Wednesday, December 20, 2006

Pembe Makyaj

Bundan birkac hafta once Banu bir yerde ona pembe makyaj yapildigini anlatmis resmini koymustu. Bende merakimi gidermek icin bizim mall'daki sadece guzellik urunleri satan Sephora adli magazaya gittim.

Noel oncesi oldugu icin cok kalabalikti. Heryerde calisanlar, musteriler birbirlerine girmisti. Makyozlere makyaj yaptiranlar veya her standin iki tarafinda bulunan makyaj bolumunde kendi kendine makyaj yapanlar. Neredeyse tum urunlerin testerlari oldugundan fondotonden, kirpik kivirticisna kadar kullanabiliyorsunuz. Kucuk esantiyon aplikatorler sayesinde temiz malzemelerle istediginiz gibi makyaj yapabiliyorsunuz. Hizli bir tur attiktan sonra aradigimi buldum. Pembe goz kalemi ve pembe rimel.

Benim pembeyle o kadar hasir nesirligim yoktur ama Banunun yazisindan sonra denemek istemistim. Ben tek renk veya iki renk farla bitiremem isimi. Illa da karistiricam 3 tane filan. Neyse, ondan sur, bundan sur tamamladim makyaji. Pek bir hosuma gitti. Ertesi gun yine gittim. Olan makyajimi silip bu sefer daha ozenli yaptim. Bir ara pembe rimeli nerden buldugumu unuttum, calisana sordum, 'pembe rimelmi hic haberim yok' dedi! Bir iki taneside hangi makyoze yaptirdigimi sordu. Gururla, gogsumu gere gere ben yaptim dedim. Fotograflar ilk geceden. Ikinciside arkadas cektigi icin onun kamerasinda kaldi. Gordugunuz gibi benim gozler kahverengi. Ikinci gece bir arkadasim isigin altinda bu pembe rengin gozlerimi yesil gibi gosterdigini bile soyledi yani. Ne hamaratliymis bu pembe. Alicam galiba sonuda :) Banu'nun gozler zaten yesil, birde makyoz tarafindan yapilinca super olmus. Benimki o kadar iyi gorunmesede idare eder. Tabi marka farkliligida vardir. Sen hangi markayi denemistin Banucum? Birde aqua mavisi cikmis, bir dahaki sefere onu deneyecegim eger beni o magazadan kovmazlarsa.


Gecen aksam kardesime cek babakalim ben saclarimi yaparkende blogda yayinlayayim dedim. Nazlana nazlana cekti. Zaten bende is yerindeki kadar cok cesit olmadigindan eldekilerle yetindim. Tam youtube'e yuklerken site kendini bakima soktu. O yuzden diger bir gune kaldi o videolar. Photobucket kullalan varsa ona bir sorum var. Ben oraya yukledigim videolari buraya yukleyemiyorum. Acep nedendir? Ooops, no video diyo beni sinir ediyor. Madem gostermicen ne diye uzantilarini veriyorsun sitede! Neyse iste bir bilen varsa nasil dogru duzgun yapildigini bana bir soylesin lutfen.

Bunlarin disinda pek enteresan sayilacak birsey yapmadim. Sadece odami didik didik topladim. Bu da benim icin yeteri kadar degisik bir ugrasi oldu :) Uzun suredir buzlukta bekleyen yufkayi sonunda akil edipcikardim ve hazir peynirde varken sigara boregi yaptim. Simdi buyuk marifet gibi onu anlatayim mi ehehehe. Yarinda yine dolaptan cikarip haslanmis suya atilamak suretiyle pisirilecek mantim var. Istek uzerine yapicam arkadaslara o yuzden iki kutu aticam tencereye. Ay ne zor olucak simdi kolunu kaldir, dolaptan kutulari indir. Suyu tencereye koy, fokurdayinca o kutularin icinden mantilari bosalt. Offf biz zamane gencleri pek bir tembelmiyiz ne! Gerci gitgide yasca yaslaniyorum ama kafam ve huylarim yaslanmamakta direniyor. Belirtiler var gerci. 'Eh beee, ben eskiden' li baslayan cumleler cogaldikca yasimin ilerledigini hissetsemde sonra 'yuru be kim tutar seni' diyerek kendimi avutuyorum. Neyse, simdilik bu kadar. Ruhunuzu genc tutun.

5 Yorum:

Koyubeyaz said...

1. Pembe fara bayildim

2. videolari sabirsizlikla bekliyorum

3. Senin gozlerin guzel lutfen camur atma..

mayonez said...

gözlerin gerçekteen çok güzelmiş.umarım atılmazsın mağazadan:))) ben çok çekiniyorum böyle yerlere gidip süslenip boyanmaya falan.pembe cidden banada bukadar yakışırmı ki???

Anonymous said...

Korkma atılmazsın, müşteri memnuniyeti herşeyden önce gelir:) Ne var yani, zor beğenen bir müşteri olamaz mısın? :)))
Ben de videoyu sabırsızlıkla bekliyorum.

Serra said...

Sephora`ya yeni gittim.. Sheer Cover`i sorduk, caLi$an biLemedi. Yuh artik makyaj maLzemeSi satiLan yerde caLi$iosun bi zahmet biL dimi. hem de Sheer Cover, Sephora`nin internet siteSinde satiLan bi marka! :D
Makyaj cok guseL oLmu$. ben normaLde makyajdan pek anLamam, ve sevmem de.. ama $u bare mineraLs sayeSinde azar azar yapmaya ba$ladim. O da katki maddeSi yok, mineraLLi oLdugu icin urunLer. Tavsie ederim, cok dogaL bi goruntuSu oLuo.
Ya sizin kopi$ de cok tatLiymi$$. Slide`Lara koptum ya, kopi$i maymun etmi$siniz! ;p
Labrador mu cinSi?

~Serra

nilly said...

Koyubeyaz, tesekkur ederim. Gozlerimi severim ben aslinda. Bazen renkli olsa nasil olurdu diye merak ediyorum ama ben lens takamayi beceremedigimden dolayi ancak photoshopta renklendirip bakiyorum :) Videolari en kisa zamanda koyacagim.

Mayonezcim, su aquami turkuz mi nedir, onu da denemeden atilmam insallah. Web sitesinde kucuk kliplerde gosteriyorlar ufak tefek ipuclari. Bir goz at derim :)

Anne ve bebisi, atilmam di mi :) Birde su goz altina yapilan koyuluktan denemek istiyorum. Sitedeki videoda gostermis birazcik. Bulup onlarida denesem mi acaba?

Serracim, okadar cok urunleri varki calisanlar napsin. Zaten noel donemi diye bir suru gecici insan ise aliyorlar. Buyuk olasilikla onlarada detayli anlatmiyorlardir. Sitedeki klipleride izledin mi? Bildin bizim kopis labrador. Daha 1,5 yasinda filan. 3 haftalikti ve minnacikti bize geldiginde simdi dana kadar oldu. Koltuga bir yayilisi var oyle boyle degil. Maymunetmeyi birak salak etti benim kardesim hayvani. Kuzu kuzu kuzu diye kopek cagrilrmi hic??! veya pisi pisi pisi diye? :)