Saturday, March 29, 2008

Yeni Kesif, Gel Iham Gel

Yeni ekledigim muzigi yarim saat icinde 5 kere filan dinledim herhalde.
.
Nip/Tuck besinci sezon dorduncu bolumunde Christan'in sahnelerinde caliyordu. Tabi arastirmaci, didik didik etmeci Nilly hemen parcanin ne oldugunu buldu.
.
Erik Satie diye birinin Ginossiennes No 4' olup 1-2-3-5-6 seklinde devam ettigini ogrenmis bulunmaktayim. Hepsinden kubbecikler halinde (yoksa kuble mi) dinledim. Hakkinda post yazdigima gore cok begendigimi soylememe daha ne kadar gerek var bilmiyorum :) Boyle hosuma giden seyleri bulunca acayip keyifleniyorum. Kimbilir belki ben kesfetmekte sonda kalmisimdir. Kimbilir adam ne kadar meshurdur... Ama olsuuuun, sonunda bende ogrendim ya, umurumda mi dunya :)
.

Diger parcalari, iki haftadir Art store'a gidip gelip aldigim malzemelerle kafamda tasarladiklarimi yapacagim zaman, doya doya dinlemeyi dusunuyorum. Bende olan malzemelere yeni eklenenler yukaridaki resimde. Pek bir kel alaka duruyorlar bu sekilde. Asagida da neler olduklari ve neler olacaklari hakkinda bilgiler var.

Ilk resimdekiler simli keceler, iplik, igne, parmak koruyucu ve toka mandali. Eda Suner'in keceden yaka ignesi olarak yaptiklari cok hosuma gitmisti. Bende toka olarak yapmayi deneyecegim.

Ikinci resimdekiler benim eski fircalarim ve kucuk tupdeki akrilik boyalarima eklenmis iatah kabartan renkteki orat boy akrilik boyalar , 2 tane kucuk dikdortgen tuval, yuvarlak ve cicek seklinde sunta parcalari ve guclu bir yapistirici. Kafamdan bir suru sey gecmesine ragmen hala iste boyle birsey olmali diyecegim bir kopmozisyon olusmadi. Ama sunta parcalarini tuale yapistirip zemine hareketlilik vermek istiyorum. Ayrica iki tuvalide kullanarak bir butun olusturmayi umuyorum. Lutfen aldigim yapistirici ise yarasiiiiiin!

Son resimdeki parcalar karisik. Aslinda suntalari bunun icin dusunmemistim ama resim cekerken tualin uzerinde gorunmuyor diye iki tanede buraya koymustum. Bu buyuk iki karo bildigimiz eski tarz marley. Hani hollerde ve banyolarda kullanilanlar vardi ya, iste onlardan. Bir adet cekic, ve degisik uclu tornavidalar.
.
Ben ortaokuldayken ablam Ev Ekonomisi dersi vardi. Ben o derste yaptiklari seyleri pek severdim. Dikisler, elisleri, yemekler, boyalar... Bir keresinde bu basit marleylerin uzerine bir resim cizerek onu oymuslardi. Ablamin cizdigi resim ise bizim o zamanki dus perdemizin uzerinde olan kugu resmiydi. Ben bir heves ev ekonomisi dersine kendimi hazirliyordum ilerki seneler icin. Malesef benim zamanim geldiginde ders yonetmelikten kalkti. Hic bir dersin icimde ukde kalacagini dusunmezdim ama kaldi. Birde bunun uzerine ic mimarlik okumak isteyip tekstil kazanmistim. Iste ben bu okul anilarimi yazarken (daha buraya eklemedigim bolumler var) bu marley aklima geldi.
.
Burada da boyle ev dekoru ile ilgi koca bir magaza zinciri var. Bu nasil tarif edilir bilemedim. Ivirdim kivirdim ve yukarda yazdigim gibi anlattim. Kiz bana su plastik gibi olan adini bilmedigim yeni tarzlari, mermerleri filan soyluyor. Ay allllaammm I'm gonna carve them yaaa oyucam ben onlari oycam deyince sonunda beni bu marleylerin yanina goturdu. Inssssallah bir ara yapacaklarim arasina onlarida eklemis oldum. Aslinda suphemde var olur mu olmaz mi diye cunku biraz sert gibi geliyor bana.
.
Abla (veya bilen herhangi biri) eger burayi okuyorsan ve bu yaptigini hatirliyorsan bana bildiklerini anlat. Ikidir konustugumuzda sorucam unutuyorum. Acaba islatip yumusatmam gerekiyor mu? Yoksa direkt cizip oyma islemine baslayabilir miyim? 'Off ya, dene iste amma kastin' diyorsunuz di mi. Bende oyle diyorum. Hepi topu 68 cent vermistim. Olmadi yine alir denerim. Hatta engraving makinasi bile gordum ucuza, olmadi onla denerim. Baktim bu isi kiviriyorum, bizim Last Thursday'de satar para bile kazanirim belki :)
.
Beni bu craft store'larda herseyi tek tek incelemek, elime almak, ne ise yariyormus diye bakmak, kafamdan turlu turlu seyler uretmek, hepsini alip yapmak, boyleee ic ceke ceke dolanmak acayip hosuma gidiyor. Sonra da boyle her birseyden yapmak isteyip kafami karistirinca boyle alip kenarda bekletiyorum. Alirken gelen ilham, yapmak istedigimde de gelip kafama coreklense ya!

4 Yorum:

Demet said...

Süper bir mesgale Nilly'cim, ben de gecen hafta buralarda ilk defa bir craft store'a rastladim ve kendimi kaybettim, kac saat icinde kaldigimi hatirlamiyorum. Ama aynen senin de dedigin gibi, hangi birini alip ne yapsam karar veremedigim icin, daha planli programli gidecegim bir sefere erteledim alisverisi.
baslamak icin de sabirsizlaniyorum... sanirim ilk adimda kartpostal türü kolay bir seyler deneyecegim :)

zilsizzarife'nin yeri said...

Ne güzel şeyler yapıyosun Nilly'cim.Valla o malzemeleri görünce bende özendim çook:)

nilly said...

Demet'cim valla bende kendimi kaybediyorum orada. Aslinda Scrap book yapma olayi cok var buralarda. Allahim o kagitlarin desenleri, susler, stickerlar filan olduruyor beni.. ama hepsine el atarsam cok masrafli olacak diye geri adim atiyorum. Birde cesitli dersler var ama hic gun ve saatlerim uymuyor :( Bence sende istekliysen hazir su anda kurs disinda baska birsey yokken bir an once basla cunku sonra araya hep birseyler giriyor ve o seye hic baslanmiyor.

Zarifecim, insallah tamamladigimida gorucez hep beraber. Bir heves aldim ama daha basina oturmak kismet olmadi :)

Anonymous said...

Ah Nilly'im ülkemizde scrapbook malzemeleri olsa valla neler yaparız ama nerde :( Bir tek kağıt vs de var İzmir'den yolluyorlar malzemeleri ben yazmıştım eskilerden hatta ara dan bakarsan kağıt vs diye bulursun linki de bebiş. Güzek şeyler bekliyorum senden heyecanla muck