Friday, October 13, 2006

Arkadasim Ilham ve Akrilik

Bazen gunlerim cok monotonlasir, anlamsizlasir veya canim cok bir sIkilir. Arkadasim ilham geldiyse cizerim, boyarim, karistirir kesfederim. Iste oyle anlarimda yaptiklarimdan ornekler var bu iki postumda. 

Turkiye'de de yapardim ben bunlari. Hatta canim babacim bana sovalye bile hediye etmisti ben boyle boyamayi seviyorum diye. O zamanlar kendimi pek bir ressam, pek bir Asmalik Konak'in Bahar'i gibi hissederdim. Tual disinda ahsaplar, canaklar boyardim. Hatta abartip bahceden dallar toplayip onlari bile boyayip isyerindeki odami suslemisligim vardir yani. Iste size Amerika'daki sikilgan gunlerimde yaptiklarim. Fotograflarini cekince biraz parladilar. Bunlari yaparken oyalanmis oluyorum, sIkintilarimdan kurtuluyorum. Nacizhane eserlerimi goren bazi arkadaslar satip para kazansana diyorlar ama ben bunlardan ayrilamiyorum ki :)
Ya siz neler yapiyorsunuz?
Tual uzerine akrilik boya ile yaptiklarim:

SEVDIKLERIM
Bu resim benim sevdigim seyleri anlatiyor. Deniz Feneri, balik, muzik, dans etmek, yaz mevsimi, ask, dondurma, yazi yazmak, resim yapmak, deniz kabuklari, nazar boncugu (ki bu resimde olma nedeni benim o kismi bozmus olmam ve birseylerle kapatmaya calismamdir)... Ellerde benim ellerim zaten. Icimde disimda bu resimde :)
FISH EYE
Baliklarin sekli bana gozu animsattigi icin bu ikisini birlestirsem nasil olur demistim. Iste boyle oldu :)



BAHCE'DE GEZINTI
Pek bir geysa cizesim vardi 'Bir Geysa'nin Anilari' ciktiginda. Ne kitabini henuz okuyabilmistim ne de filmini seyredebilmistim. Ama illede yapasim vardi. Yaptim birseyler. Yuzu cok orantisiz gorunuyor. Aslinda profilden bir yuzdu fakat ust uste yaptigim hatalari duzelticem diye mahvetmistim. En son kasik kadar kalinca yeter artik deyip ugrasmaktan vazgecmistim.


MASKE
Maskeleri cok sevmeme ragmen bir turlu paraya kiyip alamazdim. Eski karsi komsumuzunkilere bakip bakip bir gun benimde olacak derdim. Baktim ki alamiyorum, en sonunda kendim boyadim. Agac oymayi bilsem onuda yapicam ama alet edevat lazim :)

NILLY'nin RA'si
Ra'nin kitap serileri cikmadan once Wilbur Smith adli yazarin Misir maceralarini okurdum. Sonra Ra serisi cikti. Pesinden Tutankamon ve Musa, sonra 7. Papirus gibi enerji ile ilgili romanlar filan derken bayagi bir takmistim Misir'a. Birgun gidebilirim umarim. Simdilik kendi boyadiklarimla yetiniyorum.


9 Yorum:

zeyno said...

Nilly, bence yaptıkların harika:) Bakalım Biyonik ne diyecek ben de merak ettim....
Mısır a gidebilmeyi çok istiyorum senin gibi, oğluş söz verdi, büyüyünce beni götürecekmiş:)))Seni de alırız yanımıza o zamana kadar gitmemiş olursan....

nilly said...

Tesekkkur ederim Zeyno. Bende Biyonun diyeceklerini merak ediyorum :)

Ne guzel olurdu oyle beraber gitsek :)Oglunun buyumesine ne kadar kaldi? :)

CaDı said...

Nilly sende zaten sanatçı bi yön olduğunu ilk geldiğimde anlamıştım! Bunlarda, aşağıdakilerde çok güzel olmuş!! Ellerine sağlık! Bide siz neler yapabiliyorsunuz demişin ya, eee şeyy mesela ıııı hiçbişey desem:)))

nilly said...

Cadicim vardir be mutlaka yaptigin birseyler. Ne biliyim mesela Ibeking guzel pastalar yapiyor, bir cok kisi yemek guzel yapiyor, bazilari cicek bakiyor. Ben mesela cicekleri cok begenmeme ragmen hic bakamam. Hep soldururum zavallilari :)

Anonymous said...

ben bunlari cok ama cok begendim Nilly'cim, ne guzel seyler onlar oyle.. en onemlisi emek verilmis olmasi... bende bazen cizimler yaparim, insani cok rahatlatiyor degil mi? masallah cok beceriklisin, takdir ettim seni bir kez daha:)

nilly said...

Tesekkur ederim Banu. Gercekten cok rahatlatiyor. Bunlardan zevkimi alinca puzzle'lara geciyorum, ondan vazgecince harem CD'sini takip gobek atiyorum. Oyle gunler geciyor iste :)

Seninkileri merak ettim. Sen de yayinlasana bir gun.

yalnızlar kraliçesi said...

kalemin çok güzel nilly, seni tebrik ederim, hepsini çok beğendim.

nilly said...

Tesekkur ederim yanlizlar kralicesi. Kis geldi ya, belki tekrar baslarim yenilerini yapmaya.

ibeking said...

sen neymişssin be nilly hatun...gayet hoş bence