Thursday, November 23, 2006

Extreme Makeover

Bugun karisik takiliyorum. Bayramdaki resimlerden koymamistim. Hazir Photoshop yuklemisken uzerlerinde oynayip kolajimi ben kendim yapayim dedim.

Bayramdan onceki iftar yemeklerinden birinde (ki zaten ben sadece birine katilabilmistim) corba servisini biz yaptigimiz icin bizim adimiz corbacilar olarak kalmisti. Bayram hazirliginda ise dernegi yuruten kisi biz corbacilara yapistirma harflerle BAYRAMINIZ MUBEREK OLSUN yazma gorevi vermisti.

Pekde titiz biri oldugundan 4 kisi gectik harflerin basina. Bir tanesini erken eledik aramizdan cunku sondan baslayarak, hatta yamuk yapistirarak, sonrada cikartmaya calisirken alttaki zemini soyarak ortaligi karistirdigi icin bizim bile mudahele etmemize gerek kalmdan kendi kendisini eledi.

Diger 3 kisi ise buyuk bir ozenle tek tek harfleri yapistirdik. Ana gorev bana verildi. Ben iyi yapistirirmisim. Kac kere gordunuz leyn yapistirdigimi? Gerci iyiki ana gorevi bana vermisler, birisi BAYRIMINIZ yazmaya kalkisti. Birde inat etti ben oyle demedim diye. Digeri harflerin bacaklarini tutma isinde basariliydi. M harfi en zor olaniydi cunku her tarafa yapismak icin cirpinip duran ahtapot gibi bir suru kolu bacagi var. Resimde uc kisi M'yi yapistirmaya calisiyoruz.

Basarili bir islemden sonra Bayram gunu gururla yazimiza baktik. Bayram ramazindan sonra kahvaltimizi ettigimizi, pamuk helva yedigimizi zaten anlatmistim. Cocuk odasindaki tabloda 'Buyumusde Kuculmus' panosunda yerimiz almak icin verdigimiz pozda asagida.

Ben de cocuk bakiciligi yaptigim icin az cok kizlarin halinden anliyorum. Her aile, her insan baska. Simdi o konuya girmeyecegim uzun surer.

Genellikle arkadas bulmak zor olur. Buldunuzmuda birakmazsiniz. Hele de ne dediginizi anlayan, uzun suredir burada kalmis, yasantisini oturtmus Turk bir arkadas bulduysaniz yakasina yapisirsiniz. Ben minnosumu buldugumda her firsatta ondaydim. Kendi kaldiginiz evde bos gununuzu gecirmek hic istemezsiniz. Hele ailede evdeyse cocuk sizi rahat birakmaz, aileninde isine gelir pek karismaz filan. O yuzden disari kacmak icin can atarsiniz. Ama her zaman gidecek yer bulamazsiniz.

Ben ise minnosumu bulduktan sonra onun kapisini asindirmaya baslamistim. Her bos vaktimde gittigim icin kendimi kotude hissederdim. Ya benden sikildiysa, ya benimle ilgilenmek, beni gormek istemiyorsa? Bunu birkac kere sordugumda hayir, yok oyle bir durum, her zaman gelebilirsin, ben musait olmayinca soylerim zaten cevaplarini alinca icim rahatlamisti. Ikinci evim orasiydi artik.

O yuzden bu kizlarimin durumunu anliyorum. Tum haftasonun bostur ve eve donmek istemezsin ama araba ve kalacak yer bulma derdin olabilir. Arkadaslarina her hafta sormak icin kivranirsin. Hava kotu olur, disarda yapacak birsey olmaz, evde de durmak olmaz, kendini evindeymis gibi hissedecek bir yer ararsin, iki laf edecek birini, keh keh gulecek birini, ziril ziril aglayarak Home Sick durumlarindayken seni anlayacak birini vesaire vesarie...

Mesela yarin Amerika'daki en onemli tatillerden birisi, Sukran Gunu. Bu gunlerde aileler, arkadaslar bir araya gelip sabahtan aksama kadar yiyip ictiklerinden sokalarda in cin top oynar. Gerci Sukran Gunu ve Noel olmazsa bunlarin birbirlerini gorecekleri pek yok. Mumkun oldugu kadar az bir araya geliyorlar! Neyse, her yer kapali oldugundan kizlar yarin bize gelecekler ve bizde yiyip icip yan gelip yatacagiz.

Bunlarda daha onceki bize gelmelerinden...


EXTREME MAKEOVER

Bir dizi estetik operasyonlar sonucu yeni yuzume kavustum. Kucuk gozlerimi buyutup biraz gerdirdim. Dolayisiyla kaslarimda yay gibi oldu. Dudaklarimida botoxla sisirttim. Burnuma sekil verip kucultturdum, cenemi daralttirip, gidisimi aldirdim. O kadar ugrastiktan sonrada sacimida pembe kizil arasi boyatip yeni yuzume kavustum. Ay cok guzel oldum. Artik elimi sallasam ellisi =P

Isteyen resmini yollasin, size de bir makeover yapayim :) nileday@yahoo.com

Ben yogun doneme Cuma itibari ile girecegim. Birseyler yapmaya firsatim olursa zaten burada gorursunuz. Herkese iyi haftasonlari dilerim.

4 Yorum:

Koyubeyaz said...

valla hic bir seye degil ama burnuna hasta oldum :P

Serra said...

Cok guseL $eyLer yapmi$siniz.. "CorbaciLar" Lafina koptugumu beLirtmek iSterim. ;p
FotoLar da cok orji! Ellerine sagLik. ;)

~Serra

nilly said...

Koyubeyaz, hemen sadada yapayim kucuk bir burun :)

Serra, tekstil okurkende "Dondikiciler" diyorlardi. Ne yapsam ustume yapisiyor izi :)

Anonymous said...

guzelim ben oyle incecik bir burun istiyorum, gozlerime dokunma lutfen zaten yeterince patlak ve de portlekler:))

kolajlarin cok guzel olmus, ne guzel vakit gecirmissiniz...