Tuesday, December 12, 2006

Hic Pisman Degilim


Efenim, gectigimiz Carsamba aksami bir lahmacun keyfi daha yasadik. Gerci tadi damagimizda kaldi diyebilirim. Benim her seferinde adini unutarak leblebi lahmacun dedigim findik lahmacun yedik. Az olunca daha kiymetli olurya hersey, iste aynen oyleydi. Su bardagi kitligimiz nedeniyle cay fincanlarina koyup ictigimiz ayran ve lahmacun ici salata malzemesiyle ne gozum ne karnim doydu. Tarif iste burda. Ama hamur olayini biz ikidir cozemedik. Ici fazla oluyor, hamuru az. Ya biz dogru mayayi bulamiyoruz ya da tarifteki az. Herneyse yaparsaniz ve hamur miktarini tutturursaniz bana da haber verin.
Asagida ise bizim Firlamanin resimleri var. Ilk banyosundan goruntuler. Ablam bunlari bize yolladiginda gulmekten gozumuzden yas geldi. Ikinci resimdeki haline cok gulduk. Opera kivaminda ciyakliyor sanki :) Hernekadar kucuk dogmus bir bebek olsada ilk gonderdikleri resimlerde uzerinde kiyafet oldugu icin bize buyuk gorunuyordu. Bu cibildak halini gorunce anladik bizimkinin gercek boyutlarini. Minnacik ayol.

Birkac tanede video cekip yolladilar. Bir tanesinde hickirik tutmus. Abartisiz nefes almadan hickiriyor zavallim. Ben bunu yerim ya yerim! Baba Galatasarayli olunca haliyel hemen bir tulum alinmis GS renkleriyle. Canimcim, hangi takimi tutarsan tut ama sakin o deli taraftarlardan, kafayi usutmus fanatiklerden olma.


Bu hafta patroniceyle birbirimizi oldurmeden gecti. Hayret ki bu hafta beni sinir edecek bir tavri olmadi. Aksine, iki kere oglen yemegi ismarladi, Jumbo Juice denen yerden icecek filan aldi. Hatta fazla konusmami istemedigi yan kiosktaki Julie'ye bile alinca ikimizde 'nasiiii yani' durumlarin girdik. Bu hafta ben pacayi siyirdim ama yeni ise baslamis Koreli bayan arkadas siyiramadi. O kafayi siyiracakti. Herneyse is yasami bu kadar yeterli.

Pazar ve Pazartesi gunum (hala devam etmekte yani) bostu. Iki gun ustuste calismamak ne guzel ya. Cumartesi erken gittigim icin erken ciktim. Evde yiyecek birsey olmadigi icin yine disarda yedik. Christmas yaklastigi icin herkesde bir parti olayi var. Gittigimiz yerde takim elbise giymis delikanlilar, gece kiyafeti giymis kiz arkadaslariyla yemek yiyorlardi. Disarida da Hummer limuzin duruyordu. Artik gecenin sonu nasil noktalandi bilemem. Bizimki enteresandi.

Eve geldigimizde kardesim odasinda ben ise koltukta kivrilmis kestirirken telefonum calmaya basladi. Bizim kizlar pespese ariyorlardi. Acarken alo yerine hatirlatin kafanizi kiracagim dedim. Neyse, canlari striptiz kluba gitmek istemis. Zaten ne zamandir konusuyorduk ama bir turlu gidememistik. Burasi en cok striptiz klub olan sehir diye aniliyor. Ne kadar dogru bilemiyorum. Ben bir kere Denver'dayken gitmis ve ilk deneyimi atlatmistim. Neyse, israrlarina karsilik, daha ancak isitmis oldugum koltuktan kalkip hazirlandim. Kardesimle birlikte gidip kizlari aldik. Yakin bir yerlerde olan bir kluba gittik. Fazla arastirma yapmadan gittigimiz icin ne cikarsa bahtimiza dedik. Abuk subuk tiplerin olmadigi bir yerdi. Izleyenlerde bayan erkek esitligi vardi. Bazilari noel baba kiliginda gelmislerdi.

Once sahne kenarina oturduk. Orada oturdugunda surekli bahsis koyman gerekiyor ortaya. Ilk kizimizda hic gogus yoktu. Sanki ari sokmus gibiydi. Dansida guzel degildi. Sonraki kiz fena degildi ama bize her sarkida para koymaniz lazim dedi. Kardesim icki aldigindan biz uc kizdik sahne etrafinda. Baskada hic kimse yoktu o sahnenin kenarinda. Eee, dedik bizden bu kadar. Arkadaki masalar bosalinca oraya gectik ve surekli bahsis vermekten kurtulduk. Kendini seker kiz Candy sanan Asyali bir kiz her iki turunda da sahnenin etrafinda yeterli insan yok diye kustu. Kostumu okullu kiz kostumuydu. Her dakika utanmis gibi hareketler yapip surekli saclariyla oynamasi Gigi'yi gicik etmisti. Bir tane kiz acayip uzun boyluydu. Bir sahne etrafinda yuvarlaniyor bir boruya tirmaniyordu. Hatta ucuyordu desem daha dogru olur. Bir tanesi otantik muzik esliginde kivirtarak dans etti. Kizin bakislarida dansida iyiyidi. Tabi vucududa. Bir tanesine inatla su yakistirmayi yaptik. Bu kiz daha onceden kiloluymus zayiflamis. Bak oturunca karni kat kat oluyor. Eee, kizlar kizlara bakip ne hissedecekki, bizde oralarina buralarina bakip elestiri yapiyoruz. Iyk bunun memeler cok kusuk, aaa bak bununki iyiymis, ya o kizin kuyruk sokumundan cikan ne, kuyruk mu, eheheh kuyrugunu kestirmis, bunun dovmesi cok buyukmus, aa bak bunun ki iyiymis. Oha, o koca topuklari nasil giyiyorlar oyle. Ben birak yurumeyi, ustunde duramam onlarin, su borulara nasil tirmaniyorlar yaaa, bende o borudan istiyorum odama, itfayeye gidip pratik yapalim, aaa bu ic camasirdan bende almistik gecen sene, gordunuz mu kizin orasina da piercing var... diye surup giden geyikler yaptik.

Boyle butun kizlara baka baka bir aksam gecirdik. Bir sonraki hedefimiz erkek striptiz klublarini bulmak. Bakalim onlarin performansi nasil oluyor. O aksam kardesim eve dondu ve ben kizlarla kaldim. Ertesi gun Safeway diye bir markette tost yiyelim dedim. Daha once anlatmistim. Yengen kivaminda istiyorum ve ketcap koy deyince bana tuhaf tuhaf bakip ' ketcap, ketcap?!?!?' diyorlar. Dun cocuga sordum her seferinde kime soylersem sasiriyor, niye diye. Biz tosta koymayiz, ona, buna, suna koyariz ama buna koymayizda o yuzden dedi. Bunu sabah kahvaltisinda et yiyen Amerikali garip karsiliyor yani!

Karinimizi doyurdugumuz sirada az bucuk bir gunes cikmisti yagmur sonrasi. River Place'de yuruyup resim cekeriz diyorduk ama biz giderken yagmur yagmaya basladi. Aldirmadik biz o yagmura. Yuruduk, teknelerin yanina indik. Tekneleri christmas icin suslemisler. Hatta abartip alisveris sepetini suslemisler. Bizde hemen bir foto cektik. Tekneden kafasini uzatan bir amcam, siz bugune kadar gordugum en guzel evsizlersiniz dedi. Burada homeless'larin cogunda bir alisveris sepeti var. Olan biten esyalarini o sepete yukleyip oradan oraya gidip dururlar.


Sonra Northstrom
magazasinin Northstrom Rack denen indirim magzasina gidip birseyler baktik. Bir bluz ve bir pantolonu begenip aldim. Gigi hocasinin evinde yemege davetligi oldugundan fazla oyalanmadik. Allah'tan oyle olmus yoksa kaptiriveriyor insan kendini alisveris olayina.

Eve donerken international markete ugrayip 'gerekli' yiyecekler alindiktan sonra tabi abur cubur kosesine de baktim. Ve Pismaniye gordum. Lokum filan hep oluyorda genelde raflarda cok uzun beklemislere denk gelip bayatlamaya yuz tutmus olabiliyor. O yuzden ne kadar canim ceksede almam genelede. Pismaniyenin uretim tarihi yakin olunca dayanamadim aldim. Ve yerken asagidaki goruntu olustu. Ama vallahide billahide hic pisman degilim!


Bugun ise ilk defa biber dolmasi yaptim. Daha tadina bakmadim gerci ama guzel koktu. Anacim burdaki biber dolmalari kafam kadar. Zaten ben genelde icini yiyip kabuklarini atan kisiler grubundayim. O yuzden birkac tanede kabak ici doldurdum. Bakalim neye benzemis.

Bizde ic malzemeyle dis malzemenin orantisini tutturamama gibi bir kabiliyet var. Ic artinca cig borek denemsine giristim. Her nekadar icinde pirinc olsada kizgin yagin icinde onlar bile pisti sayilir. Fena olmadi yani.

Dolu bir haftsonu oldu, iyide oldu. Yoksa yagmur yagdigini evdeyken gorsem cikmazdim disariya. Mesela bugun. Yagmur durmadan yagiyor ve ben hic cikmadim. Birazdan E. gelecek. Dolmalari tattiracagim. Sonrada bowling oynamaya gidecegiz. Bakalim kac tane tirnagim kirilacak!

Bu arada bilen biri varsa lutfen soylesin. Resim boyutlarini farkli yaptiginda neden su yazilar dogru durust cikmiyorlar ve kayip duruyorlar?

6 Yorum:

Anonymous said...

Teyzecim sayende meshur oldum. Birde kalkmis nu resmide koymussun. Bak erkek striptiz club aramana gerek kalmadi.
Nephew

mayonez said...

dedi kodu için bende gitmek isterdim o klübe..ama kesin dönüşte taş hatunların vücudunu düşünür kendime bakar kanser olurdum:(((

kaç tırnağın sağlam kaldı ehee ehee:))
ayrıca yerim o opera sanatçısını beeennnnn..benimde en sevdiğim 2. poz oldu

Serra said...

cok komik bi seruven oLmu$, Allah iyiLiginizi verSin ne diyim.. ;p Ben hayatta gidemem heraLde.
Bu arada ozendiriosun $u Lahmacun muhabbetiyLe. :) Sabahin 6 bucugu burda, nie aciktiriosun beniiiiii??? ;p

~Serra

Anonymous said...

Nilly pek şeker yeğenin Allah bağışlasın.bende italyadayken bir kaç kez niyetlenip gidememiştim o tarz kulüplere ama ilk yurt dışı seyahatimde gidip merakımı gidereceğim. Süper lezzetler, arkadaş sohbetleri, alışveriş, minik tatlı yeğen herşey çok güzel gidiyor anlaşılan.

nilly said...

Ay ay ay Nephew diyen dillerini yerim ben :) Yeni resimler ve viseolar 24/7 seklinde bekliyoruz. Gerci sen bir firlama olarak emmek, gaz cikarmak, bezini kirletmek ve uyumak hallerine surekli girdigin icin annecigin firsat bulamiyordur. Anlayisla karsiliyor ama yine de bekliyoruz :)

Mayonez, acayip keyifli oluyor. Ilk basta biraz garip oluyorsun ama zaten bizde de olan seyler oldugu icin bizlere pekde birsey ifade etmiyor. Ama danslarini seyredip bir kac figur kapma olayi var, tabi kullanilacaksa :) Vucutlar tas tabi, ondan sonra aynanin karsina gecmek pek keyifli degil.

Serracim, degisiklik olsun dedik. Ilk on dakika tuhaf olsada alisiyorsun. Lahmacun tarifine baktin mi, bir dene istersen. Bu arada noldu su telefon hikayesi?

Nuraycim, eger firsat bulursan dene. Ama duzgun biryer olmasina dikkat edinki tuhaf goruntulerle karsilasmayin. Gunler bu aralar fena gecmiyor. Zaten yaptigimiz uc bes sey var bari bunlardan keyif alalim diyoruz. Yoksa tadi tuzu olmuyor hicbirseyin. Insallah aksilikler cikmazda boyle ufak eglencelerimiz devam eder.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.