Tuesday, June 03, 2008

CEBIMDEN DOKULENLER


Cumartesi aksami markete girmek uzere park ettim ve arabadan iner inmez bu goruntuyle karsilastim. Oyle komik ve sevimli bir goruntuydu ki :) Beyefendi mi hanimefendi mi ne desem bilemiyorum ama oyle bir sofor mahaline kurulmus ki sanki kontagi cevirip arabayi kullanmaya baslayacak !
.
Bir suredir cep telefonuyla cekmis oldugum resimlerle ilgili postlari yazmayi erteleyip duruyorum. Aklima gelmisken yapayim dedim.

Yukaridaki fotografi sanirim Subat ayinda cekmistim. Buradaki medyada bizimle ilgili haber buldugumda degisik bir heyecan kapliyor icimi. Vay be bizi yazmislar diyorum ama okurken hep bir tedirgin oluyorum iyi mi bahsettiler kotu mu diye.
.
Bizimle ilgili en taze haber iki gun once bir haber kanalinin web sitesindeydi. Benzin artislariyla ilgiliydi. Bizdeki benzin fiyatlarina cok yuksek mi diyorsunuz, birde $11'la Turkiye'yi deneyin diyordu. Ben burada bu aksam gelirken $4.18 gordum. Turkiye'de galonu $11 diyordu!!!

Malesef telefondaki resim ayarlarini bilmedigim icin ve cok yakin cektigim icin bulanik cikmis.


Bu iki fotografida bir dergiden cektim. Hippi'lerimizin ve gay'lerimizin bol oldugu bir bolgedeki cafede karistirdigim dergdeydi. Burada gay cok var ve cok rahatlar. San Fransico'ya yakiniz diye mi acaba? :) El ele, dudak dudaga gezen o kadar cok ki bir sure sonra gozunuz alisiyor ve yadirgamiyorsunuz. Artik dizilerde, odul torenlerinde, realty showlarda opusenleri surekli gorebiliyorsunuz. Ben Turkiye'deyken alisikindim cunku gay arkadaslarim vardi ve gay barlarina/cafelerine gidiyordum. Hatta bazen onlar yokken bile gittigimiz oluyordu.

Calistigim dil okulunda Amerikali gay bir ogretmenimiz vardi. Ben biliyordum cunku bir once ki sene okuldan ayrilan baska bir Amerika'li gay ogretmenimiz beni referans vererek onu yollamisti. Tabi bir de ev arkadasi olan diger ogretmen biliyordu. Bizim disimizda hic kimse bilmiyordu. Yakisikli biri oldugu icin ogrencilerden ona hayran olan coktu. Ucretsiz verdigimiz bazi grup calismalarinda ogrenciler bazen onun derse girip girmeyecegini soruyrlardi ve o yoksa derse girmiyorlardi. Ben bu durumda cok egleniyordum tabi :)

Turkiye'deki MTV veriyor mu bilmiyorum ama bir de A Shot at Love With Tila Tequila diye bir realty show var. 15 straight erkek ve 15 lezbiyen Tila adindaki biosexual bir bayanin kalbini calmaya calisiyorlar. Eger sayfa acilirsa bolumleri seyredebilirsiniz.

Herneyse, baslikda goruldugu uzere dunyadaki 50 en iyi gay barlariyla ilgili bir yaziydi. Istanbul'dan benimde bir kere gitmis oldugum 'Bar Bahce' bu listedeydi.

Bu da NewYork Times'in Travel kosesi. Bunu da Subat veya Mart'ta cekmistim. Kapali carsi ve Misir carsisi civarini anlatiyordu.

Ben kitapciya veya kutuphaneye gittigimde nedense bu travel ve tarih koslerine gidip Turkiye ile ilgili kitap var mi diye bakiyorum. Bazen bak surasi bile var, bizim ki niye yok diye hayiflaniyorum, bazen bizimle ilgili kac tane, digerleriyle ilgili kac tane var diye kiyaslama yapiyorum filan. Ezik miyim neyim :)

En son kutuphaneye gittigimde ne okumak istedigime bir turlu karar veremeyip cok vakit harcamistim. En son kapanisa 5 dakika kaldi anonsunu duydugumda gozume Turkish Rondo diye bir kitap takildi. Bende onu aldim tabi ki. Eski bir kitaba benziyor ama olsun bakalim nasil gostermis bizi yazar efendi. Dun birkac sayfa okuyarak basladim.


Asagidakide Turkiye'nin vermis oldugu tanitim reklami.


Bu da uc tekerlekli minicik bir araba. Sanirim reklam icin filan kullaniyorlardir cunku trafikde boyle arabalar gormuyorsunuz.

Yine telefon ayarlarimi bilmedigim icin boyle kucucuk cektigim bir resimdi. Artik ogrendim ama nedense bazen buyuk bazen kucuk cekiyor. Anlamadim gitti yani :)


Siz kapinizin onune sadece arabanizi mi park ediyorsunuz? Burada bazi kapi onlerinde baska seyler park ediyor. Ozellikle bahar geldiginde bu tur goruntulerle surekli karsilasmaya basliyorsunuz.

Haftasonu geldi mi boyle botunu, kanosunu, bisikletlerini veya ATV'lerini arkaya atip dogayla basbasa oluyorlar.


Bu seksi posterde RUEHL adli bir magazada gezinirken cekmistim. Jeanlerden cok bunlara bakmistim. Cok seksiiiii!!



Bu kismi eger okuyorsa Banu'ya {Salincakta Iki Kisi} adiyorum. Sizin orda var mi yok mu bilmiyorum. Jean'leri ve canta koleksiyonlarini seveceksin gibime geliyor. Abercrombie ve Hollister tarzi bir yer.

Indirimlerinde bayagi bir fiyat iniyorlar. $80'lik battaniye kivaminda bir sweatshirt'u $15'e almistim!!

Ve ve ve erkek parfumleri offfff offf offff turunden. Ben birde Hollister'a girerken ki kokuya hastayim. Sordum da bir keresinde. Oda kokusu, satmiyoruz dediler :((( Ara ara sormak lazim belki benim gibi soran tipler vardir ve artik dayanamayip satmaya baslarlar filan :)




Kapanisida manzara resmi ile yapayim. Bu kopru downtown'daki birkac kopruden bir tanesi. Buyuklu kucuklu bir kac tane kopru var burada.

4 Yorum:

Ebruli said...

Nillycim;
Geçen seneydi; bir AVM'nden çıkışta, hava iyice kararmıştı. Arabamızı ararken; aynı senin fotoğrafını çekmiş olduğun manzara ile karşılaştım. Uzaktan hatta tam olarak seçemedim. Önce insan zannettim. Ama değilmiş; kocaman bir köpek, arabanın şoför koltuğuna oturmuş, bir de patilerini direksiyona dayamıştı. O kadar tatlı, o kadar komik bir görüntüydü ki...
Bu manzarayı eşimin cep telefonu ile çekmiştik ama hiç güzel çıkmamıştı. Çünkü ayarlarını yanlış yapmış. Neyse sonuçta her özel ve güzel anı yakalamak ve karelemek için "Fotoğraf makinamızı ya da varsa eğer çok net çeken cep telefonumuzu, yanımızdan ayırmamak gerekirmiş"...
Geç de olsa öğrendim...

nilly said...

Ebrucum ne kadar hoc bir goruntu oluyor di mi. Benim gordugum birde boyle pek ciddi otuyruyordu :)

Yaninda makina bulundurmak gercekten lazim. Bizimki artik buyuk boy kactigi icin almiyorum yanima. Kucuk bir tane almistik onuda iki ayda kaybettik malesef:( Neyse, iyi ya da kotu cepden yakaliyorum bazen :)

Bu arada oykunu okudum ama giris yapmaya usendigimden yorum yazmamistim. (3) demissin ya, 1 ve 2 yi goremedim ben onlar nerde?

Ebruli said...

Nillycim;
Cevabını bugün okuyabildim henüz. Sen aramaıza yeni döndün ya, ondan işte...
1. ve 2. çalışmaya ben katılmadım. Çünkü haberim yoktu böyle bir çalışmadan. Bu çalışmayı hazırlayanlar http://oykuatolyesi.blogspot.com da "Öykü Atölyesi" adında bir blog. Bu çalışmaları da "Fotoğrafın Dili(3)" Ama ben diğer ikisinden habersiz olduğum için yazamamıştım...
İnşallah bundan sonrakilere katılmayı düşünüyorum, yani fotoğrafı eğer beğenirsem tabiki...

nilly said...

Bir kerede ben yollamistim boyle. Herhalde 6-7 sene olmustur. Cok ilginc bir siteydi. Bircok degisik hikaye yazan vardi. Siteyi kuran kisi yazima guzel bir yorum yazmisti. Kendi yazdigi yazdiklarinida bir kitapda toplayacakti. Bir muddet sonra siteyi kaybettim. Kapandi mi yoksa ben mi bulamiyorum hala cozemedim. Yazdigim hikayenin kopyasi var mi yok mu onu da hatirlamiyorum. BEn bir google amcaya bakiyim en iyisi belki kenarda kosede kalmistir :)