Thursday, February 19, 2009

Yardım İstiyorum/ Please help me (kurdeşen/hives/urticaria/rash)

If you know anything about hives/urticaria/rash treatments, please
HELP ME!

  • caused by stress
  • first apparence is small, than it gets bigger and conncets each other which I call them United Hives States :)
  • already got shots for 5 days
  • using medicine given by a dermatologist
  • nothing have been changed
  • puffs every other day

Any other trick to get rid of them?

Daha önceden yazdığım yazımdaki gibi vücüdumda kabarmalar ve kaşıntılar oluyor şu son 2-3 haftadır. Yine doktora gittim fakat bu sefer bir çok test yaptırdım. Herhangi bir şeye karşı değilde stresle sıkıntıyla ortaya çıkan kurdeşen olduğumu söyledi. Zaten 3-4 ay sonra tekrarlarmış. Tamam, sıkılmıştım ve strese girmiştim onu zaten biliyoruz ama artık o stresim kalmadığına göre bitmesi gerekmez mi bu kurdeşen olayının?

Doktor hemen o gün beni acile yollayarak 2 tane iğne yaptırtmıştı ve birkaç saat içinde geçmişti. 2 tanede ilaç veröişti sabah akşam içeceğim. Fakat aradan 2 gün geçti geçmedi yine oldu. Bu sefer boyundan başlıyordu. Doktor 5 iğne daha yazdı. İğneleri olduğum gün rahatım. Ertesi gün yine aynı. Bir tanede pembe garip bir losyon sürüp duruyorum kaşıntılar azınca. Ama hala bir gün yoksa diğer gün kabarmış vaziyetteyim. Hatta geçen pazar yatarken sanki ağzıma kadar yemek doluyum gibi hisstmiştim. Sindiremedim herhalde diye düşünmüştüm. Sabah bir uyandım hala boğazımda o his var. Birde kaşınıyorum tabi. Bir kalkıp aynaya baktım ki yüzüm gözüm her yerim şişmiş.

Internetten baktım ve tedavi ile ilgili çokda birşey bulamadım. Şifalı bitkiler olarak maydonoz suyu öneriliyor ama onunda faydasını gördüm diyemem.

Eğer kurdeşen'e iyi gelen yöntemer biliyorsanız lütfen bana yazın çünkü kaşınmaktan, benekli gezmekten fenalık geldi artık. Stresden çıkmıştım ama şimdide bu kurdeşenin bitmemesi beni sıkıyor.

Belki sayfaya tıklayan bir yabancı olurda çaresini bilir diye ingilizcede yazdım. Çevreye verdiğim kaşıntılı uyuz durumdan dolayı özür dilerim efem :)

8 Yorum:

serrose said...

Ben de kullandigim bir antibiyotik yuzunden 5 gun cekmistim.Doktorlarin ilgisizligi
hemsirelerin salak hareketleri yuzunden birini oldurucektim.
Stress kaynakli degilse kullandigin ilactan olabilir.Zira bana discim antibiyotik vermisti ben 5 gun icip biraktim (Allahtan)
Biraktigimin ertesi gunu basladim kabarmaya.O ilacin milyonda bir bole bi yan etkisi olurmus o da beni buldu.Gecmis olsun cok cok cok cok.Kortizonlu igneyse vuruldugun bol bol enginar ye ve su ic ve tuz yeme

etki alanı said...

Canım benim,
Bu sorununa çok üzüldüm gerçekten.Benim kızımın 15 yaş dönemlerinde sadece bacaklarında ve ellerinde inanılmaz allerjileri vardı.Çok korkmuştum o dönemlerde.Hemen sıkı bir perhize almıştım.Ama bir doktor tanıdığımızın tavsiyesi ile,umarım doğru yazarım,cleretin diye bir hap vermişti.Adeta bir mucize gibi durdurdu.Hala ara ara kaşıntısı olur,hemen onu alır.Domatesi yazın yediğinde oluyordu.Yani allerjisi Güneş ve domates...
Ben her zaman bitkilerin bunlara en iyi çözüm olduğuna inanıyorum.Bu konuda İbrahim Saraçoğlunun bir konuşmasını dinlemiştim.Ama ne olduğu konusunda bilgi verecek kadar dinlememişim...Onun sitesinde bir çok tedavi yöntemi verilmiş...İstersen bu konuda bir araştır.Hatta geçen gün bir konuşmasında,karaciğer yağlanmasına karşı bir tarifi vardı.15 adet maydanozu dallarıyla birlikte bilendırdan geçirip,içine iki yemek kaşığı kadar limon suyu koyup karıştırılacak,yarım bardak suyu ilave ettikten sonra yenilecek.Detoks gibi etki yaptı bende.üç gündür devam ediyorum.Sanırım karaciğer yorulunca vücut nereden atacağını bilmiyor.
Bir de en son yazımı okursan belki sana da iyi gelecek bir tarif olabilir.Çünkü vücudu yenileyen bir tarif.
Bu konuda araştırmaya giriyorum.Umarım bir çözüm bulabiliriz...
Sağlıklı günler...
TüTü

Haydins said...

Gecmis olsun..Kurdeseni duydum ama hic tanik olmadim nasil gecebilecegi konusunda yardimci olamayacagim ama stresin bunyeye nasil zararlar verdigini cok iyi biliyorum..Stresim gecti bunlarda gecsin olmuyor ne yazik ki..

nilly said...

Serrose, malesef doktor kortizonlu iğne verdiğini söylemedi. Aslında söyleöeleri gerekir. Bende yemediğim kadar tuzlu yedim o hafta.

Tütü, limonlu yazını diyorsun herhalde. Onu okuduktan sonra burada sormak aklıma geldi zaten benimde. Saraçoğlun'un sitesinde arama yapmıştım ama bulamadım. Maydonozu duymustum bende onu yaptım birkaç gün. Bugün biraz daha iyi gibi. Bacaklarıma kadar indi. Sanırım artık bitmek üzere.


Serpilcim teşekkürler. Aslına öyle sıkıntım, stresim olduğu düşünmüyordum ama meğerse varmış. Umarım sana hiç olmaz. Öyle çok çok kötü birşy değil ama kızarmak ve kaşınmak sinir ediyor işte :)

zilsizzarife'nin yeri said...

Canımcım yeni yazılar yazsana:)

laleninbahcesi said...

kızımda da oldu, kullandığı bir antibiyotik tetiklemiş ya da stres olabilir denmişti. Ataraks y da Atarax adlı bir yatıştırcı ilçla bir alerji ilacı kullndı ama hastalık normal seyrini tamamlamadan geçmiyor malesef ve tekrarlamadı çok şükür. Geçmiş olsun

zilsizzarife'nin yeri said...

Nillyo pembe renkli losyonu kğçükken doktor banada vermişti.Ben bu sene yine kabardım ama öyle böyle değil.Kaşınmaktan çıldırma konumuna gelmiştim.Bi doktora gittim verdiği ilacın adını hatırlıyamıyorum ama o iyi geldi.Gerçi içer içmez de kaşıntılar bitmemişti.
Seninkiler geçer inşallah en acilinden.

nilly said...

Sevgili Lale'nin bahçesi, banada doktorun ilk verdiği ilaç atarax oldu. Hala kullanıyorum.

ZilsizZarife, dediğin gibi ilacı içer içmez bitmiyor. Artık azalma sürecinde. Bitti bitiyor gibi.