Tuesday, December 26, 2006

Bir Hisimla Geldi Gecti Poh Poh Poh

Sonunda bitti. Noel karmasasi, cingil cingil noel sarkilari. Aslinda guzel, hos ve sevimli oluyorlar amaaaaa gunde yaklasik 8 saat kadar bu sarkilari dinleyince dogal olarak bikiyorsunuz.

Iki gun tatil oldum super oldu. Gerci bunun 3 saati haric geri kalaninda pijamalarimi bile cikarmadan evde gecirdim. Dun biraz ev toplamak ve yemek hazirlamak disinda tek yaptigim sey internet karsisinda oturup blog okumak, youtube ve bilimum video sitelerinde insanlarin cektigi kimisi eglenceli kimisi cok salakca, kimisi gerekli kimisi gereksiz bilgi veren videolari seyrettim.

Bu arada 'Binbirgece' denen yeni diziyi seyretmeye basladim. Gecen arkadasim Gigi'ye gittigimde E. ile oturmus bu diziyi seyrediyorlardi internetten. Biraz anlattiklarinda kaptim kim kimdir nedir. 4. bolumun sonunu yakalamisim. 5.ciyi bir turlu acamamistik. Dun diger bolumler ve bugun 5. bolumu seyretme muradina erdim. Bakin basim goge erdi. Arkadaslarla seyrederken Bursaya donen arkadasimiz MSN'e baglandi. Actik kamera ve mikrofonu canli canli gorustuk. Her goren Amerika yaramis diyormus. Bizde agzimizda peynir ve nachos 'yaa, oyle mi,off bize kimbilir neler diyecekler' diye kikirdadik. Sonrada teknoloji sagolsun onu buyuk ekran yaptik. Laptopu cevirip yanimiza koyduk, inci gibi dizilip digital cameranin otomatik cekim secenegiyle ayni kareye girdik. Sanki hala yanimizdaymis gibi oldu.

Dizi fena degilde cok yavas ilerliyor. Tamam Sehrazat guzel hos kadinda ne diye o kadar cok zoom yapiyorsunuz. Diger oyuncularada tabi. Yuz ifadelerini seyrederken dizi bitiyor. Konuyu nasil uzatacaklarini sasiriyor bizimkiler. Biraz manzara, arabadan inip ofise kadar cikislar, cumle aralarinda 30 saniye bosluk falan filan derken bir bakmissiniz o bir kusur saatte pek bir olay olmamis. Allah'tan netten seyrettigim icin reklamlarla vakit kaybetmiyorum. Gerci abc.com daki gibi olsun. reklam koysunlar ama sadece 30 saniye. Boylece belki daha kaliteli ve sorunsuz seyretme sansimiz olur. Aksam TV'de yayinlandiktan sonra sabah karsi saat 2 dedin mi dizi tak karsinda. Durdurup yeniden baslatinca sapitmiyor, goruntuler donmuyor. Oyle yapsalar reklamda seyrederim yani. Bu arada Akbank reklamini gordum pek bir guzel olmus. Hani su insanlarin sekilden sekile girdigi. Hemde Amerikali bir arkadas soyledi boyle bir reklam oldugunu. Kardesi youtube'de bulmus.

Neyse asil diyecegim bu degildi. Dizideki tekliften baslayayim. Belki Onur bey bu kadinin farkli oldugunu dusundugu icin sadece test amacli verdi o teklifi. Baska yolmu bulamadin be adam dedim tuuuhhh sana diyerek. Iste parasi olan, is sahibi olan ve modern gecinen erkek ornegi. Bunlar gibi ne ornekler var kimbilir. Esas aci olan o degil. Aci olan o kadinin parayi bulabilmek icin cirpinisi. Hayatimiz pamuk ipligine falan bagli degil. Gicir yesil dolar'a, havali Euro'ya, kendini gostermeye calisan Yeni Turk Lirasina bagli. Doktor gunde bilmem kac kere ariyor para hazir mi diye. Insanlarimiz hastanelerde surunuyor. Kiyas yapma diyeceksiniz ama yapacagim. Burada hastaneye gittiginizde paran var mi diye sormuyorlar. Sigortan var mi diye soruyorlar. Yoksa da niye yok kardesim, git baska kapiya demiyorlar. Sizi tedavi edip faturayi evinize yolluyorlar. 3-4 kere faturagelipte siz hala odemediyseniz o zaman araya baska bir kurum giriyor. Krediniz bozuluyor falan. Eger bir mektup yazip durumunuzu anlatirsaniz bir kereye mahsuz borcunuzu sifirliyorlar. Cunku bu tur vakalara yonelik yardim kuruluslari var, o olmadi saglik bakanliginin butcesinden ayrilan para ile halloluyor. Bunlar uzun hikaye. Ama insanin girtlagina basmiyorlar veya paran yok diye seni tedavi etmeden yollamiyorlar. Malesef dizilerde de gordugumuz uzere kapi kapi geziyorsunuz para bulabilmek icin. Once saglik degil once para! AB'ye girme sartlarinda asil bu degistirilsin, kokorec yemek degil. Hep duzensizlikten oluyor. Her isimiz kacak kocek. Duzgun bir maas veren, sosyal haklari dogru durust veren sirketlerimiz olsa, vergilerini dogru durust odeyen vatandaslarimiz, kacak elektirik kullanmaya veya kullandirilmaya mecbur olan insanlarimiz olmasa, duzgun calisan devlet dairlerimiz, kurumlarimiz, derneklerimiz olsa boyle dertlere pek dusmeyiz ama o kadar cok delik varki hangi birini kapatacaksin. Aksine o deliklere bir suru parmak daha sokup genisletiyoruz hep beraber. Derin konular bunlar girdin mi icine cikmasi zor oluyor o yuzden gecelim.

Diziden devam edecek olursak su babanin ofkesine, kinine anlam veremiyorum. Tamam yufka yureklide gosteriyorlar tamamen katilastirmamislar ama nedir bu beni dinlemedi, gitti o kadinla evlendi, rezil etti, gurur mu kaldi hikayesi. Diziyi suclamiyorum yanlis anlasilmasin. Bilare hakli goruyorum. Olani gosteriyolar hos. Kimbilir bunun gibi ne aileler yikiliyor sacma sapan nedenlerden. Biraz daha akillansak da dogru durust yasasak. Dert edecek tek seyimiz acaba hangi hobiyle ugrassak olsa gelismis ulkelerdekiler gibi.

Bu diziyi zaten musluklari acmaya hazir olan ben salya sumuk aglayarak seyrettim. Birde aglayan birini gorunce dayanamam, ama bu dizide her biri agliyor zaten. Onlar agliyor ben agliyorum :)

Hani demistim ya sadece 3 saat pijamasizdim. Butun gun kardesime bari sinemaya gidelim dedim ama ne evet dedi ne hayir. Bende demek cok istememisim, yoksa kimseyi beklemez giderdim. Evde yayilmayi ozlemisim. Sonunda saat 8'de downtown yapalim dedik. Sukran gunu, noel gunu filan burada hersey kapali oluyor genelde. Marketlerden tutunda cafelere restoranlara kadar. Yani bizdekinin tam tersi. Alismisiz bizdeki tatil havasinin civiltisina burda off napsak ki simdi oluyoruz. Neyse, downtown nasil olsa bombostur diyerekten herzaman gittigimiz hippi kismina gittik. Surekli kahve ictigimiz sokaga. Orada bilardo oynanabilen bir bar vardi. Hafiften acikmistikda. Oraya girip yiyecek birseyler ismarladiktan sonra biralarimizida alip gectik bilardo masasinin basina. Ben pek keyifliydim. Akli midesinde oldugundan mi, yoksa uzun zamandir oda oynamadigindanmidir nedir ben yenip duruyordum. 3-0 yenerken pek bir heycanlanip simardim. Yemek gelip kardesim doymaya basladiginda sonuc degismeye basladi. 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 4-4 derken 5-4 ile ben galip geldim. Bowlingin yenilgisini kapatmis oldum boylece. Golgelerin gucu adina, guc bende artik hehehehehe.

Ay yine is basliyor yarin. Calissan bir turlu calismasan bir turlu. Yarin yine horoz otmeden alisveris merkezleri buyuk indirimlere kapisini actigindan bizde erken acacagiz. Off ya tatiller niye hep kisa :(

Asagidaki slide'da bizim buralardan bir sokagin goruntusu var. Bu sokaktan ev satin alanlar her sene noelde evlerini susleyeceklerine dair imza atiyorlar. Aralik 15 itibariyle bu sokaktan ister arabayla ister yuruyerek gecip evleri seyredebiliyorsunuz. Arabayla gecerken genelde herkes farlari kapatiyor. Isiklar daha bir guzel oluyor boylece. Bazisi cok ozenerek yapmis. Bir tanesi caminin arkasini vitrin gibi yapip heryerine oyuncaklar koymus, bir tanesin de para cokmus sanirim 3 tane kocaman noel baba heykeli, geyik, cam agaclari filan koymus. Cok net gorunmeselerde az cok belli oluyorlar. Iyi seyirler.

Herkese iyi haftalar dilerim.

15 Yorum:

Serra said...

bu noeL icin yapiLan i$ikLandirmaLara, susLere fLn ben de bitiorum. Daha 2-3 gun once kac kez sokak sokak arabayLa gecip video cektik geceLein. O kadar guseLdi ki.. videoLarda sorun oLmazSa YouTube`a atip Sitede yayinLamai du$unuorum. Gerci sen koymu$sun, beLki benimkine gerek oLmaz. ;)
Diziye geLince, dizi nihayetinde.. ama sen de benim gibi zirLiarak izLiomu$sun, $a$irmadim. Moralsiz oLunca fLn acicaksin boLe agLak diziLeri, agLicaksin karde$im. Tam damar oLuo oLe. ;p emuLe`u kuLLanio abLam diziyi indirip izLioruz, super oLay. rekLam vS. yok.
SosyaL sorunLardan bahSetmi$sin, $imdi ben de senin gibi o konuLara girSem bu yorum bi hayLi uzicak. En iiSi girmiyim, ama bence Turkiye'de sistem ekSikLigi var. Bi$i oLdugunda onceLik nedir, hangi kurum iLgiLenir, hakLarimiz nedir doru duSgun biLmioruz. Bunun sonucunda da ortaya oLumsuz $eyLer cikio. Umarim bi $ekiLde yava$ yava$ duzeLir durumLar.. Ben $unu du$unuorum taam senin anLattigin o faturanin eve geLmesi, sigortaLi oLman vS bunLar super ama ben $ahsen Turkiye`deki doktorLari daha yeterLi goruorum. Burda MD`Lere biLe zor yoLLuoLar bizi. oLe bi sistem yapmi$Lar ki.. Arkada$im doktora gitti bariz beLLi kuLagi iLtihapLi, adam cok aLakasiz yuz kemikLeriyLe aLakaLi bi$i soLedi, sert $eker ye gecer dedi du$unebiLio musun.. dumur oLmu$tuk. Sonna 1 hafta gecti, arkada$im daha beter oLdu. Ba$ka doktor bu sefer ancak doru te$his yapabiLdi. Bu duydugum bi suru oLaydan sadece biri. En azindan ben Turkie'de doktora gidince guvenebiLiorum. Halbuki burda oLe diiL maLesef. Bi de ztn acaip pahaLi.. ama odeme koLayLikLari, kredi secenekLeri, bankruptcy vS. burda inSanLara en az zararLa gercekLe$tiriLio, o ayri.. sana katiLiorum.
Iyi ki uzun yazmicam dedim he :))))
SevgiLerrr..
Muccx.

~Serra

Anonymous said...

Nillycim bende noel öncesi hazırlıklara ve süslemelere bitiyorum. Bazı milletlerin geleneklerine göreneklerine bu denli bağlı olması ne hoş. Ama bizde öyle mi, bir kurban bayramı oluyor millet sokak ortasında canice kurbanlarını katlediyor. Halbuki her işin bir s-usulü var. Burası Türkiye, çok şey beklememek lazım. İnsana saygı yok ki hayvanlara saygı olsun.
İnş. seneye bende yurt dışında olmak istiyorum yılbaşında.
Ne tuhaf bende hüngür hüngür modundaydım diziyi izlerken. İçim parçalandı :) Kadınlar ne hassas, senaryo bile bizi nasıl etkiliyor.
Güzelim görüşemezsek sana şimdiden güzel bir yıl ve bayram diliyorum. tatilinin keyfini çıkar. Kendine çok iyi bak. Öptüm

nilly said...

Serracim, uzun yazmissin iyide etmissin. Sende yayinla goruntulerini, bakalim oralarda nasil suslemisler. Dizide aynen sapir supur agliyorum yani. Ablanin kullandigi su siteyi bir detayli yazsana, kolay ve duzgunse oradan seyredelim bizde. Kardesimi bile alistirdim yani :) 6.yi bir turlu yayinlamadilar sinir oldum. Hastane olaylarinda haklisin. Burada kolayliklar sagliyorlar asma doktor konusunda da senin dedigini cogu kisiden duyuyorum. Buradakiler teshis koymaya korkuyorlarmis. Cunku yanlis teshis olsa, etkileri olsa filan hop tazminat davasi. Birde burada doktor doktoru ispiyonlaryinca bile komisyon aliyorlar. Gerci burada ispiyonlama olayi herseyde var. Bak uzun yoruma uzun cevap oldu heheheehe.

Nuraycim, insallah kismet olurda cikarsin yurtdisina. Gerci ben buraya geldim geleli daha oyle hoppala laylaylay seklinde bir yilbasi geciremedim. Ilk yilbasim Nemo seyrederek gecmisti mesela :)Sanada iyi seneler. Umarim hersey gonlunce gec.

Anonymous said...

noel sonrası iyi dinlenmişsindir bari canım. binbirgeceye Tr de bir ben seyretmiyorum galiba herkes seyrediyor walla.ama ben bişey alışkanlık olmadımı olmuyor hiç salı günü dizi yokmuş gibi geliyor unutuyorum bende bide dediğin gibi yavaş ilerliyor bide gaddar dede çaresiz anne,patron çalışan işişkisi falan bana göre değil galiba..ama yinede şuanki dezilerb içinde en iyisi..youtube benimde eğlence aracım olmuş durumda arada komik şeyler izleyip gülüyoruz işte:)

ceyda'nın tükkanı said...

Sokak çok güzel görünüyor bayıldım doğrusu:) Ayrıca verdiğin saç modelleri de süper, sen yaparken çok kolay görünüyor ama bakalım deneyeceğim:))

nilly said...

Ehocum, dinlendim ve ise hic geri donmek istemedim. uhuuuuuuu... Diziler iyi oluyor ya vakit gecirttirityor. Uzun zamandir Turk dizisi seyretmemistim iyi geldi :)

Ceydanin Tukkani, hosgeldin. Bu modeller aslinda kolay. Hepimiz bir kalemle kac kere toplamisizdir sacimizi. Bende burda calismadan once dogru duzgun yapamazdim. Burda nasil duzgun yapilacagini ogrendim. Hala bazi musterilerin saci pek guzel olmasada idare ediyoruz :)

Anonymous said...

Bir christmas daha geldiii geçtiiii işte:) Ömür geçiyor azizim:)

Herhalde seninle aynı sıralarda izlemeye başladık binbir geceyi youtube'den.Ben de diyorum bu ara bu niye takılıp duruyor:P Yavaşlatmasana kız:P Bir şey diyemeyeceğim dizi üzerine,yorumsuz izliyorum:))

Night at the Museum ile Perfume'e gittim ben de tatilde. Ikisini de tavsiye ediyorum.

Çalışma konusunda da Allah yardımcın olsun. Faturaları göndermeyi kesseler çalışmamak güzel olacak da, her gün posta kutusunu açıp faturaları görünce sinir oluyor insan:)

Ve son olarak; beni Türk doktorlarına emanet edin diyorum başka da bir şey demiyorum:)

Anonymous said...

Nilly'cim oncelikle pembe makyajin cok ho$ olmus, ben kacirmisim kusura bakma o yazini.. sac videolari ise bana cok guzel fikir verdiler cunku artik hep klasik sekillerden bikmistim...

Bugun uzun zaman sonra ilk defa bende disari ciktim ama noel ertesi indirim olayi vardi bu seferde, cok kalabalikti, oylece geri donduk..

Anonymous said...

Bayramda ve yeni yılda herşeyin gönlünce olmasını dilerim. Sevgiler..

Anonymous said...

Tüm ailenin bayrami hayirli olsun ve yeni yilliniz kutlu olsun. 2007 sene hepimiz icin hayirli olur insallah. (Amin)

zeyno said...

Nillycim,2007 de tüm düşlerinin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu bir bayram ve çokk mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl diliyorum sana...Ben artık sayfamdayım yine....

Anonymous said...

Iyi bayramlar, iyi seneler Nillycim.

Serra said...

niLLycim nerdeSiiin. :)
yeni yaziLarini bekLioruus ;)

~Serra

Anonymous said...

canimcim nerdesin sana mail attim bi de burdan yazayim dedim sen bir blogkolik bana da sonunda bi blog actircan galiba:) seni,kizlari ve Portlant'i o kadar cok ozledim ki anlatamam::)seni cok seviyorum

Bursaliiin!!

Anonymous said...

kizim yeni biseler yaz artik!!
-E