bilimum Turkce'ye yakin kelimelerle geciyor. Neyse iste, araya girmis oldu bu konuda. Gecelim. Kiza sac cesidi gosterdim diye hem bedava bir toka hem aldigimiz tokalara indirim hemde karnina basinca mucccccxxxx diye ses cikaran bir oyuncak verdi. Sonrasinda dernege ugrayip karnimizi doyurup cay ictik ve her zamanki kafemize gidip kahvemizi ictik.

Hafta ici ben calisiyordum. O yuzden Bursalima benim arabayi ve telefonu biraktim. Zaten yogun sezona girdigimiz icin calisanlara en uzak koseler park edin uyarisi gelmisti. O yuzden o beni mall'a birakip aldi, cok da iyi oldu. Geri kalan zamandada kendi isini halletti.

Ben Sukran gununden beri oksuruk, nezle karisimi birsey oldugum icin canim ise mise gitmekde istemiyordu. Nitekim Persembe gunu saat 3'den 9:30'a kadar calisacaktim ve ayni sekilde hissediyordum. 3'de ise gittim. Ben gittigimde bizim patronice bir musteriyle ilgileniyordu. Kadina her turlu saci takip cikardi ve kadin cok pahali diye cekti gitti. O anda benim ilgilendigim musteri ise kizina hediye almak icin geldigi halde ona ne taktiysam aldi. Ondan sonraki musterilerde. Bizimki:
-Sen hasta misin?
-Bir haftadir hastayim ben.
-Iyi hissetmiyorsun kendini herhalde bugun, yuzun oyle.
Icimden, hissediyorum da sana karsi iyi hissetmiyorum.
-Istersen eve git.
-Olabiliiiirrr. (sessizlik, ve daha bir hasta hissetmeye baslama!)
Sonra kocasi geldi, o da ayni seyleri soyledi.
-Hastaymissin, istersen eve git.
Dedim;
-oluuuurr, basimda agriyor, sinuzlerim sizliyor.. (YALAN, kuyruklu yalan. Madem siz ben gercekten hastayken ve iyi hissetmezken yollamadiniz bende bu firsati degerlendiririm!)
-haftasonu benim ayakta durmami istiyorsaniz, bugun eve gitmem iyi olur.
Ve Nilly saat 5'de ayrilir. O iki saatte kazandirdigi para, haftaici bir tum gunun hasilatindan daha fazla olmasi sebebiyle gururlu ve vicdanen rahat!

Bursalim geldi beni aldi ve Target denen buyuk markete gittik. Sonunda sac boyasi alabildim. Birde taze taze pijama. Bir aksam once bizim Bursali bize cig borek yapip bizim gonlumuzdeki yerini tazelemisti. O aksam kardesim demistiki bende yarin lahmacun yapmayi deneyecegim. Ta ta ta taaaaa!!!! Hemen eve gittik ve hadi bize leeeehmaaacun yap demeye basladik. Bizimki durun iki dakka, bakin bunu Youtube'de buldum ivir zivir seklinde oyalarken, ben su gordugunuz homeless (evsiz kimseler) kartonlari gibi yaziyi dosedim kartona.

Nihayet ondan sonra bizimki yapmaya basladi. Biz oturdugumuz yerde vir vir yaparken ona yardimci olan tek bir yaratik vardi. Kardesimin pissssst, kuzu kuzu kuzu, mmmmmeeee seklinde ifadelerle cagirarak kisiligiyle oynadigi kopegi 'Dost'.

Zaten yemek yaparken, yerken o burun surekli koklama modundadir. Birde 'Kucuk Emrah' bakislari yapar.


Iste lahmacuna maydonoz olmus kopegimiz Dost'un un bulanmis kafasi. Vucudunda da vardi ama ben resmini cekmeye calisirken kacip durdu benden. Sonra en kucuk Emrah haliyle birseyler sebeplenebilecegi yere gecti.

Hamur acma kismi biraz zorladi kardesimi. Mayalanip beklenen hamur bizim gozumuze kucuk gelmisti zaten. O da eliyle acmaya calisiyordu. Icine de basmis kiymayi, lahmacun degil pide olmus.
Sonra ben merdaneyi bulup bir tane denedip daha iyi oldu. Ama bizim SEF kovdu beni ve Bursaliyi. 'Uyaniklar sizi, cok guzel olucak, sizde eee, bizimde parmagimiz degdi diye kendinize pay cikaracaksiniz di mi' diyerek postayi koydu. Firindan gelen kokular bizi sarhos etmeye yetti. Hele tadi. Aman aman aman, ay yerken bir nostalji oldum. Inanamiyorum lahmacun yedigimize filan. Arap lokantalarinda yapiyorlar, veya marketlerden dondurulmus buluyorsunuz ama ayni tad degil ki. Birde onlarinki cok baharatli. Bizim ki nireeee, onlarin ki nireee... Firindan ciktiktan sonrada resim cekmistim ama yanlislikla silmisim onu. Bir dahaki sefer insallah.

Cuma, Cumartesi calisarak gecti. Cumartesi uzun zamandir ilk defa kapanisa kadar ben yoktum. Erken gittim erken dondum. Saat 5'de bitmisti. Kendimi normal insanlar gibi hissettim. Ertesi sabah bizim Bursaliyi yolculayacagimiz icin hep beraber bizde toplanmaya karar vermistik. Bara filan gitmek manasiz olacakti cunku sesden birbirimizi duyamayip son gecemizi birbirimize bakip siritarak gecirecektik. O yuzden evde oturmaya karar verdik. Gigi dedigimiz diger Turk kiz arkadas digerinden erken geldigi ve ucumuzunde ac olmasi nedeniyle Red Robin denen yerde yemek yemeye karar verdik. Ne zaman gitsek dolu olan bu yer yine doluydu. Bize bakan garson cok sevimliydi. Alip eve goturup tursunu kuracaktik da vazgectik. Turkiye'ye gitmis hatta Bodrum'da bulunmus bu arkadasi pek sevdik. Kardesimin ve diger arkadasinda gelmesiyle degisiklik olsun bira icmeyelim diyerek likor store'dan aldigimiz Mango Votkayi icmeye basladik ve baslamamizla iyyykk dememiz bir oldu. Kolada karistirdik ama yok yani o tad degismedi. Hamis: tavsiye edilmezmis. Sonra evde olanlardan birseyler iciverdik.
Ben oyle erken saatlerde evde olma aliskanligimi kaybettigimden saati cok gec sanip duruyordum. Halbuki degilmis. O kadar saat cene caldik, muzik dinledik, cay demledik cay ictik, tavla oynadik, o yetmedi kagit oynadik, fal baktik. Abartip, pis yedili, 51'in tek deste versiyonu 21, pisti, papaz kacti, blof oynadik birer tur. Sonra tavlanin pullarini kumar parasi gibi yapip Black Jack oynadik. Bu arada Bursali ve Gigi bavullari tekrar yerlestirdiler filan. Oyle vakti gec saatlere kadar ilerlettik. Bursali bir anda enerji yumagina donup uyumak istemedi. Geyik meyik yaptik gecenin ucunde. Arkadasimla tavla oynayan garip suratli kisi kardesim olmaktadir.
Pazar sabahi kalkip iki lokma birseyler yiyip havaalanina dogru yola ciktik. Cikar cikmaz bizim Bursali akilli kizimiz ucak bilgilerini evde unuttugunu soyledi.Kimligini gosterip hallederiz dedik. Epey bir gittikten sonra ya ben hangi havayolu oldugunuda hatirlamiyorum demez mi. Delta miydiiiii, American Airlinesmiydiiiii. Ekrandan hangisi oraya gidiyor acaba diye ipuclari arayip check in giselerde sormaya basladik. Sonunda bulduk.

Aramadan gecmeden once vedalasma torenimiz basladi. Cunku biz onu aslinda Minesota'ya degil Turkiye'ye yolculamis olduk. Aralik 13 'de kesin donusu var. Minesota'da sadece 10 gun kadar kalip memleketine, ailesine, sevgilisine kavusacak. Birkac gundur bana 'ya benim vedalastigim kisiler oldu ama aglayamiyorum, hala anlamiyorum gidecegimi ondan midir acaba' diyip duruyordu ve o sarilmalarimizdan sonra saldi kendini. Aglayan biri olurda ben dururmuyum. DURMAM. Aglas, zirlas vedalastik.

Hazir oraya kadar gitmisken oradaki bir mall'a ugrayalim ve gelmisken Mimi'mizide gorelim dedik. O da oglunu Noel Babayla resim cektirtmeye gelecekmis. Beraber kahve icip sohbet ettikten sonra biraz dolandik mall'da. Bizim kioskun taklidini bulunca hemen yanasip fiyat kontrolu yaptim. Tokalar bizimkilere cok benziyor ama bizimkiler daha parlak. Kiza sordugumda Swaroski Crystal dedi. Ben anlamam taslardan pek ama bizimkisi gibi parlak degildi. Bizim surekli taktigimiz kucuk taraklardan takmaya calisti sacima ama sacimi duzgun toplayamadi ki tokayi duzgun taksin. Neyse dedikodu gibi olmasin ama pek beceremedi.

Birimizin karni ac, birimiz tuvalet, digerimiz ayaklariimmm diye inleyince teker teker sorunlarimiz hallettik ve donuse gectik. Ben erken eve donmeyi planliyordum ama kahve icmeden gidemedik. Hava soguktu ama sohbetimiz guzeldi. Eve dondugumde DVD'leri vermemin son gunu oldugunu farkederek alelacele o iside hallettikten sonra bir heve TV karsina gectim Desperate Housewife seyretmek icin ama sezonu bitirmisler meger. Eski bolumleri veriyorlardi. Sonra yeni kiraldagimiz filimlerden birini seyrettik. Lake House.

Bizim uyeligimize aylik az bir miktar para verip 3 DVD yi 5 gun tutabiliyorsun. Istersen hepsini ayni gun seyret git geri ver ve byeniden kirala. Ama bu DVD'ler en yeni cikanlar olamiyor. Olursa ekstra para vermek gerekiyor. Yeni cikanlarda yaklasik 1 ay sonra mavi etikete donusuyor. Yani revactan dusmeye basliyor. Iste o zaman kiraliyorum ben. Bu sebeple biraz gec seyrettim ama cok begendim. Dogumgununde bahcede dans ettikleri sahne cok etkileyiciydi. Pek bir canim cekti dersem yalan olmaz yani.

Bu siralar Turkce Ingilizce birbirine karisiyor. Musterilere bence this one is so cute, hangisi.!$#^ which one?, total is doksanbes ninetynine demenin disinda calistigim kiza bugun taaaaa all the way at the other end gibi birsey soyledim. Birde bizim meshur dil ve damaktan cikan o sesi cikarip CIK dedim, honkkk seklinde suratima bakti. Dedim 'yani no,NO!'

Bu post cok uzun oldu. Artik ben yenisini yazana kadar bununla idare edersiniz :)

14 Yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

ingilizce öğretmenıyım ben bazen ingilizce rüyalar görüyorum yanı senın karıstırman cokcok normal;P

Anonymous said...

baya uzun olmuş kız gerçektende :)

geçmiş olsun daha iyi olmana sevindim.

arkadaşına hayırlı yolculuk Allah kavuştursun.

O lehmacun olayı baya canımı istetti yahuu. ben de denicim karar verdim ama geniş bir zamanda :)kısıtlı zamanlarımı yemek yaparak geçirmiim diyorum.

cık kelimesini kullanman baya komik oluyordur :))) bide ı ıh desen :P

Asortik Krep said...

Buraya yerleşen yabancıların en çok söyledikleri ve komik söyledikleri kelime şöyle böyle, bunları bitişik bir kelime şeklinde ve hızlı bir biçimde anlatamadıkları şeyleri geçiştirmek için kullanıyorlar..Çünkü Türk arkadaşları öyle öğretmiş :)
Birde inşallah maşallah demeleri çok komik :))

Koyubeyaz said...

1. GEçmiş olsun çok çok...

2. sana lahmacun alıp paketleyip gondermek o kadar istedimki keske mumkun olabilseydi...

3. neden blogunda sac toplama hakkında resimler yayınlayıp benim gibi bu tarz seylere bayılan insanları mutlu etmiyorsun?

4. fotagraflarla anlatsan mesela bize bizde evimizde falan denesek sahsen ben acayip mutlu olurum...

5. ama yazı yazmaya fırsatım yok onu nasıl yapicam dersen bir fikirdi derim....

6. mesela tokaların resimlerini yayınlayabilirsin deyip ustune yuzsuzlukde yapabilirim. hani piriltili seylere falan bayilirimda :)

Serra said...

resimLerLe idare ettim.. Bugun finaLim var da, o yuSden $imdiLik affet beni. :)
Ama eve donunce hemen okucam.
Biz de Lahmacun krizine girioruz arada biLio musuun.. ;p

~Serra

zeyno said...

Bu sayfana ikinci gelişim bugün, ilk gelişimde vaktim yoktu yazı çok uzun okuyamam demiştim. Oysa bir başlandımı bırakılamayacak kadar hoş bir yazı olmuş.Uzun gelmedi yani:))
Lahmacun keyfinize bayıldım
Tokaları merak ettim
Dost'u çok sevimli buldum, ben de istiyorum ama..

mayonez said...

lahmacun krizi:((((( afiyet şeker olsun..

nilly said...

Aquacim, Ingilizce kursuna giderken ve yabanci hocalarla takilinca bende ingilizce ruyalar gormustum :)

Nes, valla uzun oldu. Istemeden yaptim :)Lehmaacunu dun aksam yine yapti kardesim. Az olmus birde tadi damagimda kaldi :)

Asortikcim, hele tesekkur etmeleri pek bi komik oluyor. Sarhos gibi soyluyorlar di mi :)

Koyubeyzacim sasol ya, dusunmen yeter. Sac icin sohofashion.net adresine girersen tum saclari ve tokalari gorebilirsin. Biz orda resim cektirtmiyoruz. Bir tek gecen gun kimse yokdu Bursalim'in sacini yaparken, oyle bir iki kare cektik :)

Serracim, diyorum kardesime sen import olayini birak en iyisi bir lahmacun bufesi ac diye. Tarifi nerden aldiysa cok guzel oluyor. Harbi kebapcinin yaptiklari gibi.

Zeynocum tokalar icin Asortige de soyledigim gibi sohofashion.com'a bakabilirsin. Dost'u yollayalim sana, bende kil temizlemekten kurtulmus olurum :)

Mayonezim, aslinda birde iskender krizim tutuyor. Denverda Gyros alip denemistik fena olmamisti ama ayni tadi tutmuyor ki :)

CaDı said...

Misafir, Ossuruk, Leehmaacun:)) Bende diyorum bu ne demek, hahaa! Dünden beri kendi kendime gülüyorum, öksürüğü ossuruk okuyormuşum:)))) Ay çatladım gülmekten!!

Arrrrtttıııı Koyubeyaza katılıyorum, bizede bir iki numara göstersende bizde sebeplensek şu güzel topuz yöntemlerinizden, olmaz mı:)

nilly said...

Cadicim, valla kendim yazmis olmama ragmen ben bile kac kere takildim oraya. Ulen yanlis mi yazdim acaba ddiye. Noktalar, olmayinca boyle acayip oluyor tabi :) Topuz topuz dedigim oyle hasaaaa bir sey degil ya. Bizim kivirttiripta yaptigimiz iste. Ama sacin hepsini icine sokuyoruz. Bazen ustune ektra sac ekliyoruz. Zaten tokalar gosteriyor saci.

Serra said...

Ma$allah diorum 41 kere. BeyLer yokSa bisLerden daha mi becerikLi bu konuda yaf. ;p
Afieth oLsun, canim cekti ama benim napicammmmmm :(
Bana da oLuo o ing. ve Turkce`yi kari$tirma oLayLari.. "Yaa, evt, tamam" bunnari agzimdan kaciriodum bazen. :p

~Serra

nilly said...

Serracim gecen aksam bir daha yapti kardesim. O mu becerikli yoksa tarif mi cok iyi anlamadim :) Bu seferkilerin boyutlarini kucuk tutmus. Benim herzaman ismini unutarak leblebi lahmacun dedigim findik lahmacun boyutlarinda olmus :) Az oluca hersey daha bir kiymetlidir ya, ne yalan diyim ne gozum doydu ne karnim :)Istersen tarifi yazayim sizde ablanla deneyin.

Serra said...

vaLLa super oLur, ben yapmaSam da abLama yaptirabiLirim beLki. ehehe ;p
Findik LahmaCun muuuuu? bayiLirimmmm. :)
Tarifi bekLemedeim, haberin oLsun ;)

~Serra

arzu candemir said...



Hidden porn sex videos download gizli çekim porno gizli kayıt kameralı pornolar çok güzeldir.