Saturday, November 18, 2006

Batan Geminin Mallari Bunlar

Ibekingcigim sormus bende internette bulabilir miyim diye bir arastiriyim dedim.

Buralarda her markanin ucuzunu bulabiliyorsunuz. Heryerde yeni sezon ve eski sezon satan magazalar bulunuyor.

Elbette Mall'lardaki magazalarindan alirsaniz biraz daha pahaliya geliyor. Malum, dukkan kirasi! Ama bu magazalarda indirime girdigi zaman gercekten iyi indirim oluyor. Burada denilen tabiri ile 'Early Bird' yani erkenciyseniz, indirime girmis mallarin iyilerini kapma sansiniz var. Benim gibi son dakikaciysaniz isiniz biraz zor. Her ay Sukran gununun ertesi gunu, horozun bile afyonu patlamadan indirimler basliyor. Sabahin 5'inde acilan yerler var, dolayisiyla o saatte giden alisveris manyaklarida var.

Bebek ve cocuk giyimi cogu zaman buyuklerinkinden pahali olur. Tekstil okudugum icin soyluyorum. Cunku ufacik seyler olmasina ragmen, miniklerin sihati icin kullanilan malzemeye, renklere, kalitesine daha cok dikkat edilir. Daha cok aksesuar kullanilir, daha cok el isi, goz nuru ve emek ister. Hal boyle oluncada fiyatlari daha yuksek olur.

Benim 'Balli Kavunumuza' aldigim seylerin cogu Target denen buyuk marketten. Daha cok giyecek, ev urunleri, elektronik esya satilan tarzda bir market. Denver'da yasarken ben o markette 4-5 saat gezdigimi bilirim yani. Daha once bahsetmistim sanirim. Annem bizi ziyaretteyken onunlada birkac kez gidip 'aman ne sirin seyler bunlar, ablamiz bir doguramadi, dogursada alsak bunlardan' diye ic gecire gecire ve cocuk sever gibi kiyafetleri, aksesuarlari uzaktan sevip duruyorduk. Annem Tr'ye dondugunde Anneler gunu hediyesi olarak ablamin hamile oldugu haberini alinca ben bebek kiyafetlerine daha cok bakar oldum. Evet, mall'lardaki magazalar benim butcemi asiyordu. O yuzden bende keseme uygun Target'ima ugramaya karar verdim.

Aldigim urunlerin bir cogu Carters'in urunleriydi. Google'da Carters diye arama yaptiginizda da
JC Penny' deki Carters'lar, Target'taki Carters'lar diye sayfalara ulasiyorsunuz. Target degil ama JC Penny uluslararasi satis gerceklestiriyor. Yani katalog isteyebilceginiz gibi internettende siparisinizi verebilirsiniz. International Customers sayfasindan Europe secenegini tikladiginizda size kac pound icin kac para shipping odeyeceginiz belirtiliyor. Normal ve ortalama hizdaki posta ve UPS ile gonderilerin fiyatlarini belirtmisler. JC Penny cok buyuk bir magzalar zinciri. Kalite olarak ortalama bir standarti var. Diger urunlerede bakabilir begendiklerinizi siparis edebilirsiniz.

Winnie The Pooh icin DisneyShopping'e veya Target''ta Winnie The Pooh adresine bakabilirsiniz.



Siparis verirken tabi olculeride bilmek gerekir. Olcunuzu tespit icinde arastirmami yaptim sizler icin. Iste buraya bakin. Diger tum degerler icin ise mezun.com adresinden Bilgi Bankasina tiklayip oradan cevirme tablosuna gidebilirsiniz. Buraya link olarak veremiyorum cunku java olarak aciliyor. O ne demek diye sormayin, bende bilmiyorum :)

Eee, 'hep cocuklarami alacagiz, hani bize hani bize' derseniz sizlere de var. Benim bildiklerim
TJ Maxx, Marshalls ve Ross Dress for Less magazalarinda kucuk, buyuk, giyim, ic camasir, oyuncak, canta, ayakkabi, terlik, sapka, mont, incik boncuk, parfum, nevresim takimi, banyo, mutfak esyasi, havlu, hediyelik esya, tablo yani kisaca her telden urunu bulabilirsiniz. Guess'den, Tommy Lee, Adidas, Nike, DNKY, Armani, Calvin'e kadar bir suru marka bulabiliyorsunuz. Her birinin sayfasinda yazdigina gore, dunya capina gezip dolanan elemanlari iyi anlasmalar yapip satin aliyorlar ve bu magazalarda normal magazalardan daha ucuza satiliyor. Fiyatlar %60 kadar degisiklik gosterebiliyor. Malesef online satislari oldugunu gormedim. Siz girip didik didik edin yinede. Olmadi, buralara gelirseniz, veya gelen birileri olursa onlara tembih edersiniz. Gerci burada yasayip da bu magazlari duymayan yoktur :)

Bu magazalarin disinda outlet store'lar var. Bilirsiniz, fabrika satis magazalari, sezon sonu magazalari olarak Tr'de bir suru outlet yerler var. Oralar kendi markalarini sattiklari icin indirimleride ona gore oluyor. Yinede normal magazalarina gore daha ucuz.

Simdilik bu kadar. Aklima daha gelen olursa eklerim.

11 Yorum:

Anonymous said...

vallah ben giyim kiyafet alacagim zaman, bizim burada bir satis fabrikasi var, ESPRIT markasindan, burda cok tutluyor ve kalitesi de cok güzel, mesela bir bayan hirkasi almakmi istiyosun bu markadan, 60 - 70 eurodan asaga bulamassin ama bunun burda almanyada sadece 3 tane var bu hadi outlet center diyeyim, ve biz cok sansliyiz, cünkü cok yakinimizda, orada 1,3,5 euroya pantolon veya 5 € ceket (parka) almisligim var. cok kalabalik yer ama ve oradada didik didik ariyacaksin.

Her zaman gidemiyoruz tabi, o yüzden ben genelikle ya zara´dan, veya mango yada H&M diye bir magza var, orada ailsveris yapiyorum, uyugunlarda baya.

Serra said...

Ben de Filene`s Basement`i, Marshalls`i, TjMaxx`i, DSW`u ve outLetLeri tercih ediorum. $6`a ayakkabi aLdigimi biLirim. Bicok guseL markayi da coook ucuza aLdim, aLmaktayim.. Amerika`nin en guseL ozeLLigi bu bence. Bole oLmasaydi Allah`in Columbus`unda kafai yerdim heraLde. ;p

~Serra

nilly said...

Sevilaycim, uygun fiyatta birseyler bulmak gibisi yok di mi :)

Serracim, ben Filene's Basement hic gormedim buralarda. Bir arastiriyim bakiyim. $6'a ayakkabiyida iyi bulmussun yav.

ibeking said...

ya sırf alışverişe gelmek istiyorum ben..ulen nilly var mı evinde bize de kalacak yer haaa??

Anonymous said...

Nordstrom magazalarinin da Nordstrom Rack diye dukkanlari var. Ayni urunleri cok daha dusuk fiyata bulabiliyorsunuz. Onu da tavsiye ederim.

Anonymous said...

Bir de amazon.com'un bargain kismindakilere de bakmakta fayda var. Abuk subuk fiyatlara guzel seyler cikabiliyor.

nilly said...

Ibekingim ya, sen buraya gelmek isticende ben sana yer yaratimicam. Deli misin kizim, hemen topla bavullarini :)

MZ, hosgeldin. Nortstorm Rack buradada var da daha gitmek nasip olmadi. Iki kere kapidan soyle bir ugradim o kadar. Ama dedigin gibi ucuza bulabiliyorsun oradan. Amazon'u hic denemedim.

Serra said...

Nordstom Rack mi?? Ilk defa duyuorum. Benim niye haberim yok????
Olamaz boLe bi$i.. Kendime yaki$tiramadim ;p Hemen netten bakiim bizim burda da var mi.. Hadi iyi gunLer :)

~Serra

Serra said...

bizim buraLarda yokmuuu$.. ;(
Zaten oLsa biLirdim sanirim.. uzuLdum $imdi yaf..

~Serra

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

BIZ KADINLAR ALISVERISI NE KADAR SEVIYORUZ DEGIL MI ? :)

nilly said...

Serra, bende gec ogrenenlerdenim. Hala gidip dolasicam!!

Aquacim, kadin milleti olmazsa olmaz yani. Ben anlamiyorum bizim kadin milletini. Kadinin biri bugun $600 harcadi sac ve tokalara. Neymis, bu sene sukran gunu yemegini o yapmak zorunda degilmis. O yuzden gidecegi yere kizlariyla birlikte suslenip puslenip gidecekmis. O parayi bir aileye verse bir Sukran gunu degil 2 ay Sukran gunu yapar. Olene kadarda dua eder o kadina... Of ya ben bu dunyayi anlamiyorum!