Thursday, June 22, 2006

~Hosgeldim

Bir arkadasimin sayesinde bende artik klasik kagit kaleme ciziktirmelerime buradan devam edecegim.

Ben kucuklugumden beri gunluk tutmusumdur ama bazen uzuuuun aralar verip bazen abarti seklinde cok yazmisimdir. Gunluklerimi hala saklarim. Yaptiklarimiza ve dusunduklerime yazdiklarim sayesinde epey bir gulerim. Bazen ne yazdigimi, ne anlattigimi anlamam bile cunku bizimkilerden eger okuyan biri olursa anlamassin diye sifreli yazmisimdir. Ama desifre edecek hic bir ipcucu olmadigindan 'Da Nilly Code' olarak Tom Hanks'ini beklemektedir.

Bazen kucuk hikayeler yazarim. Sonra ya nereye kaldirdigimi unuturum ya da bir muddet sonra tekrar okudugumda bir zamanlar enginlere sigmaz tasarim hevesiyle yazdiklarimi sacma bulur ve yirtar atarim.
Burayi cozmek zaman aliyor. Hala cozdugumu soyleyemem ama bir baslangic yapmak lazim. Emeklemeden kimin yurudugu gorulmus? Bir dostuma sozum var. Hatta vasiyet gibi bir sey. Onun hayat hikayesini yazmami istemisti. Burasi da ona hazirlik olur.

Ikibucuk senedir Amerikadayim. Bir sene Denver, Colorado'da kar ve gunes havasindan sonra Oregon'a gelip bitmeyen yagmur havasi alayim dedim. Geldigimden beri cok sevdigim bir arkadasimin verdigi deftere yazar dururum. O defteri surekli yanimda tasimaya calisirim. Bazen cok yazasim geldiginde elimin altinda birseyler bulmak istiyorum bulamayinca pecetelere ve kopardigim el havlularina yazmaya calisiyordum ama onlara yazmak cok zevkli olmuyor ve yazarken yirtiliyorlar :) Bazen iste gelen giden olmayinca Word olmadigindan dolayi Notepad'i acip oraya yazdigim yazilari mailime postaliyorum. O yuzden hazirda birkac yazim var.

Ilk yazim kucuklukten, 1999 depremine kadar her yaz gittigimiz yazligimizla ilgili olacak. Burasi Yalova'nin kucuk bir ilcesi olan Cinarcik. Yazi uzun oldugundan buraya parca parca koymayi dusunuyorum.

Hadi bakalim, publish post'a basiyorum, basiyorum... basssstimmmm!


6 Yorum:

ibeking said...

şu uzun çınarcıkları daha okumadım ama okuyacağım yakında...hayırlı ugurlu ossun..blog dunyası yeni bi yazar daha kazandı....operim

nilly said...

Tesekkur Ibekingcim. Lonra seyehatin umarim guzel gecmistir. Sanirim bir yagmurluymus oralar.

Anonymous said...

MINNOSUM YAWWWWWWWWW...SEN SU CINARCIK HIKAYELERIN ILE BENI TAAAAAAAA 20 SENE ONCESINE GOTURDUN DESEM.... ARTIK BIZE CINARCIK FELAN DA KALMAI CUNKU ORAYA GITMEK ICIN CAN ATTIGIM BIR BABAANNEM VE DEDECIGIM YOK CUNKU :(
GOZLERIM DOLDU BE....

nilly said...

Ah Meltoshum minnosum, ben de yazarken cok agladim. Gozlerimde canlandi tum o anilar. Artik o gunlere donemeyecegim dank diye kafama carpti. Sadece birimiz Izmit'te geri kalanimiz Istanbul'da oldugu halde O arkadaslarimla bir turlu bir araya gelemedik diye ne tuhler cektim.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

İkinci senesine ulaşmış ender bloglardansınız. Tebrikler...

nilly said...

Tesekkur ederim. Duzenli araliklarla yazamasamda yinede buralardayim :)