Monday, March 03, 2008

Ilkokul Bes

1987 - (10-11) 5. sinifla ilgili aklima ilk gelen sey, daha ilk gunden bahcedeki merdivenlerden dusup sizlerimi parcalamamdir. Okulumuza yeni bir bina yapiyorlar. O yuzden biz gecici olarak yuva olarak kullanilan binaya gectik. En ust kattayiz. Merdivenlerden inip cikmakla tenefusumuz bitiyor. Tuvaletlerdeki musluklardan avuclarimiza su doldurup su savasi yapiyoruz. Sinif baskani ve yardimcisi 5 senedir pek degismedi. Es. ve Ar. hep baskan ve yardimcilar.

Benim dogumgunum Subat tatiline denk geliyor. Bu hic zevkli degil cunku siniftan kimse dogumgunume katilmiyor. Herkes tatile gidiyor. Gerci yeni ogrendigim bir sey var. Bizim siniftan bir kizin daha ayni gunmus. Acaba herkes onunkine mi gidiyordu diye dusunmedim dersem yalan olmaz :)


Yasemin'in bana bale ogretmesinden zevk aldigimi goren annem beni okulda bale kursuna yazdirdi. Hem kucuk siniflardan hemde buyuk siniflardan ogrenciler var. Ben bazilarina amuda kalkmayi ogrettim. Sene sonunda gosteri yapacagimiz icin ona calisiyoruz. Bale ogretmenimizin kizi ve onun bir arkadasi bas balerinlerimiz oldu. Ben ve baska bir siniftan arkadasimda orta boy bas balerinlerdik. Mavi tutulerimiz vardi. Babetlerimiz gumus renkliydi. Kugu Golu Balesini sunduk. (videosu yandaki menude!)





Mezuniyet toreninde butun kizlar beyaz elbise giydik. Kafamiza da taclar taktik. Ben tacimi cok sevmistim. Annem ozel olarak birine yaptirmisti. Cicekli kurdeleli birseydi. Erkekler takim elbise giymislerdi. Herkes birbiriyle dans etmisti. Herkesin birer fotografi ve onu anlatan bir iki cumleyle incecik, sadece bizim sinifa ozel bir yilligimiz vardi. Neyseki facebook'a bir kac fotograf ekleyen arkadas olduda tekrar bu hatiralari canlandirabildim.

Iyi ki varmis. Cunku birbirimizi o yillik sayesinde tekrar bulduk. Ben katilamadim ama birkac kisi ogretmenimizle birlikte 20 sene sonra Kasim ayinda tekrar bir araya geldiler. Yasantimiz kermes sofralari, beslenme saatlerinden uzun masalarda yapilan rakili fasilli sohbetlere gecti.

Hayatima yeni bir okul, yeni arkadaslar, birden cok ogretmen girecek. Ama once Cinarcik! Sokagin kosesinde oturup cekirdek citladigimiza eminim. Annemlerle iskeleye yuruyuse gidiyor olabiliriz. Belki donuste bufelerde oturuyoruzdur. Annemler cay icerken bizde gazozlarimizi icip arada sirada Okyanus adli oyun makinalari olan salona girip cikiyoruzdur.

~PesPembE ve kAyGisiZ miNik aNiLaRla iLkOkuL BitTi~

3 Yorum:

zilsizzarife'nin yeri said...

Sen buaralar geçmişe dair şeyleri çok hatırlıyosun be şeker.Buarada o kadar uzun zamandan sonra görüşmek süpper:)

nilly said...

Gurbet beni bu hae soktu yoksa bendun ne yedigimi hatirlamazdim :)))) O bulusmaya ben gidemedim ama insallah bir gun bende katilacagim.

KUGUU said...

demek ta o zaman dan KUGUUgolu falan filan.... eee kan cekiyor cinarcik yalova derken bir de ustune ustluk. SS guzel kiz:)))